06 December 2011

.Janji Gile 2 Sahabat.

Dua orang sahabat menonton televisyen..
Gelak..Ketawa..Senyum..Berdekah..
Banyak isu dibangkitkan..
Banyak isu dibicarakan dgn hujah-hujah yang bernas..
Menyingkap kisah kau, aku dan mereka..

Berbicara tentang masa depan..
Mungkin ini..
Mungkin itu..
Mungkin sinun..
Mungkin sinin..
Iye..
Masa depan yg tak pasti..
Takde sape pun yg tahu kan.. :)
Tapi yang pasti..
Dua orang sahabat telah memasang janji..
Erkk,janji ekk?
Ok..
Macam ini janji nye..


Sahabat 1 : "Weh,agak-agak 50 tahun lagi macam mana kita ni??"

Sabahat 2 : "Dah tua kerepot..jalan gigil-gigil..rambut putih melepak.."

Sahabat 1 : "Weh,kalau time tu anak-anak & suami dah tinggalkan kite..cemane?"

Sahabat 2 : "Alaa,ape susah..kite duduk la same rumah lagi..duduk kat rumah org-org tua.."

Sahabat 1 : "Aah ekk..HAHAHAHAHAAAA..!!"

Sahabat 2 : "HAHAHAHAAA..!!"


Almaklum lah..
Akan datang kita tak tahu kan macam mane..
Tak semua hubungan cinta berakhir macam kisah-kisah kartun.. -Happily Ever After
Zaman skg ni pon ramai anak2 buang mak bapak..
Mak bapak buang anak..
Laki buang bini..
Bini lari ikut laki lain..
Hehee..cenggitu laa perumpamaan nye..

Alaa,tu pon just bual-bual kosong je kan..
Takyah laa nak skemaaaaaaa naa wehh amek perkara ni macam serious..
Tu pon kalau panjang umo laa kan..hik3..
Wallahualam..






No comments: