27 July 2011

.Gagal Sekali Gagal Dua Kali.

"Gagal sekali tak bermakna gagal selama-lamanya"

Wuwuuuu..
Korang mesti selalu dengo pepatah ni kn..
Tapi kan..
Baru-baru-baru yg tak berape nak baru la kn..
Aku gagal dalam satu hal ni..
Tapi bile ingat balek pepatah ni..
Menaikkan balek semangat yg gagal sekali tak bermakna gagal selamanye kn..

Masalah problem nye..
Bukan setakat gagal sekali je..
Dah kali KEDUA aku gagal..
Haihhhhh..
(Errr..diingatkan disini saya bukan GAGAL dalam percintaan ok..ahakSs..ni cite gagal yg bukan kesah percintaan..malah percintaan kami HANGAT membara bak baru pertama kali bertemu..wakakakaa..)← nampaknye ayat mcm kejadah sikit..kih3..



Ok-ok..balek kat cerita semule..
Kalo sekali gagal tu mungkin kite leka,lalai,alpa dsb..
Tapi kalo da masok kali kedua..
Ape lak makne nye?huhuu..
Sadis gile kot.. (-_-")
Kire nye frust menonggeng laa..
Lagi frust dari 'CINTA TERHALANG'..hahaa..
Dan bukan aje frust,sadis sume tu..
Tapi ni sunggoh memalu kan..
Memilukan..
Mengaibkan..huhuu..

Tapi aku share kat sini bio jadikkan korang yg lain sebagai pedoman..
Kalo nak kutuk ke,maki ke,caci ke..
Aku tak kisah..
Aku layak dapat cacian tu..sobb sobb..sadisnyee..:P
Dan memungkinkan takde mane-mane lelaki nak jadikkan aku bini..
Dan memungkinkan takde mane-mane mak mertua nak jadikkan aku menantu..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Arghhhh tidakkkk!!
Dah masok kali KEDUA periuk aku hangos bhaiii..
Cilakak betol laa..
Hahaa..

Kejadian Periuk GARING 1

- masa tu tengah hangat cite Nora Elena..so aku pasang niat nk masak air barli laa lepas cite tula..almaklom laa,khusyuk kot nengok..huhuu..niat nk masak air barli tu sekali terlajak sampai lepas berita..then rebus laa barli tu lepas berita dlm kol 9..sambil tggu barli mendidih tu nengok tv..tengok punye tengok aku jadik bosan..haishhh..tido lagi baek ahh..so aku pon masok bilik dlm kol 11..pastu golek pnye golek..xleh nak lelap..tetibe tekak lak haus..so aku g dapur..skali g dapur,satu rumah dah penoh asap!! ahahaa..mamposssss!!naseb baek laa x rentung kami 1 umah malam tu..hahaa..sampai esok bau hangos melekat kat umah..huhuu..dan hasil nye..jeng jeng jeng..100% barli telah garing macam arang batu..kah3..:D

sumber gambo : ihsan google

Ahaaa..lebih kurang gini la rupe periuk yang hangos tu..hadoiii..teros buang laa bhai itu periuk..sian aku da takde periuk kecik utk masak megi..hehee..:D

Kejadian Periuk GARING 2(tak bape garing laa)

- Ahaa..kali kedua pon masak barli gak..aiyoyooo..kenape ini terjadi lagi padakuuuuuu!! kali ni masak malam gak..tapi nengok cite ape tah mase tu..tgok cite Annissa TV3 kot..ngah dok feeling-feeling nengok cite tu hosmet aku hidu bau bende nak hangit..haiyaaaa..tapi kali ni takde la rentung macam first tu..dah nak hangit gak..hishhhhh..pitam kalau ingat balek.. (-_-") dah tu periuk baru dowhh aku beli..ahahaa..periuk ganti yang kat atas tu..last2 ade sikit laa hangit..benci mak tau..!!

sumber gambo : ihsan google

AhakSs..yang periuk 2nd dihangoskan oleh aku rupa die cenggini laa..hihii..
Adohhhhh..malas ahhh nk beli periuk g..
Pasni makan barli mentah gigit slow-slow sampai lumat..ahahaa..

Erkkk..pada sesape nak kutuk aku..
Nak sampai kan kat seluruh dunia pasal aku tak reti masak..
Dipersilakan..leh gak tambah sikit-sikit pahala kalo org ngumpat aku..kah3..
Iyeee..aku tak pandai masak..SO WHAT?
Ade aku kesah..kalo sume pandai masak,sape nk beli kat McD,KFC,Pizza,Domino's tu?ahahaaa..←sile pitam dengan statement ni..



nota periuk garing :

kalo masak tu,jangan leka duduk nengok tv je..
macam aku,iklan pon aku tengok ngn khusyuk..tulaa xnmpk bende lain..:P
so,korang rase-rase ade ke org nak jadikkan aku bini ngn menantu ekkk?
hahaa..hello Andartu Club..nanti i bayo yuran keahlian ekk..:D







8 comments:

sue. said...

ahahahahaha..ko ni klaka la nanad..hahaha

Lovely Fieyza said...

haha.. lain kali kalau ngah masak jangan wat keje laen.. dok je kt dapur tu.. hehe.. pasni kau takleh minum barli lari.. eh?? awat kau sebok nak minum barli?? tu bukan minuman untuk org dah kawen ker??? hehe

cendawanpink said...

susue : ahahaa..tula aku cuai sgt..xpeka ngn periuk..kih3..:P

cendawanpink said...

fieza : ahahaa..aku tggu barli tu kembang lame naa..tu dok golek2 kt sofa..skali teros lupe..kah3..:D
ntah,suke lak barli..katanye boleh sejukkan badan..maklom laa..badan ngah 'panassss' je skg ni..kih3..

dzafira said...

Haha.. jangan kabor gitu.. Sy pun selalu tergaringkan kuali dan periuk kat dapur... Taknak la sebab tu buat mak mentua reject..

Pernah ari tu rebus laksa lepas balik keje.. Lapor giler masa tu. Sementara tunggu laksa tu direbus konon la online kejap berblogwalking.. Last2 bau benda hangit.. Memang sedih r.. Perut dah la lapor pastu tangan plak sampai sakit2 sebab nak memberus kuali yang hitam2 tu..

Cendawanpink.., sy rasa awk dah tak boleh rebus barli kat umah la.. macam ada sumpahan je.. hehe

cendawanpink said...

dzafira : ahahaa..yesss..! ade geng periuk hangos..kah3..:D

alahai,lg sian nk makan smpai hangit..wat barli ni sesaje la kn..xde laa teringin sgt.sje menggedik..hehee..:P

ehemm..rsenye da tkene sumpahan barli hangos kot..kah3..*pitam*

tat!n said...

kesimpulannye,ko jgn masak bali lagi pasni.haha

cendawanpink said...

tatin : ahahaa..tau takpe weh..pd hal aku bukak api kecikkkk je tu..hehee..:D