05 January 2011

.TAG Makanan.

Eleyyyy..stakat tag makan ni..takde hal laa..hahaa..(ckp dgn nada kerek weh..wakakakaa..)
Mari mengsetelkan tag lagi..
Mmg byk gile award n tag kat belog nida ni wehh..ngee.. (^_^)
Kalo smpat,mmg aq wat..xsmpat..tak wat la kn..hohOo..
(maklom la kn..boss cuti g..smpat ahh ngulor seketika..)
Sok luse xdapek den nk tlg..kih3..

Okeh2..mari bebel sal tag ni lak..
Get ready tisu or towel utk lap air liuq.. ;)
Bukan pura2 kua air liur sbb kne sampuk jin puake..upsss..kemerhanjengan lakss..



Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

.TOMYAM - xkesah la kn..asalkan pedas gile vavi tu sedap ahh..cukup masam nye..n segale rempah ckup la..wakakakaa..n bertambah best mkn tomyam ni bile korang terpakse bertarung ngn hinguss agar xkua meleley..kah3..harosss tomyam tu sedap bai.. :D
.NGK - ala,xkan la xtau..hahaa..nasik goreng kampong deyyyy.. ;) yg ni pon asal rse da cukup..ade balacannnn..letak cili padi bgi pedas kaw2 pnye..da sedap ahhh tu..nyam3..kecur lak aii..
.AYAM SAMBAL + RENDANG DAGING - yg ni aq ske ibu aq pnye masakan je..ahakSs..menepati tekak anak nye ini yeee.. :)

Jenis air apa yang korang paling suka?

.AIR MASAK - ehehee..tipu..!!tipu..!!
.AIR SEJUK - yea yeaa..yg ni x tipu..hehee..
.AIR SUAM - minom pabila rse nk demam or sedang demam..hohOo..

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..  Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?

.Opkos la ai choose Japanese..!! i ni oreng Japan tau..wakakakaa..
.Takde ahh..im pure Malay..opkos ai suke Malay pnye mknn maa..yg laen2 pn makan gak..senang cite sume aq bedal la kan..tu psl dpt mmbeso dgn sehat walafiat..lalalalaa..~~ :)

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah, gila sedap!

.Haaa?Expert?aiyoyooo..takot maa nk jawab..ok,bg time pikiaq dlu..wat soklan laen..hahaa..
.Opkos la megi kot..!! kah3..

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

.Mahal eaa..paling mahal mse aq order sup ikan Duyung dlu laa..harge dekat $10K semangkok okeh.!! hahahaa..sebab duyung nye cun gile vavis dowhhh..wakakakaa..
.Aq mkn bese2 je..yg standard2 paso lambak je..mane nk makan exclusive naa ni kn..huk3.. :P
.Eh jap jap..makan kat dinner DSK kot plg mahal..!! hahaa..$70 hengget sekepale..wakakakaa..acah n guro je.. (^_^)

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap? 

.Errr,sory ye..ai masak sndiri..xmakan kt restoran..ahakSs..
(da la ko,jgn menipu pembace belog ni..kah3..)

Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list, gtaw ek. 

.Entah la labuuu..aq belasah je..asalkan cara masakan sedap..gulai ikan todak pn aq belasah je wehh..da siap mkn baru org tu ckp tu ikan todak..da masok perot aq..apo nk di katooooo.. ;)

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan.. 

.KFC..!! ahahaa..tetttt..totttt..tutttt..

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa? 


.Nasik Paprik..!! tetttt..tuttuttt..toittt..

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

.Aq harap ade la air sejuk,jgn bg aq teh panas yg baru lepas menggelegak..wakakakaa..

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

.Spesis lokan,kerang,kupang n yg sewaktu dgnnye..sng cite haiwan yg ade cengkerang la kan..be4 this mkn je..huhuu..mmg kipas-susah-mati ahh haiwan2 tersebut..namun ade kesah disebalik tabir yg wat aq xleh mkn g da..ahakSs..

Menu raya yang paling disukai.

.Ketupat,Rendang,Ayam,Msk Merah,Biskut Raye..eh mcm2 g la wehh..
(yg pnting ibu saye yg msk..ibu 'anda' xde masak kan?so,sile bersyukur ye sundallll..:P)
erk,mcm termenghanjeng ekk?lalalalaa..

Jajan/ cekedes yang korang suka

.Jajan eaa..blasah jelaa..asal kn nme nye jajan..hehee..

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?

.Ayam Masak Merah..!!
.Daging Lemak Cili Padi..!!

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?

.So far takde g yg pedas..selain ibu,mknn aq la yg pedas..xcaye?tnye la LC..wakakakaa..sehingga menumpahkan segale air hingus ok..bak kata die,makan mknn aq msk mcm nk bertarung ngn maut..hahaaa..uolss sume ade brani kaa mau try??hohOo..sepedas mane masakan aku,sepedas itu jugak mulut aq kuar kan kata2..yawww..ati2 ye kengkawan..!!laen ahhh si sundal tu..mmg menempah kelancangan mulut aq ni..hohOoo..

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?

.AhakSs,ko nk ape nida?ko xske udang kn?tp udang ahh aq reti msk kaw2 pnye..kah3..takpe2..sbb ko xmkn udang..aq masakkn ko ayam msk merah nk x?ahahaa.. :D

Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
SITI NUR SUHARTI 
WAN NUR SUHAILA 
SITI NUR TATIN 
WAN NUR PUPEL 
FAEZAH  - hehee..follower baru,xleh tuko name beliao

Selamat Menjawab TAG je saudari semua..!!
Yg laen pn nk wat dialu2kn..
Nk gak tau pe yg korang nk bagi aq mkn kalo dtg uma korang kn..wakakakaa..



9 comments:

n!da said...

ko jgn story la pasal makanan yg bercengkerang tu. takot nt aku plak yg taboleh telan. udang dala mmg confem2 xmasuk. T_T..

NaDia Aziz said...

nida : ahahaa.. :D
xlaa..aq xstory pnye..
wakakaka..kang ngn ko pn x lalu gak..ngee.. (^_^)

sue. said...

hahahaha..jadah k0 nanad...siti nur suharti ea..

NaDia Aziz said...

susue : ahahaa.. :D
ko wat jgn xwat tau..hohoo..

tat!n said...

siti nur nadia!!hahaha.aku bru de mase weh nk bce blog ko lg 1 ni.n bru prasan ko tag aku.hee.nt sng2 i bwt k.mwah!

NaDia Aziz said...

siti nur tatin : ahahaa..jgn lpe buat haaa..aq tau ko tu..kalo fb kne block je bru bkk blog..ahakSs.. :D

tat!n said...

tp skg x lg,aku bz btol3 pnyer dow.hahaha

NaDia Aziz said...

tatin : ahahaa..okeh2..aq mmg caye ko da bz betol2..hehee.. :D

tat!n said...

hehe,kan?sbb aku jarang menempel di alam maya kn skang.ngeeee