25 October 2011

.Saya Akan Kawen...

APABILA :

1) saye bersedia.mental+pizikal.
|| mental tak ready2 lagi.hurmmmm.tp bukan sbb sakit mental ekk..ahahaa..||

2) saye boleh tunaikan tanggungjawab sepenuhnye.
|| tanggungjwb sbagai anak,bini,menantu,ipar,akak,jiran tetangga dll yg sewaktu dgn nye..susah woo..tanggungjwb dgn Pencipta pon kekadang lalai..ape lg tanggungjwb lain..byk hati yg nak di jaga..sedangkan hati kite bersepai-sepai je..huhuu..so,latih dari skrg okeh..||

3) bile saye da takde hutang ptptn
|| miahahaa..cilakak je statement ni kn..bkn sbb pe..rimas ahh idop ade hutang ni..hutang budi bawak mati,takpe la gak..hutang ptptn,kang kene kejor lak kalo xbayo..:P ||


4) tunggu gobok baju ade space utk laki suami
|| hik3..tggu gobok baju aku boleh share ngn org lain,baru nk kawen.cenggitu?hahaa..statement cilakak gak ni..aku slalu pikir,kang kawen mane baju laki aku nk duduk?baju aku je pon tak muat gobok..boleh gitu?? ||


5) tunggu pandai masak sedap2..
|| Mak Cakap Kalau Masak Sedap2 Nanti Suami Sayang huhuu..kalo masak tak sedap??haishhh..puyeng..cemane nk pandai..sokmo mkn kt luar je..ahahaa..*pitam*..yg aku tau buat coklat..boleh??||

6) tunggu mister dari Jamaica balek Msia.
|| gitulah kisah nye..ahahaa..kalo xmo tunggu?aku sambar je Encik J..hahaharapan..|| 

7) tunggu mereka lepas dulu
|| kalo mereka-mereka ni sume da kawen,mesti aku da takde teman nak berjimba sangat kn..so,kalo diorang da kawen..aku pon sunyi..bile aku da sunyi,aku nak laki..kih3..so far skg belum sunyi lg laa..hahaa..statement gile vavi wehh.. ||

 || paling penting ini org lepas dulu..dpt umah sndiri satu ari nanti..||
 
|| elsie..dura..fieza..||

|| ema..diana..ieqa..sue..||

|| fieza..ayu..ecah..ema..||

|| sue..ema..dalie..||

Pehh..serious..kalo mereka sume da kawen..
Aku sengsorang nanti..hehee..

8) tunggu dapat mende alah ni..
|| hahaa..18 kali pencen pon lom tentu wehh dapat mende alah ni kn..hik3..saje jee..||


9) tunggu aku dilamar disini..
 || hahahaharapannnn ||
|| miahahaa..di lamar bwh fireworks..tp dgn syarat,aku xmo ade org ramai mcm kapel ni propose dlm Pesta Belon yg lepas..hehee..||

10) Analogi Buah Durian...

||Buah durian...
Selagi dia tak gugur ke bumi...
Selagi tu la kita tak boleh pandai-pandai nak pergi petik atau kait utk makan....
Kalau tak boleh sabar sgt...
Nak jugak petik atau kait tu...
Mesti rasa dia tak sedap langsung...
Kena tunggu dia gugur dulu baru la boleh makan baru rasa sedap...||

Morale of the story : Selagi belum sampai masanya, tak perlu nak tergesa2 supaya dipercepatkan... ^__^
[means aku belum cukup manis utk 'berdarah manis'..hehee..jgn jadik durian yg 'expired' kt atas pokok sudah laa..ahahaa..choiiii..]


notaakankawen :
cukup laa 10 point dulu ok..
so pelis SETOP asking me 'bile nak kawen'..
hehee..
'kawen' tarak hal,nikah tu yg ade hal..ahahaa..





12 comments:

Hustler said...

Hahahahaha!!! NAd!! Bila nak kawen?? Lalalalalala~~~

cendawanpink said...

mawi : cissss..!
dengan kuasa bulan,akan menghukum mu..(kasi bunyi mcm sailormoon)
hahaa..:D

mamabetty! said...

haha..tajuk xbleh blah..mcm nk kawen bulan depan jer bunyi nyer..haha..ntah nanad..bile nk kawen?kikikiki =D

cendawanpink said...

pujie : ahahaa..:D takdo nye den nk kwen bln dpan..except kene tgkap basah la.kah3..

aku tgu ko ngn fizi dlu..amacam?:P

Hustler said...

Hahahahaha!!! ciap kuo kuasa nak fire aku nad nih bila marah?? hahahaha

ilek la nad... Nad... Biler nak kawen?? Lalalalalala

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..ko puake niyang rapekkk!!! kah3..:D

mamabetty! said...

alamakkk nk tgu aku ngan pzie dlu ker?? haha..jgn la tgu nanad oi..lmbt ko kawen sok..hoho..

cendawanpink said...

pujie : ahahaaa..ok laa..serentak wt mjlis..sng kwn2 nk dtg..kah3..
perasaaaaannn.. :D

Hustler said...

Hahahahaha... ok pe puaka niyang rapik?? buleh santau org... kihkihkih

Nad.. biler nak kawen?? Lalalalala~~~

nida tecit said...

part konsep buah durian tu tak menahan btol haha

cendawanpink said...

mawi : santau kn aku skali ok..ahahaa..:D

mgu dpan kawen..:P

cendawanpink said...

nida : hik3..kalo de org tnye lg bile nk kwen..aku heret bwk pegi kebon durian and cerita kn mcm pkara no 10 tu..:P