29 June 2011

.Kerenah Maknusiye.

Salam sume..
Korang tau tak..
Nape kite sume maknusiye ni diciptakan berbeza?
Even kembo pon tak 100% same..
Huhuu..

Sebab,bagi mewarnai dunia yg sementara ni..
Hehee..
Lets imagine..
Sume org adelah same..
Kan ke bosan..
Nak cam org pon susah..
Sebab sume same la kata kan..hahaa..
Tu pasal la kan sume berbeza..

Contoh time skola dlu..
Dalam 1 class..
Mesti ade banyak org cenggini..
Org yg senyap..
Org yg kecoh..
Org yg ulat buku..
Org yg malas..
Org yg suke tido..
Org yg tak suke masok class..(aku la tu..hehee..)
Kompom ahh ade jenis2 camtu..


Masok kat tempat keje lak..
Same je..
Mane-mane tempat pon lebeh kurang..
Cume lagi advance dari skola la kn..
Org yg suke ngumpat..
Org yg kuat bodek..
Org yg suke mengarok..
Org yg suke komplen..
Org yg takleh dibagi arahan..
Org yg suke mengarah..
Lebeh kurang gitu laa..
Mostly kengkawan seangkatan aku pon ckp cenggitu gak.. :P
So,tak yah nak kecoh ok pasal statement ni..
Tu sume perkara normal dlm organisasi..


Rasenye..
Dah keje ni kite habiskan separuh hayat harian kite kat opis kan..
Separuh hari je da kat tempat keje..
So,kite leh tengok banyak la kerenah kat sini..
Dulu time skola sume sebaya..
Boleh kata sume sekepala je..
Bile da keje ni..
Baru wujudnye masyarakat yg majmuk..
Berbilang bangsa,agama,usia,PANGKAT,DARJAT dll..
Tu je yg membezakan setiap maknusiye..huhuu..

Dan banyak bende yg biase aku buat dah terbatas sejak keje..
Sejak jadik wanita berkerjaya..hahaa..(kerjaya kah?)
Dulu boleh..skg da takleh..
Takyah la contoh..kang bising lak..huhuu..
Fhm2 sendiri laa..
Sape boleh masok dgn laluan otak gonjol aku..
Ye..kire leh geng la kan..
Tp aku keje nak cari rezeki halal je..
Bukan nak menjalin ikatan..
Time susah bukan ade org dpt tolong pon..
Terkial-kial sendiri gak..
Tunggang langgang aku sndiri buat..

Aku perlu sikit kawan yg betol2 boleh jadik SAHABAT.. :)

Nape dulu aktif skrg aku pasif?
Alaa..macam org ckp tu..
Sekali air bah,sekali pantai berubah..
Tengok keadaan la sume tu kan..
Seriously aku tersangat la gian nak main netball..
Tp since aku masok poli,takde 'regu' nk main katanye..
Ape lg kat tempat keje..
Tak nampak bayang pon kot..hik3..
Haishhh..senang cite,penyakit M aku tu da melimpah ruah..


nota kerenah : 
kan aku selalu cakap..
cabaran & halangan ni la buat hidup kte lebih thrill..!!
so,nikmatilah cabaran tu sume ekkk.. :)





No comments: