24 October 2011

.Strawberry Scones.

Salam and morning uolssss..!!
Whoaa..
Semangat je kan aku even arini ari senin..
Kalo rase-rase ade simptom monday blues tu..
Meh jenguk LINK NIE..

Ok..
Kali ni aku nak cite pasal scones..
Apekah itu scones?
Kalo xtau..
Korang click je LINK SCONES ni lak..
(aku wiki je..kn sng..hehee..)

Ouhh..mungkin aku ni jakun ke ape kn..
Baru skg aku dapat merasa makan mende alah ni..
Ok la dari xmerase langsong..
Time study dulu sengkek woo..tarak duet lebih nk mkn sdap2..
Taram megi tetiap malam pon da kire ok..
Makan biskut cap hup seng pon sdap weh cicah milo..ahahaa..

Moh le nengok cemane rupe scones yg aku makan tu..

 creamy cheese + strawberry jam + scone

 mule-mule roti scones ni cenggini..

kita kena belah jadi dua bahagian..
ala-ala macam roti burger tu..

1st aku buat,berderai lak bende tu..
sbb die roti yang rangup mcm biskut..

2nd baru comel gitu aku pnye scones..
baru laa aku amek gambo nye..hehee..

letakkan creamy cheese ngn jem stoberi cenggini..

lepas tu katup balik kat atas nye..
then,boleh la ngappp!!

lagi sedap di ngap!!
time cheese tu da cair-cair gitu..
waduhhh..
masok mulut bikin kayak mau order lagi 1 set..
tapi mahal kot..
toksah la beli byk2 naa..
hahaa.. :D







14 comments:

nida tecit said...

keras macam biskut lutut tu ke? aku suke yg lembut2 mcm roti kepsi je hoho

cendawanpink said...

nida : hehee..xdela keras naa mcm biskut weh..die rangup kt luar,tp belah dalam nye lembut.. :D

mamabetty! said...

waaaa..sadappppp nyerr nengokk! lapar weyh tgok.

cendawanpink said...

pujie : hehee..mmg sdap..xtau la tekak org len..:D cer ko try wehh..

Pupel Liyana said...

sedapnye..tapi aku diet T_T

cendawanpink said...

pupel : sdap3.. ^_^ hehee..
alaa weh,xde effect pon mkn 2 ketul je..kih3..:D

mamabetty! said...

kodai apekah itu nanad?kt mne? heee..mcm berminat nk torai..hihi

cendawanpink said...

pujie : hehee..ko g je kedai 'sweetchat'..kt mines pon ade gak..yg aku g ni kat times square..

mamabetty! said...

oh! terimas kasih! hee =)

cendawanpink said...

pujie : hehee..welkam2..jgn lpe hapdet haa nnti..:D

tat!n said...

nasib ko x tnjuk pancake duyan lg nanad.huks

cendawanpink said...

tatin : ahahaa..ade cendol durian pulak wehh..kompem meleley gak ayaq liuq..:D

Cik Ina said...

sedaptak ?? nak juga ;p roti tuh juai kat mane ? tak pernah tengok pun

cendawanpink said...

kak ina : hehee..sdap3..:D
kat sweetchat yg kte pnh pegi dlu tu..:P