26 April 2011

.Hipokrito vs Jujuru.

こんにちは友人。
偽善についてお話したいと思います今日正直な
  
hehee..
paham tak?
tak paham eaa..
:D
pegi google..


Hipokrito is hipokrit lorhh..
Jujuru is jujur..
Hak3..
Aku kn perosak bahase.. :P
Kang xdela skema naa blog ni..
Mcm aku nk buat essei SPM..hehee..
If ade yg macam tak paham..or susah nak paham..takmo paham..
Better laa click petak merah kt sbelah kanan atas tu.. :)
Sebab memang dlm blog ni ayat kaw-kaw mcm torpedo.. [-_-"]
Mungkin ade yg terlepas pandang DISCLAIMER aku di awal-awal pembukaan blog ni..

Dan tajuk kecil blog ni pon 'luar jangkaan + kemerhanjengan'..
Then..da kalau tajuk camtu da ganas..
Ayat dalam ni mesti ganas-ganas belaka.. :D
Hik3..
Kite takleh nak puaskan hati semua org..
Macam aku jugak..
Ade je yg xkene ngn diri aku..
Dah tu hak masing-masing..
Nak pertikai ape nye..fitrah manusia.. :)

Sekurang-kurangnye..
Tak dlm kategori 'telunjuk lurus,kelingking berkait'..
Cume ade sikit la tapis..
Sebab aku takde mention nama sesape pon..

Contoh yg real la ekk..
Skg kan musim fb kan..
Yg kisah-kisah kantoi yg aku tau la kan..
Somebdy ni, kt fb memang status baik-baik-belaka..
Ayat sunnah,tafsir,riwayat terpampang kat fb..
Mmg ayat dari alquran dan assunnah la kirenye..
Org pon komen dgn baik-baik laa..
Kite yg pandang n bace pon sejukkk je rse..
Tapi..
Disebalik tu..
Sape yg tau..
Penah aje TIDO same dengan Bukan MUHRIM..
Huhuu..nak jawab ape?
Ape gune letak ayat baik-baik jadik pampangan org..
Hakikat sebenar mcm haremmmm..
Relax-relax sudeyyy.. :P

..mak aihhh..ngam pulak muke aku ngn pic ni..hahaa..mcm ci***..!! :P

Ok.sambung balek.. :)
So,medium perantaraan macam tu sume just for cover line?
Tak ke tu hipokrit?huhuu..
Mcm TheSundel tu pon..
Menutup aurat..urat..tutur kata dijaga baik..
Sume baik la gamaknye..
Calon menantu pilihan seantero Malaya katanye..hik3..
Tapi..
Sape tau perangai sebenar die?huhuu..

Ade org cakap..
Die tak setuju dgn kata-kata "mulut jahat,hati baik"..
Aku tak kesah..asal ko tau diri n hati ko..tu je.. :)
Well..hak masing-masing..
Diberi kebebasan utk berpikir..
Utk mengenali..
Sesame manusie..huhuu..

Ahaaa..
Ade kes jugak..
Pasal kapel la kan..
Time kapel mmg baek..
Pijak protozoa pon x mati..(sile google protozoa tu ape makne..)
Baek pnye cun..cover..lemah lembut..
Asal bertemu pakai sopan santun..
Tapi da kwen..
Nahhhhh..
Kantoi perangai sebenar..
Rupenye selame ni tak cukup kain..
Ahahaa..
So,better relax-relax je ok..
Jadik diri sendiri..takyah hipokrit naa..
Mmg org ckp pakaian melambangkan peribadi..
Tak semestinye pemakaian aku..pertuturan aku..
Melambangkan diri yg sebenar..huhuu..

 ..ngauummm..!!..
ai pakai baju rimau,tak bermakna ai ni seekor rimau..
ini pesyennnn..hak3..


Diri sebenar aku..

Hanye org yg betol-betol kenal je tau..
For sure my family..(excluding step families..:P)
Hosmet-hosmet aku..
Especially si Elsie..
Da berlesbo-lesbo ngn aku dari zaman muke selebet lagi..
Smpai la skg ni..
Baik burok aku..
Cengeng..kememeh..gembeng.. :P
Sume dlm kocek..

Dah tu..
Kite manusia..
Hak masing-masing..
Sebab masing-masing ade cara sendiri..
Tapi
Kalau org judge aku terok sangat sebelum mengenali aku..
Tu da kes macam tak suke forever..kui3..
Nak wat gmana lg..
Tak suke nk wat camne..
Takkan la aku nak pakse org suke..nonsense kan..ahahaa..
Tak boleh dibeli ok dengan $$$ utk suroh org suke..
Pokok pangkal seketul daging dlm badan tu..
Yg org panggil 'hati'.. (^_^)

Ade org takleh masok ngn gurau kasar aku..cakap kasar aku..
Sesetengah pihak tersalah tafsir diri aku..
Sekali pegi kepoh bawak mulut kt org len..
Sebab 'amek berat' @ amek serious sgt pe aku gurau-gurau tu..hak3..lawak okehh.. :P
Macam aku pulak takleh blah ngn org skema gile vavi..
Rase macam nak pegi interviu lak kn kalo cakap biase2 ni nk skema naa..
Sebab org ni mcm-mcm org..
Hati tisu,hati limpa,takde hempedu,limpa kucing..
(ape tah aku merepek..:P)
Ade yg sentap tak tentu pasal,emo tak kira keadaan,poyo dijalanan..hahaa..
Kata cekgu aku skola rendah dulu..
"Banyak udang banyak garam,banyak orang banyak ragam.."
(sampai laaa ni aku tak paham ape kene udang dgn garam..ki3..)

*urmmm..teringat lak sambal udang..hehee..



nota jujuru :
takde seorang pon manusia yg JUJUR..hahaa..
dan aku pon takmo da jadik JUJUR sgt.. :P
erkk..boleh eaa cakap cenggitu?hik3..


pehhh..perit gak kalo kite da tolong org..
org lak kutuk kite..kah3..
naseb ko la nadia ooiiii..
buat baek..takyah buat..
buat jahat,byk2 kali..hihii..





5 comments:

heart tamimi said...

nanad ko ckp pasal sapo neh..osah marah ea neh..hoho..cube bwk bertendang ckit..eh eh bertenang..hehehe.. =)

cendawanpink said...

pujie : ki3..xlaa..xmara pon..cume bebel2 kosong je ni haa..ahahaa.. :D

tat!n said...

taleh blah bile ko edit muke ko bdn org len..wakakkaaka

cendawanpink said...

taty ; ahahaa..aku edit kt web la dokk..mcm2 gambo ade..tp tu je yg ngam ngn muke aku.. :P

tat!n said...

hehehe,ko rajinnnn..aku ni malas..ape pn xblehh! wkakakaka