21 June 2011

.Kisah Dongeng.

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini


Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



nota dongeng :
mencintai adalah menerima segala kekurangan & kelemahan pasangan.
yang saling melengkapi antara satu sama lain..
:)








10 comments:

tat!n said...

lagu ke puisi ni nanad.hehe.eh,blog ni bkn tutup ke haritu? :)

cendawanpink said...

tatin : lagu stacy ah dokk..lagu baru die..hehee..mcm best je..dengo ahh..:D

blog ttibe nk bukak..kah3..

tat!n said...

aku ni lems skit bab lagu2 baru ni,hahaha..

cendawanpink said...

tatin : sme la ngn aku..kalo xnengok fb,xde nye aku pon tau..ahahaa..:D

n!da said...

stuju2!! 300% setuju.. hoho

cendawanpink said...

nida : ehehee..org yg trima kite seadanye la yg akan kekal smpai surga..;)

tat!n said...

nanad aku dh dengar dah..besttttttttttt!!hehe

cendawanpink said...

tatin : ehehee..best kn..:D jarang lagu stacy lmbut2 gini..
video klip die tacing kn dokk..:)

tat!n said...

wah,aku tak tgk la official VC die.aku tgk yg ade lirik je,hehehe.nt i tgk.sayu ke VC die..huuu

cendawanpink said...

tatin : aah..sadis gak la dowhh video die..huhuu..:D