07 April 2011

.Zaman Itu Dah Berlalu.

Banyak benda dah berlalu..
Banyak perkara dilalui..
Tapi aku nak cite zaman ke-sukan-an yg terlalu-lalu-lalu lama berlalu..
Dan sekarang ni malas nak lalu lagi..
Kui3..
.
.
.
.
.
Dulu..
Tak pernah miss masuk acara sukan..
Olahraga ke..netball ke..silat ke..
Sampai kebangsaan lak tu..

Sekarang..
Bukan takat wakil opis..
Nak jalan kaki g kedai pon rse mcm seksa..
Nak pengsan..kui3..

Dulu..
Setakat padang 40Om tu..
10 round non stop pon tarak hal..
Kacang goreng je lari..
Xde semput pon..

Sekarang..
Kalo nk tengok aku masok ICU cepat..
Suroh la aku lari..hahaa..
Silap-silap leh arwah..

Dulu..
100m & 200m pecut acara paling faveret..
Sebab selalu menang..
Dari skola rendah wooo masok..

Sekarang..
Kalo nak tengok aku pecut..
Better sedia kn paramedik tepi padang..
Takot-takot jantong aku berenti degup degap..
Hahaa..

Dulu..
Kemain suke men netball..
Kesane..kesini..kesitu..
Lompat sane..lompat sini..

Sekarang..
Lemak lemak tepu tak mengizinkan lompat lebeh2..
Karang berlaku gegaran otak..kah3..

Dulu..
Setakat kene panas terik time sukan..
Takde hal pnye..
Berkuah,garing,hangosssss..

Sekarang..
Berkempam dalam aircond je..
Pagi gi keje matahari xkua g..
Balek matahari da tenggelam..

Dulu..
Badan ni ade tulang,kulit dan otot je..
Tapi takdelah berketul-ketul cm ahli bina badan tu..

Sekarang..
Dah jadik pusat pengumpulan lemak tepu..
Lembek..penyek..lemau..
Otot dah kendur mcm umo 90 tahun..
(eh,jgn pkir bukan-bukan haa..:P)
Miahahaaa..

Sebab..??

Nak men netball kat poli and opis..
Takde geng yg same kepale..
Huhuu..
Kat opis lak..
Ramai senior-senior a.k.a makcik-makcik..
Seniorita ni main ganas-ganas..
Die langgor org sampai nk tercampak kua padang takpe..
Kang kite senggol die sikit..
Mule laa bising satu padang..kih3..
So,aku tak suke laa camtu kot..

Kat poli pon malas gak..
Sebab aku baru abes plkn 3 bulan..
Sengal-sengal time plkn tu ade lagi..
Huhuu..
Ingatkan nak join masok olahraga konon-konon kt poli..
Tp time tu kesihatan kaki x mengizinkan lagi..
Sebab injured.. :P
Skg injured da sembuh..
Nak lari kat celah mane lak?ahahaa..
Lari dlm umah?langgo dinding kang..

Rindu gak nak sukan ngan serius ni..
Tapi sakit M tu dah menular sampai ke akar umbi..
Kalo diibaratkan dengan melentur buluh biar dari rebung..
Aku dah jadik buluh liat dah..wakakaa.. :D
Sumpah rindu nk sukan..
Kalo lepas upsr dulu ibu aku bagi masuk skolah sukan..
Mesti skg ni aku dah kat majlis sukan negara..
Wakakakaaa..(berangan..)
Xdelah keje tercongoooookkkk kat opis je kn..
Dah tu keje makan-makan-makan..
Lom ngn jajan tambahan such as cokolat,keropok,coki-coki,twisties dll..
Pikiaq-pikiaq kan laaaaaa..

dulu..
netball team kat plkn kem put put.. :)
aku bip C..stands for cendawanpink kuneng..
position asal aku skola rendah GA..
naek menengah jadik WA..
kt plkn jadik C lak.huhuu..

sekarang..
dari kasut sukan ke kasut tumit..
tracksuit ke sluar slack..
baju sukan ke kemeja..
beg sandang belakang ke handbag..
tempat panas terik ke tempat ekon..

Drastik sunggoh kan perubahan aku..
Ahahaa.. :D
(^_^)

Jugak cerita pasal sukan kat LINK INI ;)


nota nota nota :
fuhh..kuak lentang atas katil lagi best kot..
lagi time ujan-ujan tu kn..ahahaa.. :D






5 comments:

CahayaCintaIlahi said...

huhu samalah ngan kita.. dulu kemain aktif skang alahai.. pemalas sungguh jadiknye hehe ;)

cendawanpink said...

CCI : hehee..asal laa skg ni mcm mls sgt..haishhh..asal nk joging ujan..asal nk joging..pns sgt..ki3..(alasan..)

Cik TTK said...

aku dari dulu sampai sekarang tak bersukan, tu yang comel 4eva..hahaha

cendawanpink said...

cik TTK : ahahaa..dlu ko rumah pasukan ape haa dok?aku pasukan hijau..hihii.. :D
lame siak aku tak sukan..

tat!n said...

hhahha,aku pn dh brubah.lalalalala..~