27 April 2011

.Episod Terakhir : CENDAWANPINK. :)

TQ sume follower..
Kengkawan..
Stalker..
Silent reader..
Pembace cite gosip..
Pembace cite amarah..
Pembace cite gumbira..
Pembace cite duka..
Pembace cite tak puas hati..
Sume la kan..hahaa..

Sebab anda sume bace belog ayat cilakak ni..
Hehee..
This is my last entry..
(Da kata pon last episod kn..:P..)

Kite diberi byk pilihan dlm hidup..
Mungkin aku kene buat pilihan tu..
Nak tak nak..
Mau tak mau..
Kene jugak buat..
Huhuu..
Sebab hidup ade pilihan..
Bukan satu..dua..tiga..tp banyak..
Cume kite je kekadang nampak 1 je pintu yg terbuka utk kite..
Sedangkan pintu lain byk lagi yg kite boleh lalui.. :D
Sebab,kite rasa pintu tu terbaik utk kite lalui..

Cuma..
Kite lupe..
Di sebalik wujudnya pintu..
Mesti ade dinding..tingkap..bumbung..tiang..dll la kan..
Kite lupe pintu takkan wujud terkontang kanting camtu je..
(kecuali kedai jual pintu..mmg ade pintu semata-mata..hehee..)

Bile kite da decide nak lalui pintu tu..
Kite amek risiko dgn yg lain-lain nye.. :)
Bermakna kite ready melalui yg lain jugak..
Kalau dinding..tingkap..bumbung..tiang..dll tu tak suke kite lalu pintu tu..
Takkan kite nk lalu jugak..
Nanti pintu asyik bukak..katup..bukak..katup..
Alaa..mcm kene tolak angin tu..kriukkk..kriukkk..(sound effect..hik3..)

Kang roboh lak..nahhh..aku bkn engineer reti nk construct rumah..
(ketuk paku je pn rse susah..hahaa..)
Mungkin jugak org yg nak lalui pintu tu tak cukup sesuai..
Mane mungkin nak lalu pintu masjid pakai bikini..haishhh..
Ajegile name nye tu kn..
Make sure nak tinggalkan pintu yg kite nak buat pilihan..
Pintu bukan dalam keadaan angin ribut taufan..
Kang tersepit jari..luke lak..hahaa..
Even org yg nak lalui pintu tu byk kali kene selumbar kat pintu..
Terluke..selumbar pon masok kt tangan..bernanah weh kalo kene selumbar..ishh..ngeri..
So,kene carik pintu yg sesuai dgn diri masing2..


Apabila satu pintu tertutup,
satu pintu lagi akan terbuka.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri dan meratap hiba
di pintu yang tak akan terbuka semula.

Apabila satu pintu tertutup,
masih ada pintu lain untuk kita buka.
Kerahkan kaki ke sana, arahkan tangan membukanya,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah tertutup rapat untuk kita.

Apabila satu pintu tertutup, pintu-pintu lain menanti untuk kita buka.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah terkatup rapat
dan tak mungkin terbuka.

Apabila pintu terbuka menanti kunjungan,
jangan kita asyik berangan.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah tertutup untuk kita,
jangan!

Apabila satu pintu tertutup, dan pintu-pintu lain tidak terbuka,
maka berakhirlah catatan rezeki untuk kita.
Kembali kita pada Yang Esa...
 .


.
.
.

Ehh jap jap..!!
Asal mcm entry PINTU je..
Jom tuko lain lak..cite pintu da tamat..hahaa..


.
.
.

Ade yg tertanya-tanya..
Asal lak si nadia ni gonjol ttibe nk stop blogging..
Da tentu hari-hari dok ngadap blog kn.. :P
Hihii..
Sebab?
Mcm kt atas tu la ngekkk..
Sebab pintu..hahaa..
Sebab hari-hari pulas tombol pintu nk masok bilik keje..
Pelis dont ask me why..
Anda tau kenape..
Iye..anda..anda laaa..hehee..
To TheKepochi..
Pelis..jangan tambah catatan bahu kiri anda..
Kang berat,takleh angkat lak..
Takmo aku jumpe ko kt titian الصراط المستقيم nnti.. :)
So..relax-relax sudeyyy kan..


Before tulisan mengakhir kata..
Nah..terime laa LOVE buat pembaca CENDAWANPINK..
Blog yg penoh dengan 'LUAR JANGKAAN & KEMERHANJENGAN'..
Sebab terlalu ramai tidak memahami amaran 'TAKUT TERSENTAP?DILARANG KERAS BACA BLOG INI'

Tersentap..disentap..menyentap..
Perasa..dirasa..terasa..perasaan..
Menulis tanpa kata..
Memudahkan org judge kite melalui tutur jari menaip..
Bukan dari hati kite.. :)

BYE-BYE 

Jom layan lagu baru ni..
Best gak..
LC kenalkan lagu baru ni kt aku..huhuu..

Alyah - Kisah Hati.. (^_^)




Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya




14 comments:

Never Ending of Art said...

semalam asyik dengar lagu tue.. dah tersuka.. hehehe..

Never Ending of Art said...

semalam asyik dengar lagu tue.. dah tersuka.. hehehe..

heart tamimi said...

last entry?? ngapain kamo dong??
xmo laaa...

cendawanpink said...

hehee..best kn lagu ni..aku pn ske.. :D

cendawanpink said...

pujie : ye dear..this is my LAST ENTRY.. :)

heart tamimi said...

haishh nape lak yg oi..
xbesh la cmneh..teroskan jela,t ank cucu ko ley bace pasal mak ea mudo2 dulu..hihi..
nk bace next n3 ko lpas neh k..

cendawanpink said...

pujie : ahahaa..celah mane anak cucu nk dtg kalo aku tak kwen..kah3..
ade-ade je si pujie ni.. :D

Cik TTK said...

naddd...janganlah cenggitu...tak baik menghampakan kengkawan tau...buat entry lagik pasni keyh!

p/s: ko tak join lagik kontes aku, dah tak nak blogging..pujie pon same tak join lagik..majuk ah!

cendawanpink said...

yan : hik3..nanti aku wujudkan blog for contest je ok..aku da draft kontes ko ngn maya..xsmpat publish.. :)

n!da said...

beb? what the up?? what the matter?
tetibe cam nyesal lak kan lame tak berblogging smpai nanad da nak totop blog.. huuuuuuu T_T

cendawanpink said...

nida : hehee..majok ngn ko..sbb lame naa x update blog..ki3.. :P

nur aishah bte abd hadi said...

jgn lah tutup blog
boring lah ko xda
ada blog rasa dekat jewk
hee

tat!n said...

alaaa,tak rock r gini nad..wuwu

wanna said...

nanad..aku baru masuk ofis..sakit..dah lama mc..asal ko nk tutup blog nie??

lantak lah dengan org yang mcm hanjeng tue..

nanad..jgan la tutup blog..ko nie tak besh la..