01 August 2011

.Cara Buat Strawberi Coklat.

Ehehee..
Jom nengok lak cara nak buat strawberi coklat..
Ni resipi bagi orang yang takde mesin Chocolate Fountain (mesin) serta Coklat Fondue (coklat biasa utk celup stoberi or mashmelo tu..)
So,sebab sume bende tu takde..
Marilah gune kan ape sahaje yang ade dekat umah ekk..
Asalkan rasa nye sedap sudah laa..ahahaa..:D

 1] Sediakan buah strawberi yang ranum,masak,sedap dan segar..hehee..:D

 2] Cairkan coklat macam dalam Entry Cara Membuat Coklat yang aku pernah buat dulu tu ekk..
Yelaa,da nama pon takde barang-barang coklat tu..so,gunekan laa kreativiti sendiri nak buat nih kn..hehee..:P

3] Taraaa..!! stoberi coklat dah siap..bagi laa coklat tu sejuk & membeku dulu baru makan..
Aku punye coklat tak sempat pon nak beku,dah habis ke dalam perot.. ^_^

Tapi,aku nasihatkan better terus je makan..takyah simpan laa..
Sebab kite ni pakai coklat and cara yang koboi..
Nanti tak sedap pulak stoberi tu..
So,lepas celup coklat..teros ngap laa dlm mulut..hehee..

Sekian..tu je kot resipinye.. ^_^

 Selamat Menjamu Selera Ye.. ^_^

Nak sikit?
Upss..pose la dowhh..ahahaa.. :D



nota stoberi coklat :
buke pose malam ni makan stoberi coklat lagi..
hehee.. ^_^




12 comments:

dzafira said...

Kalaulah pokok strawberi boleh tanam kat tepi rumah je mesti best... Bila2 masa je boleh buat strawberi celup ni..

cendawanpink said...

dzafira : hehee..tau takpe..meh la dduk kt cameron..komfem leh tanam kt blkg uma je..kih3.. :P

n!da said...

woit. nasib baek aku tak pose. hahaha. kalu aku, aku nak makan tym coklat tu tengah cair lagi. nyumm3..

cendawanpink said...

nida : ahahaa..pose la dak kecik..kang xleh raye..kah3..:D
aah,time cair sdap gak..slurppp..:P

Lovely Fieyza said...

uuu.. dapnyer.. nak jugok3.. huhu.. udahle tak sempat nak mengirim beli keychain.. huhu

Pupel Liyana said...

kejam siot puasa2 ni tunjuk makanan

cendawanpink said...

fieza : aah ko tu..tros la msej aku len kali..aku ngn henpon kn mcm kembo siam..ahahaa..:D
next time haa..kte g sesame lak..ajak nida ke..ki3..:P

cendawanpink said...

pupel : ahahaa..sje je nk bagi sume meleley ayaq liuq ckit..:P

nur aishah bte abd hadi said...

sedapnya wey..terliur siot aq

cendawanpink said...

ecah : ahahaa..jgn tenung lame2 wehh..ko tengok resipi je..:P

tat!n said...

kecuq air liuq!!!!

cendawanpink said...

tatin : uisshhh..pose pose..hahaa..:D