10 October 2011

.Melancong Ke Putrajaya.

Salam semua..
Hari ini cendawanpink nak cerita pengalaman melancong ke Putrajaya..
Maklum lah, saya kan berasal dari Angola.hahaa.. :D
Jom ikuti kisah perjalanan / pelancongan ke Putrajaya weekend hari itu.. :)
So,bagi sesiapa yang nak bercuti atau melancong ke Putrajaya..
Marilah baca sampai habis..
Kalau sesiapa yang rasa entry ini annoying..
Sila lah click petak warna merah di kanan window anda..hehee..

Kalian tahu ?
Dengan Satu Ringgit (RM1) kita boleh melancong pusing-pusing sekitar Putrajaya..
(Ini bagi pelancong yang tiada kenderaan / org sengkek mcm aku la..ahahaa..)
-sadis. -_-"
Perjalanan pusing-pusing sekitar Putrajaya ini mengambil masa 2 jam..
Berserta 'tour guide' tau..

Only RM1

Best of Putrajaya

Kaunter Informasi
 Left : Our Tour Guide

Pelancong dari Vietnam & Pelancong dari Sarawak
Sementara menunggu pengangkutan yang akan angkut kami melancong..
Hehee..

Taraaaa..!!
Pink Bus @ Nadi Putra..
Bas yang akan membawa rombongan cek kiah..kah3..

Pelancong-pelancong
Vietnam,France,Korea,Iran & Japan
Errr,and also Malaysia..hehee..

 Pejabat Perdana Menteri Malaysia di sini ok..

Masjid Putra
(Tour Guide cakap besi atas kubah tu salut emas..jom kikis sikit2..hahaa..)

Kompleks Seri Perdana
(Kediaman Rasmi Perdana Menteri)

LC @ Taman depan Shangri La Putrajaya

 Istana Kehakiman

Awek-awek Vietnam Bergambar

Kemudian, kami dibawa ke PICC

On the way ke PICC,snap gambar jambatan ini..
Aku panggil Jambatan Rama-Rama
Sebab tour guide kata kalau tengok dari atas,macam rama-rama.
Ahh,lantaklah kan..hehee.. :D

View dari atas bukit PICC..



Hehee..
Sekian sahaja entry kali ini..
Lepas itu semua dihantar ke Putrajaya Sentral semula..
Ingatkan drop kitorang dekat Alamanda..kih3.. :D









4 comments:

Hustler said...

Ko pergi biler nih nad?? aku beriya la pecah kepala mana nak bawak 'pelawat' dari melaka mai putrajaya nih. Hahahaha... adess. lau tawu, folo jek ko...

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..yeke wehh..:D
best laa gak jnjalan ngabeskn mase..ki3..:P
ko kn de kete weh,jln nek ketek jela..hehee..
ko g je kt p.sentral..die ade time die tau..aku g kol 11am..

Hustler said...

Bosan dah nek keter... then beliau yang dtg tuh pulak nak wat xtvt yang len dari yang len.. adess.. tawu aku roger ko arituh... ahahahaha....

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..nk lain dari lain ekk..cer ko ajak die berenang pusing2 tasik putra..lg best..mmg lain tu..:D