21 July 2011

.Login FB Dapat $100???.



Huhuu..
Mesti korang selalu kene tag gambo duet kt fb kn..
Pastu tagline die macam tajuk atas aku tu..hehee..
Aku pernah laa tanye sorang ni..
Just nak selidik..
BUKAN NAK JADIK KAYA RAYA..
Sebab skg pon da kaya raya melimpah ruah ok..kah3..
Tp kaya dgn senyuman,budi..(bahase takde la ekk..hahaa..)

Setelah aku survey n kaji bende alah ni..
Aku rase la kan..
Same je ngn yg downline pnye style..
Mcm biase kes tipu2 ni..
Cume ngn ni nilai yg nak kene bayo tu $100 je..
Kalau bisnes lain kene sampai buat LOAN puloh2 riban..
Uishhh..xmampu haku dowhh..kah3..:D

Sebab ape aku survey bende ni?
Sebab hari-hari-hari kot aku LOGIN FB..
Takde SATU SEN pon dapat duit..kah3..:D
Rupenye..kene laa letak status unsur2 kejayaan dapat duit..
Nanti kn org akan tanye..camne leh dapat duit?
Time tulaa nanti die akan PM kite..
Lepas PM kite..kite pon terpengaruh..
Lepas terpengaruh kite bagi duet kt org tu..
Lepas tu pulak kite kene buat macam style org tu tipu kite..
Letak status "Yeayyy..hari ni login fb x sia-sia..dapat income $100..betul tak tipu.."
Ahahaa..
Cenggitulaa kekdah nye..
Yg aku rase aku xsmpai ati kot nk tipu org len..
Baek aku jual setem ke..jual coklat ke..
Errkkkk tpi jangan jual body lak ye kengkawan..hahaa..

nota duit seratus :
bersyukur dengan nikmat Allah sebelum DIA tarik balik..
banyak lagi cara leh usaha dapatkan duit..
ye,zaman skg ni duit mmg penting..adiosss..amigosss..!








8 comments:

Atie iskandar said...

haha.. aku baru nak selidik kot... ramai na tag kat aku..nasib ko da cte dulu seyh.. thnx babe... tak tertipu aku.. haha

cendawanpink said...

atie : huhuu..yeke..aku lak sape je tag duit tu kt aku..aku tros je remove..hahaa..buat semak je wehh..:P

Pupel Liyana said...

gile ah jual body hahahaha.
tipu benci betul aku dengan benda2 gini

cendawanpink said...

pupel : hahaa..:D
ko pnh kene tipu ke dok skim downline ni?hik3..:P

Pupel Liyana said...

tak pernah tapi tak suke hehehe
tag! http://pupel.blogspot.com/2011/07/loving-couple-by-syiedajoy.html

cendawanpink said...

pupel : huhuu..tau tkpe weh..skali tag duit mcm gambo ade 5juta ringgit kn..kih3..
okeh,akan aku kerja kn nnti..hehee..

iedchan said...

betul2..tipu la ni...tak ske kalo kat wall ade org post psal buat duit ni...

cendawanpink said...

iedchan : huhuu..tau takpe..remove je..kang tmakan lak ngn status kaya raya mereka tu..:)