20 April 2011

.Fakta.

Sekadar mengisi masa lapang..
hiihi..=D
Jom nengok ape fakta yang aku jumpe..
.
.
.
.
.
..Rama-rama merasa makanannya dengan kaki



..Bunyi itik tidak menghasilkan talun (echo).

..Dalam tempoh 10 minit, taufan membebaskan lebih banyak tenaga berbanding keseluruhan tenaga yang boleh dibebaskan dari senjata nuklear yang terdapat di bumi.

..Secara purata, ramai manusia lebih takut labah-labah daripada takut mati.


..Gajah adalah satu-satu mamalia yang tidak boleh melompat.



..Satu dari dua billion manusia akan dapat hidup sehingga 116 tahun atau lebih.

..Tidak mustahil bagi lembu menaiki tangga, tetapi ia tidak boleh menuruni tangga.

..Wanita berkelip mata dua kali lebih banyak dari lelaki.


..Secara fizikal semulajadi, adalah mustahil untuk anda menjilat siku sendiri




..Siput boleh tidur sehingga tiga tahun.


..Saiz mata manusia tetap sama sejak dilahirkan, tetapi tumbesaran hidung dan telinga tidak pernah berhenti sewaktu hidup
..Semua beruang kutub adalah kidal.

..TYPEWRITER adalah perkataan terpanjang yang boleh dibina dari huruf-huruf yang terdapat dalam satu barisan yang sama pada papan kekunci.

..Hampir semua pembaca entry ini akan cuba untuk menjilat sikunya.


Anda bagaimana?heehe...=D









11 comments:

Pupel Liyana said...

hahaha memang tak sampai la weeei da test dah !

cendawanpink said...

pupel : ki3..ko da try eaa..takleh jilat siku kn? :D
melainkn ko jilat siku laki ko..hak3.. :P

Cik TTK said...

aku tak cuba jilat siku tau!tapi aku cube type perkataan "TYPEWRITER" tu dan kagum jap..hehehe

cendawanpink said...

TTK : ahahaa..cbe ko type lelaju..
msti lelame terrer t.. :D

n!da said...

tak kose aku nak jilat.
sebab aku da penah try sblm ni.
wahahaha

Cik T-pah said...

hehe sape dapat jilat siku sendiri tu kire terer tuuu :D

tat!n said...

nanaddd..hehe..comel nye bruang kutub tu kidal,hihihi

cendawanpink said...

nida : ahahaa..msti ko tau mne aku dpt fakta ni..shhyy.. :P

cendawanpink said...

t-pah : hik3..da try ke?xleh eaa jilat?ahahaaaa.. :D

cendawanpink said...

taty : kih3..aku pn bru tau..tp cmne saintis leh tau bear kidal ek..hahaa.. :D

tat!n said...

tu la pasal..pandai ke bear tu pegang pen?hahahah