21 October 2011

.Mengapa Cincin Disarungkan Ke Jari Manis?.

Mengapa Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis
Kenape ekk?
Meh kite cube try test.. :)

satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).


permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan

So,korang paham tak?
If tak paham and tak dapat buat..
Bace balek ayat dari atas tu smpai paham..
Ahahaa.. :D







6 comments:

mamabetty! said...

boley jer bukak nanad..ker aku yg buat salah?hahaha

cendawanpink said...

pujie : ahahaa..ko salah buek kot..cer ko kasi rapat2 betol jejari ko tu..:D

Hustler said...

Lau buleh bukak, makna kata, jari hantu tuh tak rapat bebetul.. macam2 posisi aku try.. tetap takleh bukak, hahahaha.. hampeh tol jari manis nih...

cendawanpink said...

mawi : btol kn?xleh bukak kn jari manis tu..hehee.. :D

nida tecit said...

macam logik kn? hoho

cendawanpink said...

nida : hehee..ko da wat ea..
aku pon rse mcm logik gak..:D