19 September 2011

.GA Setiausaha + Blogger.


maklumat lanjut,click banner atas tu ok..


Huhuu..semestinye aku security & jugak blogger.. :D
Pengalaman?AhakSs..takde laa banyak naa..
Rase-rase nye la kot..
Rata-rata kengkawan seangkatan aku mcm same je bidang tugas..
Maybe ade yg lagi advance sikit..
Ikot tempat korang berkhidmat la..
Lagi pon aku bukan keje lame naa pon kn..
So,pengalaman tu kureng la sikit..
Baru je 3 tahun 1 bulan keje gomen ni..
Kalo da 38 tahun berkhidmat nanti,maybe byk kot lagi cerita aku leh coret..
Ehehee.. :)
Tempat yg aku takkan lupe & satu-satunye tempat aku study lpas skola adelah Politeknik Port Dickson a.k.a POLIPD..(owhhh,rindu nye kat PD..lalalalaaa..)

Suka Duka ekk jadik setia-usaha ni..
Hehee..
Meh cite duka dulu,then baru suke..ki3..

Duka nye kan..
Bile kite dah sangat serasi bekerja ngn boss..
Tetibe lak boss kene transfer..
Bile kite dah ngam dgn boss..
Boss lak nk pencen..huhuu..
Kan syiokk klu leh tetap ngn sorang boss smpai pencen..:D
Lagi duka nye bile org yg 'bukan boss' kite..
Gune kite ni sejibik sejibun macam laa kite ni PA utk sume org..
Bukan berkira nk wat keje..
Tp pandang-pandang la sikit..
Ntah kite ngh wat keje ke,even boss takde..
Kekadang die ade tinggalkan keje..huhuu..

Suke nye sbb setakat ni aku TAK PERNAH lagi kene marah ngn boss..hohoo..
Tak tau laa akan datang kot2 aku dapat bos garang macam rimau lapo..
Mmg hazab la kan..
Alhamdulillah,setakat 3 org boss aku jage ni sangat-sangat laaa baek n mulia.. :)
Maybe aku bukan suke tangguh buat keje..
Walaupon perkara yg dia nak tu lambat lagi..
Tapi ape laa salahnye kan kalau buat awal..tak rugi pon..kn kn kn..

Suke nye lagi sebab tiap kali boss balek jenjalan melancong memane je..
Mesti dpt ole-ole..
(alaa,ni pon aku rase sume org pon dpat..)
Kan korang kan? ^_^
Org cakap la kan..
Setiausaha ni ibarat bini ke-dua boss..
Haishhh..aku tak setuju langsong..!!
Sebabnye..Boss aku WANITA..ahahaa..
Mane mungkin aku jadik bini ke-dua kn.. ;)

So,nak jadik PA yg ok utk boss..
Just jadik la diri korang sendiri..
Takde gune laa nak kipas boss korang..
(skg org tak gune kipas,skg gune aircond je nk bodek..hehee..)
Kan seronok bekerja kalau jadik diri sendiri..

Secretary or security?
hehee..

"How To Be A Good Personal Assistant"  
- boss bagi..hehee..

SEKRETARI yg di TAG :

TATIN
PUJIE
NIDA
FIEZA
TASA
BUDAK DEGIL
SUME BUDAK exDSK POLIPD

(ok tak tokey GA?aku tag sume sekali harong..hehee..)





6 comments:

Lovely Fieyza said...

hiuh.. malu la nak tulis cite.. kah3..

Hustler said...

Dah ko tag, aku nak tag sape seyh?? adess...

cendawanpink said...

fieza : ahahaa..nk tulis mcarot pon dibenarkn..kih3..:D

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..sile wat tag aku dlu..pastu ko tag laa spe yg aku lom tag..ki3..:P

tat!n said...

wahhhhh..den dh lamo tglkn tag2 ni.. ;p

cendawanpink said...

tatin : ahaa..da tibe mse ko amek balek pe ko tinggalkn..ki3..:D