31 March 2011

.GIVEAWAY Cendawanpink TAMMAT.

Salam Semua..
Di sini mengumumkan bahawa GA yg saya anjurkan dah TAMMAT..
Lepas dari 11.59 pm ni..
GA tutup ok.. :)
Btw..thanks sume yang sudi join..
Cabutan hadiah yang akan di cabut oleh kawan saya..
Nantikan sape pemenang nye dalam masa yang terdekat..
TQVM semua.. (^_^)


note : 
penyertaan GA nampak ramai dri ape aku expect..
so,macam boleh buat utk Contest besar-besaran je..
tungguuuuuu.. :) kasi aku pikir kontes pe ekk..




.Belasah Isteri Mengidam.

Nah..
Ape ke hal tajuk pagi ni?
Sile refer kat LINK INI
.
.
.
.
.
Ok..da bace?
Huhuu..
So,aku nak coretkan pendapat ni..
Yg pasti ayat kasar super duper power akan kuar..
Ahahaa..
Walaupun aku lom kawen serta ngandong..
Hak perempuan tetap hak perempuan ok..

Haishhh..
Pepagi bace berita ni je rasa berhangennn je aku..!!
Aku tak paham..
Bini tu ngandong sebab SUAMI die jugak kan?
So,dah bini tu ngandong kan anak SUAMI jugak..
Kena lah layan kerenah bini..
Baru bini mintak benda yg mudah nak cari..
Pon nak marah sampai cenggitu..
Mental la agaknye tu..
Kalo yang ttibe ngidam nak melancong 1 dunia camne?
Bodoh punye SUAMI camtu..
Buat anak je reti..
Baru kawen dah nak naik kaki n tangan..
Kalo aku punye laki camtu..
Memang makan penampo Jepon kot..
Keluar sume lah ilmu persilatan aku..
Nusyuz tak nusyuz lain cite..
Asal dapat protect diri and bayi..

Disini aku cop SUAMI yg konon ngaku suami time 'MALAM' je tu as a BACUL..!!
Penat keje camne pon..
Pandai-pandai lah uruskan stress tu..
Ni nak lepas kat bini pulak..
Memang pantang gua..
Tensen pasal org lain..org yg tak salah lak kene..
Memang mintak kene HEMPUK la nama nye tu kn..
 
Kekadang..
Memang betol pon ape org-org tua cakap..
LELAKI ni..sebelum kawen and dapat ape die nak..
Memang SEMUA MANISSSSS belaka..
Dah kawen..yg manis pon jadik PAHIT..

to kengkawan dsk yg da kwen..
kalo korang ngandong..
laki korang wat cenggini kat korang..
meh tepon aku..aku dtg tolong hempuk kan skali..
hehee..tapi aku caye..
suami korang adelah yg terbaik utk korang..
(^_^) diorang takkan sakiti hati korang..
and berusaha menjadi suami mithali utk korang..
so,korang pn kene jadik isteri solehah dan mithali gak.. :)

nota kaki : 
bende bende bende bende alah camni la buat aku pikir lebih SEJUTA kali nak kawen..belum kawen pon banyak masalah..da kawen nanti tak tau la kan..hurmmmm..welkam to Andalusia Club..kih3.. :P so,the kepochi kepochi luar sana yg dok tanye bile aku nak kwen..tanye laa..ade kang aku melenting..jangan try aku melenting..kalah tsunami kt Jepon tu kang..hahaaa.. :D






29 March 2011

.TAG 5.

Tag dibagi oleh Ecah..hehee..
Jom buat dengan pantas..!! (^_^)

5 Nama Samaran
(ni sume name yg org panggil aku..bukan aku yg 'perasaan' sendiri mcm the sundel..kih3..)
  • Nadia
  • Nurul
  • Nanad
  • Cendawanpink
  • Nadiah
5 Tarikh Penting
  • My Besday
  • My Ibu Besday
  • My Adik-adik Besday
  • My Love Mr F Besday
  • My Ayah Besday
5 Perkara Saya Buat Semalam
  • Kerja
  • Facebooking
  • Blogging
  • Makan
  • Tido
5 Perkara Buat Saya Hepi
  • My Family
  • My Love
  • Shopping perabih duet
  • Makan 
  • Takde PENYEBOK dalam hidup
5 Sebab Jawab Soklan
  • Bosan
  • Suka-suki
  • Rajin buat tag..kah3..
  • Ting-Tong
  • Tong-Ting
5 Org Saya Nak Tag
  • Fieza
  • Nida
  • Ct Pujie
  • Salwana
  • Faseha


notalutut :
whoaaa..bosannnn..!!





.Contest I Love Red.

[CLICK BANNER ATAS NI UTK JOIN]

Whooaaaa..
Blogwalking tadik terjumpa contest I LOVE RED ni..
Macam best laaa..
Sebab aku banyak gak amek gambo ngn baju merah..
Kih3..
Merah make me HAWWWTTT..!!
(^_^) ngauummm..
Walaupun aku kompem tak penah menang pon ptandingan kalo ramai naa yg join..tapi aku gigih ok nak masuk and meramaikan kontes berkenaan..kah3..
So..setelah sume syarat-syarat tokey kontes dipatohi..
Nak letak gambo utk kontes lak..
.
.
.
jeng
jeng
.
.
jangan sakit mata
.
.
.

aku yg merah atas karpet merah

hehee..ni time g kenduri kawan opis aku kawen..
merah + itam = aku sangattt suke.. (^_^)
nampak sangat HOTTTT gitu..kah3..
izinkan aku perasan sebentar ok.. :P
walaupun org cakap kulit gelap tak sesuai pakai kaler merah..
ade aku kesah?hahaa..
nak tunggu putih bile leh pakai kaler merah kn..ki3..
ade pun org selalu cakap Merah Mak Ngah..
tp kat aku sile cakap Merah Mak Long..wakakakaa..
sebab aku bukan anak ke-2..tapi anak sulung..hak3..
merapu sudahhhhh.. :P


awek-awek PASUKAN MERAH yg aku nak tag :
SUHAILA
FIEZA
SHARIENZ
SALWANA
ECAH
CIK TTK
(whoaa..terlebeh sudah..)





27 March 2011

..Euwwww..Jijiknye..!!..

Kenape kah aku meng'euuuwww pepagi ni?
Ahahaa..
Sebab aku rase jijik uolsss..
Kerane ape?hahaa..
Kerane salah sorang org suweh ni laa..
Miahahaa..
Memang jijik sunggoh ok..
Sampai mata aku pun TAK SUDI LANGSUNG nak pandang..
Apetah lagi untuk menatap lame-lame..kih3..
Sebab..
Kalo terpandang aje muke thesundel tu..
Sumpah geli ketiak uolsss..
Gugur karang bulu keti aii..hahaa..
Jugak akan memeranjatkan pertumbuhan sel rongga-rongga di keti aii..
So,jangan lahh pandang ok uolsss..

Tapi uolss pernah tak ambil gambo dengan hanjeng?
(bagi yg beragama islam..)
Memang la tak boleh sentuh hanjeng kan..
Tapi aku pernah ok amek gambo dengan hanjeng BETINA..
Kih3..
Camane aku tau itu adelah hanjeng betina?
Sebab kan..hahaa..die suke mengawan dengan hanjeng jantan..
Tu pasal aku tau die hanjeng betine.. :P
Korang nak ke tengok gambo aku ngn hanjeng?
Kalo nak,sile request kat emel aku saje ok..
Haram letak kat dalam ni..
Nanti korang kene samak pulak pc korang..

Ape yang peting disini..
Aku nak tekankan adelah..
EUUUWWWWW..JIJIKNYE..!!
Hahaaa..
Byk nak ce cite ce cite pasal thesundel..
Tapi ape kan daya..
Belog aku ni untuk paparan umum..
Walaupun xde spesifikasi nama diletakkan dlm belog ni..
Namun ade kekhuatiran jugak ok..
Kang ade yg kepoh kat orang kampong ai pulak yg ai dengan lancar dan lantang nye cerita pasal hanjeng betina ni kat tutttt..hahaa..u know who u are ok.. :)

Tapi kan,aku rasa sekarang ni dah tak layak perangai manusia disama kan dengan haiwan..
Walaupun aku bagi contoh hanjeng..
Sebenar nye anjing pun kalau kite tolong..
Die mesti ingat kebaikan..
So,apekah yg harus aku sama kan thesundel..
Sebab haiwan yg haram tu sifat nye lebih MULIA kekadang tau..


nota vodo vodo:
Thesundel = saiton jelmaan manusia..
Ok x?hehee..

Eh,kisah TheRenyam lom cite g..nti la ekk.. :)




26 March 2011

.TAG Hot.


Dok tengok kat wanna, baru aku perasan yg maya pon ade tag aku..ahahaa.. :D
So,mari la membuat tag ini..kih3.. 


1. Adakah kau rasa kau HOT?
 tengok time laa..kalo dlm opis..aku tak HOT..
kalo kua je dari opis,tersangaaattt la HOT..!! :)
ajegile panas wehh..lom nerake g..nauzubillah..

2. Uplod pic kau dari PC sekarang jugak!
3. Cerita pasal gambar tu..
pic ni time sambut besday ngn elsie..
advance pnye selebration..hehee..
sambut kat mid valley je.. 

 4. Bila kali terakhir kau makan ayam?
ayam ekkk?
ahad lepas..
sup ayam huda buat..kih3..
makan ngn kengkawan reramai..
sedapppp.. :)

5. Lagu terakhir yang kau dengar..
lagu pelik-pelik..
radio akak opis ni selalu mendendangkan lagu yg aku tak paham..
(lagu berloghat..)

6. Apa yang kau buat selain selesaikan test ini?
ni entry autopost..mse aku buat entry ni..
time besday aku..hehee..so,aku sibuk reply wish diorang kt fb..
nak luruh jari aku non-stop menaip..
thanks uolsss.. :)

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
nanad (teman blog panggil)
nurul 
nadiah
nadia
nad
cendawanpink
yun (abg long aku sorang je panggil)

8. Tag lagi 8 orang..
SUHAILAHANIDA SUHARTIFIEZACIK TTKPN FASEHACT PUJIEEMA SYUGA

9. Siapa no 1?
cik suhaila abu bakar..
budak sewel..hahaa.. :D

10. Cakap pasal no 5..
Cik TTK..
dulu same skola agama,skola menengah and skola PoliPD..
sebab kitorang same kampong..hahaa..

11.Orang no 3 ada hubungan dengan siapa?
Suharti - hehee..die ade hubungan dengan bambam die..(^_^)
sape?tnye la die sndiri..kih3..
12. Bagaimana pula dengan budak no 4?
 Fieza - weeee..die kwn tingtong since sem 1 sampai skg..hihii..
die la org yg sudi bwk kekurap ku ngn kete die.. :)

13. Pesanan buat no 6?
 Faseha - hehee..pesanan nye..jadi isteri yg solehah yunk..teringat aku time kite kecik-kecik dlu..ko yg kawen 1st kan..ahahaa.. (^_^)

14. Kata-kata cinta untuk no 2?
Nida -cinta sejati itu ibarat HANTU..banyak orang yg berkata tentang nya..
namun,hanya sesetengah org yg berpeluang berjumpa dengannya..

15. Adakah no 7 dan no 8 punya persamaan?
bio aku check jap..
errr..aaa...heee..
ok..diorang berdua adelah perempuan..hahaa..aku kompem..!
dan diorang budak DSK yg akan sentiasa DSK selamanye..
(^_^)

16. Berikan 5 perkara yang kau tahu pasal no 1..
Suhaila :
..suke gelak kuat-kuat..
..rambut die panjang mengurai..
..die da ade 1st bf putih..hehee..
..senang touching a.k.a tangkap leleh..
..wel wel sewel..hahaa..but i loikeee..

17. Persamaan antara kambing dan lembu?
persamaan ekk?
ahaa..mereka adelah sejenis haiwan..
(^_^)

18. Perasaan ketika jawab test ini?
sonok je..:)
sambil bersorak dengan eksaited..kah3..

19. Adakah kau tahu Rizman tu sengal?
Lorhhh..Rizman mane?kah3..

20. Gay or les?
uishhhh..ai straight tau..hahaa..
kalo x,nape ai kapel ngn mr F ai tu..hohOo..
:P



nota bawah
da siap jawab tag..yg kene tag..jawab ahh lak..kah3..



25 March 2011

.Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin.

click gambo kt atas utk maklumat lanjut..
(^_^)

setelah sume syarat kontes dipatuhi..
nahhh..terime la gambo kami..
:)

..aku yg tengah2..
(*^_^*)
time nak amek gambo ni mmg riuh dlm fitting room..
ahahaa..
masing-masing xtau nak nengok mane kn..
:)

Ok..
Tag time :
SALWANA
SHIEKA
FIEZA
CIK TTK
PUPEL LIYANA




23 March 2011

.23 Tahun Pada 23 Haribulan.

Salam sume.. :)
Ce teke ce teke..
Nape Nurul ter-eksaited sangat arini?
Hehee..
Sebabnye..
HARI INI HARI JADI SAYA!!(*^_^*)
Yg ke-18 tahun..ehh..ke 23 tahun..
Comel je kot..
Umo da jejak 23 pada 23 haribulan..ngee..
Suke suke suke.. :)

Alhamdulillah..
Aku bersyukur sangat..
Aku masih lagi dipanjangkan umur..
Aku diberi lagi kesempatan utk menyayangi dan disayangi..
Terima kasih ibu..Terima kasih ayah..
Tanpa diorang,mana lah aku ni wujud.. :D
Terima kasih jugak utk adik-adik aku..
Tanpa diorang,jadi anak tunggal la aku kan..hehee..
Terima kasih jugak buat buah hati yg tersayang..Muhammad Firdaus..
Sebab sudi menahan kerenah aku..lebiu lebih..*kiss* :)
Dan semua kawan-kawan..sedare-mare..kaum kerabat yg wish kat FB..yg wish kat henpon..yg mendoakan aku utk benda-benda yg baik..Allah saje yg dapat membalas nye.. :)

Semoga dengan peningkatan usia ni..
Aku jadi lebih matang..(hehee..)
Aku menjadi isteri anak solehah..(lom kawen g..)
Aku memperbetulkan ape yg salah..
Aku dapat menambahkan ape yg kurang..
Aku dapat buat yg lebih baik la kan.. :)

Tapi org cakap..
Makin bertambah usia..
Kita semakin tua..
Rase nye aku tak kot..
Ahahahaa..
Nak bukti?
kiri = umo 22 tahun
kanan = hari ni..23 tahun..
nahh..xde beza kan?ahahaa..
(^_^)
sebab yg kiri tu gambo ari sabtu lepas..
beza 4 hari je kot..
kedut xsempat tumbuh kt muke..
miahahahaa..
sile perasan sebentar.. :)


besday girl cakap : 
sweet 23..sweet la sangat..[T.T]
thanks to my boss..
pepagi dtg opis,ade hadiah depan pc..hik3.. :)
patut la aku xcuti keje arini..selalu besday aku cuti..hohOo.. :P






21 March 2011

.Ct Farina and Me After 10 Years.

Korang..korang..korang..
Hehee..
Ingat tak ari jumaat lepas aku cite pasal 10 Tahun Ok tu?
Yeahhhh..
Akhirnya lepas 10 tahun genap tak jumpe..
Hari sabtu lepas aku sempat jumpe kawan aku tu..

Ekceli cenggini..
Masa aku Form 1 (13 Tahun) tu..
Aku wakil negeri Johor masuk pertandingan Silat Seni kat Kota Kinabalu,Sabah..
And time skola opkos la kan..
Tido tumpang kat skola org lain..
And mse tu kontijen Negeri Johor dapat duduk kat Sekolah Menengah Agama Kota Kinabalu..
Hehee..and negeri lain tak tau la pulak aku..
Tapi pertandingan buat kat sekola ape tah..
Lupe dehh..
Yg aku ingat,sekolah cina kot..convent?gitu laaa..hahaa..

So,sementara tumpang kat asrama diorang tu..
Banyak la bende baru kitorang pelajari..cehwahh..
And aku rasa mase tu kan kecik lagi..
Tau budaya makan diorang..
Cakap diorang..and macam-macam laa..
A.K.A Jakun..hohOo..
Contoh makanan ekk?
Kat sana memang tak kuat pedas..
Aku lak mmg suke makan pedas..
So,bile aku mintak 'sambal'..depa terngaga..
Or xpaham aku ckp pe?hahaa..
Dan masa aku makan tu..
Makanan die maybe letak tepung jagung kot..
Mcm sticky kot..mee pn cenggitu..
Entah..tapi aku makan belasah je..
Lapo dowhh..hehee.. :)

Camne aku kenal ngn kawan aku ni?
Nama die Siti Farina.. :)
Die umor atas aku setahun je..
Aku kenal sebab masa tu aku nak mandi..
Kat asrama diorang ni sume mandi kat perigi / kolah mandi yg besoo tu..
So,tempat nye agak la terbuka..wakakkaaa..
Aku rasa malu dowhh nk mandi berkemban reramai..
Sbb aku pkir camne nk main sabun gosok-gosok tu..
Kah3..almaklum laa..aku tak penah dok asrama..
And form 1 tu la baru kua jejauh kn.. :P

Aku pun dok tegur akak ni kat toilet..
Sebab aku decide nak mandi kt jamban jelaa..
Drpd mandi kemban ni..kah3..
Aku dok bual tu,aku pun cakap nak pinjam baldi and gayong..
So,singgah la bilik asrama diorang ni..
Da pinjam tu..
Ari-ari la aku singgah bilik diorang tiap kali nak mandi..
Ade la dlm 10 hari kitorang stay kt K.Kinabalu tu..
Sampai la abes pertandingan..
Last day aku nak balik tu..
Aku ingat lagi..
Aku ngn Huda da nak angkut beg balek ni..
Kak Farina n kawan die bagi aku note kecik yg tulis nama,alamat diorang..hehee..(dulu takde no henpon lagi..)
Then aku simpan and still keep contact each other laa..
Sampai laaa skg ni..
Hehee..

Jom ahh nengok gambo aku yg agak sopan..
Jumpe ngn kak Farina tu..
Tp siyesss..aku x dapat nk faham sgt diorang ckp pe..
Lalu aku pon senyum jelaa kn..Hehee..

model Sembonia dowhh..
korang ade?hahaa.. :D

10 tahun baru jumpe..
rasa nak cakap pon segan..hahaa.. :D
Tapi dah bual tu..
Mcm selalu jumpe.ngee.. (^_^)

Jeng jeng..
Diorang dah nak balek..
Her family.. :)
Her tunang..
So sorry xpat dtg majlis ujung tahun ni..
Sebab jaohhh naaa..
Hehee.. :)

Dan yg terakhir..
Terima lahhh..
Jeng jeng jeng..

Ct Farina dan Ct Cendawanpink
(^_^)

Aku sangat kagum..
Dah nak balek tu..
Last shopping kat airport..
Diorang borong roti Gardenia ok..
Bukan borong sikit pnye..
But almost rm100 hengget..
Iye..roti yg kecik,yg sedang,yg beso..
Sume cop gardenia di beli..
Hehee..sbb kat Sabah takde roti gardenia takde katanye..
Yeahhh..sng laa nnti kot2 aku g Sabah..
Dtg bawak roti je..hihii..
And cian kat mak kak Farina..
Nak dodol tak jumpe..
Dun worry,nanti aku beli kan ekk..
(^_^)
Ok,tu je nak cite..
Alhamdulillah ukhuwah kami berpanjangan sampai skg..


nota kaki : 
hehee..aku rasa baju aku tu dah paling sopan setakat ni..:)
dan ngn baju tu gak blasah pegi hot air balloon..
tunggu next entry BHAAAAA~~ (^_^)




18 March 2011

.Contest Barangan Peribadi.

Blogwalking tadi..
And interested ngan contest ni..
Hehee..

CLICK PIC UTK MAKLUMAT LANJUT

Dan barangan peribadi aku adelah..
jeng jeng jeng..
Ape saje bende yg kecit and kiut miut serta comel..
(^_^)

 semua yg kiut-kiut ni ade atas meja keje..
hehee.. (^_^)
[psstt tokey kontes..lebih dari 5 kan barang ni?ahahaa..]

ekceli byk g..tp xsmpat nk snap lorhh..
:P

bagi close up sikit..
comel n geram nengok yg dlm bakul tu..
:)

Taraaa..!!
Nie sume barang peribadi aku..
(^_^)



nak tag :
Pn PUJIE
Cik T-PAH
Pn TATIN
Pn SUHAILA
Pn NIDA
(^_^)





17 March 2011

.10 Tahun Ok.

Tajuk pelik-pelik gini..
Mesti rse aku aneh kn..
Ahahaa..
Xdela..korang penah x..
Xjumpe seseorang tu LANGSUNG dlm masa 10 tahun?
Uishhhh..
Aq ttibe nerbes dowhhh..
Sebab mau jumpe kawan lama ni..
Kalau ade rezeki..
Dapatlah aku jumpe kawan perempuan aku tu sabtu ni..

Cemane aku kenal?
Masa tahun 2001 ok..
Time tu aku pertandingan silat kat Sabah..
And kontijen Johor tido kat asrama sekolah kawan aku ni..
So,dari situ la ukhuwah terjalin..
Cehwahhh..asal ayat gua berbunge lak ni..
Jumpe kawan perempuan,bukan lelaki pon..hahaa..
Kawan aku tu atas aku setahun..
Pangkat kakak la kan..
And semalam die konvo kat PICC..
Omaigod..
Rasa mcm tak caya je..

Cemane la aku nak cakap nanti ek..
Wakakaa..
Sedangkan aku tak pernah pun bual ngn kawan aku tu..
(iye,sebab aku pemalu..kih3..)
Korang..doakan aku tak malu nak bercakap ekk nnti..
Hehee..
And doakan aku tak rasa jahat sgt..
Sebab kawan aku ni jenis yg pakai tudung labuh..
Wuwuwuwwuuu..
Aku dok pikiaq nak pakai baju yg lebih sopan dari biasa..
Yg penting bukan baju kurung or jubah ok..
Kang aq pakai luar office hour..
Takot di consider as a buang tebiat lak..
Abes kne selongkar almari lak ni kang.. :P
Then da pkir-pkir..
Aku nak pakai pashima yg besoOoooo tu laa..
Nampak menutup aurat skit..
Malu wooo kang fmly die tgk anak die kwn ngn org cam aku..kih3..

Nanti kalo da jumpe..
Next week aku cite ekk..
Hehee..




nota kaki ku :
harap jugak slank johorean or jowo x kua ckp ngn org Sabah..
kalo speaking Sarawak ok lagi..da leh ikot..hahaa.. :D




16 March 2011

.Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome.

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: "woow, cool giler.."
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: "eh perasan bagus.."

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: "nobody's perfect"
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: "memang.... muka pun macam pecah rumah!"

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: "wah.. machonya.. macam hero filem!"
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: "entah2 kawan dia.."

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: "sepadan sangat.."
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: "mesti kena bomoh perempuan tuh!"

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: "jangan sedih, kan saya ada.."
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).. .

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: "perasaannya halus...penuh kasih sayang.."
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: "sesama keluarga memang harus menyayangi.."

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: "matching... hebat luar dalam.."
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: "bang, bosnya mana?.."

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: "pasti takut kalau2 gambarnya tersebar.."
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: "tak sanggup melihat hasilnya ya?.."

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: "ini barulah lelaki gentlemen"
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: "naluri pembantu, memang begitu.."

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: "let me be your shoulder to cry on"
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: "kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?"


sile tengok jugak kat
*Perempuan Cantik VS Perempuan Hodoh

nota kaki :
hehee..lumrah manusia kan..
ahakSs.. :D




.Perempuan Cantik VS Perempuan Hodoh.

Kalau perempuan cantik pendiam,
Lelaki akan cakap : "Woow, ciri-ciri isteri idaman.."
Kalau perempuan tak cantik pendiam,
Lelaki akan cakap : "Eh, tak reti berkomunikasi betul.."

Kalau perempuan cantik berbuat jahat,
Lelaki akan kata : "Mesti ada krisis nih.. kesiannye.."
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat,
Lelaki akan cakap : "Dah la tak lawa, perangai pulak hodoh.."

Kalau perempuan cantik menolong Lelaki yg diganggu,
Lelaki akan cakap : "Woow!Heroin sejati..! "
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang diganggu,
Lelaki akan kata : "Hmm.. Taktik nak ngorat le tu.."

Kalau perempuan cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata : "Ok la..Bagai pinang di belah dua.."
Kalau perempuan tak cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata : "Kesian.. mesti dah kena bomoh lelaki tu!"

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata : "Buta kayu betul mamat tu.."
Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata : "Patut pun kena reject.."

Kalau perempuan cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap : "Perasaannya halus…penuh dgn kasih sayang.."
Kalau perempuan tak cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap : "Sesama makhluk harus saling menyayangi.."

Kalau perempuan cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap : "Mesti anak org kaya ni.."
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap : "Ntah dato' mana bela ni.."

Kalau perempuan cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan cakap : "Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar.."
Kalau perempuan tak cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan kata : "Sedar pun diri tu.."

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap : "Wah.. caring sungguh.."
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap : "Eleh, nak tunjuk caring la tu.."

Kalau perempuan cantik bersedih hati,
Lelaki akan cakap : "Don't worry, i will make u happy forever.."
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati,
Lelaki akan kata : "Sikit2 nak nangis!! Gembeng! mengada2.."

kalau perempuan cantik masak,
Lelaki akan kata : "Dah la lawa, pandai masak pulak tu.."
Kalau perempuan tak cantik masak,
Lelaki akan cakap : "Ntah sedap ke tak masakan dia tu.."

Kalau perempuan cantik main2 miss call,
Lelaki akan kata : "Takpe, rindu la tu.."
Kalau perempuan tak cantik main2 miss call,
Lelaki akan cakap : "Ko ni takde keja lain ke…? sibuk ni tau tak..?"

Kalau perempuan cantik hantar2 email,
Lelaki akan kata : "Sukenya…."
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email,
Lelaki akan cakap : "Asyik2 email dia… boring!!"






15 March 2011

.Besday in Advance.

Selebret besday ngn elsie ahad aritu..
Kata pon in advance..
So,belum tiba lagi my birthday kn.. :)
Sebab my hosmet nanti nak kene pegi induksi..
Tu pasal sambut awal..
Hehee..
Kalau tahun lepas,on my besday..
Aku saje amek cuti..
Tahun ni pun macam nak amek gak..
Tp kalo cuti,bosan gak dok uma..
Lagi pun kat opis skg ni xde la terlalu ke-kuli-an sgt kot..
Hik3.. :P
Mungkin gak amek cuti dari besday smpai sabtu ahad..
Tapi tak sure g..kui3..

Lepas tengok cite Hikayat Merong Mahawangsa tu..
Kitorang merayap kat mid cari tempat mentekedarah..
Ikotkan plan nk ngedate ngn lc kt klcc je..
Tp ttibe nampak satu 'warung' ni..
Soooooo comel..romantika de amor kononnye.. :)
Mari kite usha gambo ye..

Garden Cafe,Korea
[mid valley ekceli..hehee..]

under pokok wif my besday cake

Tiramisu Cake..
TQVM my hosmet..

Very the gumbira wif my besday cake..

see..
me again wif my besday cake..
(^_^)

elsie..
penaja my besday cake + tiket wyg
.
.
.
.
.
sementara tunggu order..
we'll posing-posing dulu..
macam biasa..
hehee..
(^_^)

best nye kawen tema garden ekk..
tp kt uma aku menetap..
there's no garden..
cuma ada palm's garden je..hik3..

lc feeling kat korea katanye..
kih3..

siyes mmg santek kat sana..
ngn music nye..
hahaa..romantika dowhh..
maybe tempat our 4th anni nnti..
weeee.. :)
.
.
.
.
.
yeahhh..
order da sampai..
(^_^)
.
.
.

spagetthi + watermelon juice + tiramisu cake

iced choc + chic chop + tiramisu cake gak

comel je jug kecit ni..
hehee..
.
.
.
.
makan
makan
makan
.
.
.
.
lepas makan..
perot sudah kenyang..
hehee..
makannye so far mmg sedap..
aku punya spagetthi pun sedap..
kalo lebih cheese lg sedap..
nyum3..
lc pnye chicken chop pn sdap gak..
harga lak standard je kot..
spagetthi aku = rm18.90
chic chop lc = rm18.90
air aku & air lc = rm9.00 setiap satu..
cehwahhh..
mcm pomot je kn..
hehee..
next time aku nak try salmon pulak laa..
aritu da knyg..
(^_^)

it's time to balekkkkk..

sempat je amek gambo..
konsep dalam garden kedai ni.. :)
(kire jakun la ni kn..hahaa..)
last masa nak balek tu..
kakak main piano tu dendangkan lagu Happy Birthday..!!
yehhaaa..
so sweeeetttt banget..
wlupun besday aku bukan hari berkenaan..
maybe waitress tu nampak besday cake aku kot..
yg penting,kite kene feeling die main lagu besday kt piano utk aku..
wakakaa.. :D

Then da kenyang tu..
Dok jenjalan jap..
Kasi pusing 1 round..
Then balek..
Hehee..

p.e.n.a.t nak g.i.l.e

lc pun dah s.e.r.a.b.a.i

terimalah gambo terakhir..
H.A.N.T.U..!!
(*^_^*)


notasayang :
hehee..time besday mesti nak cake..hehee..sebab nye dari kecik sampai la ke tua ni..tiap kali besday ade cake.. :) tp cake paling sedih on 23.03.1996..my last besday wif my love..my ayah..sambut kt spital mse tu..aku tak pernah lupa potong cake kat atas katil hospital ngn arwah ayah..wuuuu..sedey bai.. (T.T)