11 April 2011

.Kontes Kenangan Zaman Sekolah.

Blogwalking..
Jalan..pusing..
Stop kejap..
Aku terjumpa contest best ni.. (^_^)

..click banner utk maklumat kontes..

Hehee..
Ai loikeee nak merepek pasal kenangan zaman silam ni..
:D
Pandai tokey kontes carik tajuk kontes..
Eksaited dah ni aku nak merapu..
Kah3..
Yg penting,mmg banyak gile kenangan zaman silam time bergelar pelajar ni kn..tipu laa kalau takde..melainkan anda sekolah kat hutan sorang-sorang.. :)

Jom tengok bebelan aku..
For sure,panjang la kan..ahahaa.. :D
Syarat ke-2 tu suh cite pasal Sekolah Rendah ye..

SK Gelang Patah,Johor Bahru

Aku lahir & dibesarkan kat Gelang Patah (GP) JB..
Dari darjah 1 sampai lah darjah 6 sekolah kat sini..
Best..kenangan terindah..
Sume laa kat cni..hahaa..



Aku masuk skolah ni lepas 1 bulan lebih naik skolah..
Sebab aku pindah dari Sek Keb Sirusa,Port Dickson ke JB..
Ramai kengkawan baru..
Tapi ibu ayah cakap aku tak nangis pon..
Anak sulung masuk skola..
Mesti eksaited kan..
Pakai gown biru black tu..
Rambut ikat tocang..
Bawak botol air..
hehee..

Patung Kulit Telur

Time skola dulu kan ade pendidikan seni kan..
Korang mesti penah buat anak patung dari kulit telur..
Aku penah buat jugak..
Kih3..

Korang ingat x?
or skolah aku je yang ade buat patung dari kulit telur ni..
hehee..

Penilaian Tahap Satu (PTS)

Masa zaman aku sekolah dulu..
Ade exam masa darjah tiga..
Peperiksaan PTS..
Huhuu..
Exam ni untuk budak-budak yg otak geliga SKIP darjah 4 terus ke darjah 5..
Perhhhh..best siakkk kalau dapat skip..
Aku ingat lagi soklan exam tu..
 **lebeh kurang laa soklan IQ nye..**

Siyesss..rase senang kacang goreng je time jawab..
Tapi aku tak lompat class pon..
Wakakaaa..
Soklan nye sume more to IQ Test..
Tapi cousin aku umur bawah setahun..
Pass exam PTS ni tau..
Perhhh..terus sama darjah ngn aku..
Ahahaa.. :D
Xpe..die pandai..aku bkn bodo..
Kurang pandai je..hak3..

Koko Crunch,Honey Star & Milo

Ahaaa..
Yang ni kompem sume skola penah ade..
Yg lori air datang skola tu..
Hehee..
Yang penting nye..
Time rehat tu cikgu suruh beratur panjang-panjang amek minuman ni..
Sume budak-budak suke ok..
Sonoookkkk..
Dan budak yg nakal cam aku akan beratur laa 2 kali..
Ahahaa..bukan org lori tu cam muke kitorang ni..hik3..


Main Cop Tiang

Hehee..
Mostly student laki ke pompuan..
Same je main game ni..
Almaklom laa..
Kat skola kn laluan koridor tu byk tiang..
Kat situ laa port nye..
Lagi-lagi time rehat..
Pas makan..
Kompem main cop tiang..

Taraaa..!!
Makin byk tiang..
Makin syiokk main cop tiang reramai..
Sape yg kene jadik ibu nye..
Mesti rse nk nanges kalo kene jage org main game ni..
Huwaaaaaa.. :D

.
.
.
.
.
.

** Fuh..kalau nak cite kenangan zaman skolah..
10 entry pun tak habis..
ahahaa..
(^_^)
terlalu byk sgt kan kenangan indah mase skolah..
best laa tokey kontes jadik cekgu..
skurang-kurang nye dapat tgok anak-anak murid lalui zmn macam kite dlu..
and dari bilik guru boleh snyum sorang2..ki3..
then boleh click laa utk kenangan2 lain time skola dlu kat link bwh ni..

..mainan time skolah dulu..
..permainan dulu-dulu..


now mau tag kawan sama sekolah rendah :
faseha ibrahim (^_^)
- dlm grup kecik2 skola rendah dulu..[aku,faseha,faridah,dibah..]
seha rupenye yg kawin dulu..ahahaa.. :D

to tokey kontes a.k.a bakal guru :
- bestnye..jgn lpe beri anak2 murid pengalaman indah mse kecik..kompem da beso cm aku ni haa asyik dok teringat je..kih3..and salamat jadik pendidik.. :)






10 comments:

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

ahahahahahhaha...bodo ko aku tergelajk sampai nak terkencing ni...aku ingat lagi kita pernah jadi penyiasat kat belakang sekolah...konon2 ada bunyi pelik kat rumah cikgu zainab n cikgu sungkono...hahahahhabodohnye...ni si faridah la yang ajak ni...adoi...

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

hahahahahahah

cendawanpink said...

seha : kih3..tau takpe kn..mmg da xde keje mse tu..ahahaa.. :D
pastu ko ingat x kite main telur katak dlm kolam..kah3..

then time motivasi tu ade 2 dak lelaki men telur katak dlm kolam..
teros cikgu amri suh dorang berendam dlm tu..hihii..

MR.ROMEO said...

teringt time kt skolah dulu.. time sy belom de PTS 2 lg..

and main cop tiang, guli, kunda kundi, bola sepak.. adalah favourite time blaja dulu and semuanya de musim yg tersendiri.. huhu

dn van milo 2 mmg xbleh blah.. dtg plak pd mase cuaca betol2 panas 2.. peh..

nad u made me missed my school life lah.. :(

cendawanpink said...

romeo @ sara : hehee..msti sronok kn kalau dapat pegi time skola dlu..kih3.. :D

im always miss my school life..smpai ade org ckp i dlm dunia yg suke berangan..hahaa.. :P

Mama Zharfan said...

besh entry ni..boleh menang ni..good luck!!

JOM vote MZ kalau sudi!

sue. said...

ouh...rindunya zaman sekolah....serious!!!

cendawanpink said...

mama zharfan : thanks.. :) and gudluck 2 mama zharfan gak..

cendawanpink said...

susue : huhuu..rindu kn?jom skola lg..kih3..tp jd pelajar tua la kn.. :D

cik nurussalwa said...

as'salam sis =)
best2.. suke en3 ni..
hehe~
n TQ jugak ats ucapan pendek kat akhir en3 tu..

pape pun, sorry lambt jenguk.. bizi dgn assignment
=)

good luck ye.. panel pemeriksa tgh bagi markah..

=)