21 March 2011

.Ct Farina and Me After 10 Years.

Korang..korang..korang..
Hehee..
Ingat tak ari jumaat lepas aku cite pasal 10 Tahun Ok tu?
Yeahhhh..
Akhirnya lepas 10 tahun genap tak jumpe..
Hari sabtu lepas aku sempat jumpe kawan aku tu..

Ekceli cenggini..
Masa aku Form 1 (13 Tahun) tu..
Aku wakil negeri Johor masuk pertandingan Silat Seni kat Kota Kinabalu,Sabah..
And time skola opkos la kan..
Tido tumpang kat skola org lain..
And mse tu kontijen Negeri Johor dapat duduk kat Sekolah Menengah Agama Kota Kinabalu..
Hehee..and negeri lain tak tau la pulak aku..
Tapi pertandingan buat kat sekola ape tah..
Lupe dehh..
Yg aku ingat,sekolah cina kot..convent?gitu laaa..hahaa..

So,sementara tumpang kat asrama diorang tu..
Banyak la bende baru kitorang pelajari..cehwahh..
And aku rasa mase tu kan kecik lagi..
Tau budaya makan diorang..
Cakap diorang..and macam-macam laa..
A.K.A Jakun..hohOo..
Contoh makanan ekk?
Kat sana memang tak kuat pedas..
Aku lak mmg suke makan pedas..
So,bile aku mintak 'sambal'..depa terngaga..
Or xpaham aku ckp pe?hahaa..
Dan masa aku makan tu..
Makanan die maybe letak tepung jagung kot..
Mcm sticky kot..mee pn cenggitu..
Entah..tapi aku makan belasah je..
Lapo dowhh..hehee.. :)

Camne aku kenal ngn kawan aku ni?
Nama die Siti Farina.. :)
Die umor atas aku setahun je..
Aku kenal sebab masa tu aku nak mandi..
Kat asrama diorang ni sume mandi kat perigi / kolah mandi yg besoo tu..
So,tempat nye agak la terbuka..wakakkaaa..
Aku rasa malu dowhh nk mandi berkemban reramai..
Sbb aku pkir camne nk main sabun gosok-gosok tu..
Kah3..almaklum laa..aku tak penah dok asrama..
And form 1 tu la baru kua jejauh kn.. :P

Aku pun dok tegur akak ni kat toilet..
Sebab aku decide nak mandi kt jamban jelaa..
Drpd mandi kemban ni..kah3..
Aku dok bual tu,aku pun cakap nak pinjam baldi and gayong..
So,singgah la bilik asrama diorang ni..
Da pinjam tu..
Ari-ari la aku singgah bilik diorang tiap kali nak mandi..
Ade la dlm 10 hari kitorang stay kt K.Kinabalu tu..
Sampai la abes pertandingan..
Last day aku nak balik tu..
Aku ingat lagi..
Aku ngn Huda da nak angkut beg balek ni..
Kak Farina n kawan die bagi aku note kecik yg tulis nama,alamat diorang..hehee..(dulu takde no henpon lagi..)
Then aku simpan and still keep contact each other laa..
Sampai laaa skg ni..
Hehee..

Jom ahh nengok gambo aku yg agak sopan..
Jumpe ngn kak Farina tu..
Tp siyesss..aku x dapat nk faham sgt diorang ckp pe..
Lalu aku pon senyum jelaa kn..Hehee..

model Sembonia dowhh..
korang ade?hahaa.. :D

10 tahun baru jumpe..
rasa nak cakap pon segan..hahaa.. :D
Tapi dah bual tu..
Mcm selalu jumpe.ngee.. (^_^)

Jeng jeng..
Diorang dah nak balek..
Her family.. :)
Her tunang..
So sorry xpat dtg majlis ujung tahun ni..
Sebab jaohhh naaa..
Hehee.. :)

Dan yg terakhir..
Terima lahhh..
Jeng jeng jeng..

Ct Farina dan Ct Cendawanpink
(^_^)

Aku sangat kagum..
Dah nak balek tu..
Last shopping kat airport..
Diorang borong roti Gardenia ok..
Bukan borong sikit pnye..
But almost rm100 hengget..
Iye..roti yg kecik,yg sedang,yg beso..
Sume cop gardenia di beli..
Hehee..sbb kat Sabah takde roti gardenia takde katanye..
Yeahhh..sng laa nnti kot2 aku g Sabah..
Dtg bawak roti je..hihii..
And cian kat mak kak Farina..
Nak dodol tak jumpe..
Dun worry,nanti aku beli kan ekk..
(^_^)
Ok,tu je nak cite..
Alhamdulillah ukhuwah kami berpanjangan sampai skg..


nota kaki : 
hehee..aku rasa baju aku tu dah paling sopan setakat ni..:)
dan ngn baju tu gak blasah pegi hot air balloon..
tunggu next entry BHAAAAA~~ (^_^)




7 comments:

cik-af said...

nad, ni klu mak daus tgk, nanges weh. sopan yg amt. mau dy pinang kau jam ni jgk. heeee~~

pssst : nad, susah x pki shawl 2??

cendawanpink said...

ain : hahaa..aku rse cm penah je pakai cenggini jmpe fmly die.. :P

psstt gak - sme je kot cm shawl biase..cume ni beso n lebor skit.. :D

Lovely Fieyza said...

hahaha.. mmg labuhh... kui3.. mmg lar.. dorg kt sana susah nak dapat roti gardenia.. hihi.. cian kn dorang? nape la gardenia tanak jual kt citu?

Sharienz Sz said...

akhrnya dah jumpa :)
wah bestla cendawan pink..
dpt jg jumpa kwn lama yer :)

Sharienz Sz said...

teringat pula waktu sha stay dekat sek. tun fatimah d JB..masa tu wakil sabah utk kawad kaki KRS..

teringin nak jumpa kwn2 sana..hehe
cendawanpink bertuah dpt jg jmpa kwn kan...
10 thn tu bukan sekejap

cendawanpink said...

fieza : aah..so t kalo aku g sabah,aq bwk ole-ole gardenia je kot..ngee.. :D

cendawanpink said...

sha : aah..best dpt jmpe smule..mcm segan pn ade..kih3.. :D

oooo..kt sek tun fatimah eaa..nadia balek johor slalu lalu kat dpan skola tu..and nadia pn pnh gak latihan pusat netball kt tun fatimah..best3.. (^_^)