16 November 2011

.Pisang Monyet.

Ko tau ape tu pisang monyet?
Aku panggil pisang ni 'pisang monyet'
Da tentu nye pisang mmg monyet suke mkn..
Tapi da aku panggil jenis pisang ni pisang monyet,nk wat cemane kn..ngee..
Ade gak org panggil 'pisang 40 hari'
Ikot lidah korang la panggil ape..hehee..

Biasa aku beli se-sisir je..
hehee..

 panjang jari kelingking je pon..

 sekali ngap je aku telan pisang ni kn..

 selalu aku hadap sorang2 dpn pc time ari Jumaat..huhuu..


 yela,sebab die kecik naa kn..xcukup lak kang..ahahaa..

jenis pisang kecik-kecik ni je yg aku suke makan mentah cenggitu..
kalo pisang goreng,aku lagi suke pisang tanduk goreng dalam entry ini [click]
ikot korang laa kn nk makan pisang ape..hahaa..
memasing selera tak same..:)




nota pisang :
tengkiu incik penjual buah kt bwh opis..
dpt pisang FOC aritu.huhuu..
semuge murah rezeki beliao..
dan aku leh dpt pisang free lagi..
incik boipren pon xpenah belanje pisang kat haku..kah3..:D






6 comments:

Hustler said...

Aku nak gelak guling dengan pernyataan ko lang paling laaasssttt sekalik... kihkihkih

cendawanpink said...

mawi : "incik boipren pon xpenah blnje pisang kat haku" <-- ini ke weh?ahahaa..:D

Anonymous said...

elsie here~ (=_=) pisang pun boleh dijdkan cita guarmmmmmmmm guap ooppss hahahahahhahahahahahaha kalo "pisang" best baru mata aku sgar!

cendawanpink said...

lc biol : apuuuuuuuuuuuu,kanji mai patok yaa...!! hahaa..:D

cendawanpink said...

lc biol lagi : eh,ok pe aku cite pasal pisang..kang aku cite pasal lain,ade je yg nk terase..lalalalalaaa~~

Anonymous said...

LC HERE~CITA GTU BARU BEST WAT!!!! GEMPAK