27 April 2011

.Episod Terakhir : CENDAWANPINK. :)

TQ sume follower..
Kengkawan..
Stalker..
Silent reader..
Pembace cite gosip..
Pembace cite amarah..
Pembace cite gumbira..
Pembace cite duka..
Pembace cite tak puas hati..
Sume la kan..hahaa..

Sebab anda sume bace belog ayat cilakak ni..
Hehee..
This is my last entry..
(Da kata pon last episod kn..:P..)

Kite diberi byk pilihan dlm hidup..
Mungkin aku kene buat pilihan tu..
Nak tak nak..
Mau tak mau..
Kene jugak buat..
Huhuu..
Sebab hidup ade pilihan..
Bukan satu..dua..tiga..tp banyak..
Cume kite je kekadang nampak 1 je pintu yg terbuka utk kite..
Sedangkan pintu lain byk lagi yg kite boleh lalui.. :D
Sebab,kite rasa pintu tu terbaik utk kite lalui..

Cuma..
Kite lupe..
Di sebalik wujudnya pintu..
Mesti ade dinding..tingkap..bumbung..tiang..dll la kan..
Kite lupe pintu takkan wujud terkontang kanting camtu je..
(kecuali kedai jual pintu..mmg ade pintu semata-mata..hehee..)

Bile kite da decide nak lalui pintu tu..
Kite amek risiko dgn yg lain-lain nye.. :)
Bermakna kite ready melalui yg lain jugak..
Kalau dinding..tingkap..bumbung..tiang..dll tu tak suke kite lalu pintu tu..
Takkan kite nk lalu jugak..
Nanti pintu asyik bukak..katup..bukak..katup..
Alaa..mcm kene tolak angin tu..kriukkk..kriukkk..(sound effect..hik3..)

Kang roboh lak..nahhh..aku bkn engineer reti nk construct rumah..
(ketuk paku je pn rse susah..hahaa..)
Mungkin jugak org yg nak lalui pintu tu tak cukup sesuai..
Mane mungkin nak lalu pintu masjid pakai bikini..haishhh..
Ajegile name nye tu kn..
Make sure nak tinggalkan pintu yg kite nak buat pilihan..
Pintu bukan dalam keadaan angin ribut taufan..
Kang tersepit jari..luke lak..hahaa..
Even org yg nak lalui pintu tu byk kali kene selumbar kat pintu..
Terluke..selumbar pon masok kt tangan..bernanah weh kalo kene selumbar..ishh..ngeri..
So,kene carik pintu yg sesuai dgn diri masing2..


Apabila satu pintu tertutup,
satu pintu lagi akan terbuka.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri dan meratap hiba
di pintu yang tak akan terbuka semula.

Apabila satu pintu tertutup,
masih ada pintu lain untuk kita buka.
Kerahkan kaki ke sana, arahkan tangan membukanya,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah tertutup rapat untuk kita.

Apabila satu pintu tertutup, pintu-pintu lain menanti untuk kita buka.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah terkatup rapat
dan tak mungkin terbuka.

Apabila pintu terbuka menanti kunjungan,
jangan kita asyik berangan.
Langkahkan kaki ke sana,
jangan berdiri sahaja di pintu yang telah tertutup untuk kita,
jangan!

Apabila satu pintu tertutup, dan pintu-pintu lain tidak terbuka,
maka berakhirlah catatan rezeki untuk kita.
Kembali kita pada Yang Esa...
 .


.
.
.

Ehh jap jap..!!
Asal mcm entry PINTU je..
Jom tuko lain lak..cite pintu da tamat..hahaa..


.
.
.

Ade yg tertanya-tanya..
Asal lak si nadia ni gonjol ttibe nk stop blogging..
Da tentu hari-hari dok ngadap blog kn.. :P
Hihii..
Sebab?
Mcm kt atas tu la ngekkk..
Sebab pintu..hahaa..
Sebab hari-hari pulas tombol pintu nk masok bilik keje..
Pelis dont ask me why..
Anda tau kenape..
Iye..anda..anda laaa..hehee..
To TheKepochi..
Pelis..jangan tambah catatan bahu kiri anda..
Kang berat,takleh angkat lak..
Takmo aku jumpe ko kt titian الصراط المستقيم nnti.. :)
So..relax-relax sudeyyy kan..


Before tulisan mengakhir kata..
Nah..terime laa LOVE buat pembaca CENDAWANPINK..
Blog yg penoh dengan 'LUAR JANGKAAN & KEMERHANJENGAN'..
Sebab terlalu ramai tidak memahami amaran 'TAKUT TERSENTAP?DILARANG KERAS BACA BLOG INI'

Tersentap..disentap..menyentap..
Perasa..dirasa..terasa..perasaan..
Menulis tanpa kata..
Memudahkan org judge kite melalui tutur jari menaip..
Bukan dari hati kite.. :)

BYE-BYE 

Jom layan lagu baru ni..
Best gak..
LC kenalkan lagu baru ni kt aku..huhuu..

Alyah - Kisah Hati.. (^_^)




Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya




26 April 2011

.Awek Korea Tanpa Mekap.

Kebanyakan gadis-gadis dari korea/jepun/china semua cute-cute kan? Wonder Girls, K-POP dan macam-macam lagi la.Rasa cam nak cubit-cubit je pipi diorang kan? >_<. Tapi disebalik kecomelan dan kekiutan diorang, pernahkah korang tengok gambar diorang sebelum makeup? =.=” .




sebelum dan selepas makeup

sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup
sebelum dan selepas makeup

sumber cerita di kopi dari : omygod



huhuu..
especially to mr f..
fanatik ngn korean..
ahakSs..
ternyata la betol lirik lagu ni..
"Siapa bilang gadis melayu tak menawan
Tak menarik hati, tiada memikat"
Ahahaa.. (^_^)

nota koriya :
fuhh..kalo aku mekap cenggitu pn lawo kot..kah3..
or pegi je operate muke..ahahaa..
lebih mudah lagi..amek air sembahyang.. -_-" insafff





.Hipokrito vs Jujuru.

こんにちは友人。
偽善についてお話したいと思います今日正直な
  
hehee..
paham tak?
tak paham eaa..
:D
pegi google..


Hipokrito is hipokrit lorhh..
Jujuru is jujur..
Hak3..
Aku kn perosak bahase.. :P
Kang xdela skema naa blog ni..
Mcm aku nk buat essei SPM..hehee..
If ade yg macam tak paham..or susah nak paham..takmo paham..
Better laa click petak merah kt sbelah kanan atas tu.. :)
Sebab memang dlm blog ni ayat kaw-kaw mcm torpedo.. [-_-"]
Mungkin ade yg terlepas pandang DISCLAIMER aku di awal-awal pembukaan blog ni..

Dan tajuk kecil blog ni pon 'luar jangkaan + kemerhanjengan'..
Then..da kalau tajuk camtu da ganas..
Ayat dalam ni mesti ganas-ganas belaka.. :D
Hik3..
Kite takleh nak puaskan hati semua org..
Macam aku jugak..
Ade je yg xkene ngn diri aku..
Dah tu hak masing-masing..
Nak pertikai ape nye..fitrah manusia.. :)

Sekurang-kurangnye..
Tak dlm kategori 'telunjuk lurus,kelingking berkait'..
Cume ade sikit la tapis..
Sebab aku takde mention nama sesape pon..

Contoh yg real la ekk..
Skg kan musim fb kan..
Yg kisah-kisah kantoi yg aku tau la kan..
Somebdy ni, kt fb memang status baik-baik-belaka..
Ayat sunnah,tafsir,riwayat terpampang kat fb..
Mmg ayat dari alquran dan assunnah la kirenye..
Org pon komen dgn baik-baik laa..
Kite yg pandang n bace pon sejukkk je rse..
Tapi..
Disebalik tu..
Sape yg tau..
Penah aje TIDO same dengan Bukan MUHRIM..
Huhuu..nak jawab ape?
Ape gune letak ayat baik-baik jadik pampangan org..
Hakikat sebenar mcm haremmmm..
Relax-relax sudeyyy.. :P

..mak aihhh..ngam pulak muke aku ngn pic ni..hahaa..mcm ci***..!! :P

Ok.sambung balek.. :)
So,medium perantaraan macam tu sume just for cover line?
Tak ke tu hipokrit?huhuu..
Mcm TheSundel tu pon..
Menutup aurat..urat..tutur kata dijaga baik..
Sume baik la gamaknye..
Calon menantu pilihan seantero Malaya katanye..hik3..
Tapi..
Sape tau perangai sebenar die?huhuu..

Ade org cakap..
Die tak setuju dgn kata-kata "mulut jahat,hati baik"..
Aku tak kesah..asal ko tau diri n hati ko..tu je.. :)
Well..hak masing-masing..
Diberi kebebasan utk berpikir..
Utk mengenali..
Sesame manusie..huhuu..

Ahaaa..
Ade kes jugak..
Pasal kapel la kan..
Time kapel mmg baek..
Pijak protozoa pon x mati..(sile google protozoa tu ape makne..)
Baek pnye cun..cover..lemah lembut..
Asal bertemu pakai sopan santun..
Tapi da kwen..
Nahhhhh..
Kantoi perangai sebenar..
Rupenye selame ni tak cukup kain..
Ahahaa..
So,better relax-relax je ok..
Jadik diri sendiri..takyah hipokrit naa..
Mmg org ckp pakaian melambangkan peribadi..
Tak semestinye pemakaian aku..pertuturan aku..
Melambangkan diri yg sebenar..huhuu..

 ..ngauummm..!!..
ai pakai baju rimau,tak bermakna ai ni seekor rimau..
ini pesyennnn..hak3..


Diri sebenar aku..

Hanye org yg betol-betol kenal je tau..
For sure my family..(excluding step families..:P)
Hosmet-hosmet aku..
Especially si Elsie..
Da berlesbo-lesbo ngn aku dari zaman muke selebet lagi..
Smpai la skg ni..
Baik burok aku..
Cengeng..kememeh..gembeng.. :P
Sume dlm kocek..

Dah tu..
Kite manusia..
Hak masing-masing..
Sebab masing-masing ade cara sendiri..
Tapi
Kalau org judge aku terok sangat sebelum mengenali aku..
Tu da kes macam tak suke forever..kui3..
Nak wat gmana lg..
Tak suke nk wat camne..
Takkan la aku nak pakse org suke..nonsense kan..ahahaa..
Tak boleh dibeli ok dengan $$$ utk suroh org suke..
Pokok pangkal seketul daging dlm badan tu..
Yg org panggil 'hati'.. (^_^)

Ade org takleh masok ngn gurau kasar aku..cakap kasar aku..
Sesetengah pihak tersalah tafsir diri aku..
Sekali pegi kepoh bawak mulut kt org len..
Sebab 'amek berat' @ amek serious sgt pe aku gurau-gurau tu..hak3..lawak okehh.. :P
Macam aku pulak takleh blah ngn org skema gile vavi..
Rase macam nak pegi interviu lak kn kalo cakap biase2 ni nk skema naa..
Sebab org ni mcm-mcm org..
Hati tisu,hati limpa,takde hempedu,limpa kucing..
(ape tah aku merepek..:P)
Ade yg sentap tak tentu pasal,emo tak kira keadaan,poyo dijalanan..hahaa..
Kata cekgu aku skola rendah dulu..
"Banyak udang banyak garam,banyak orang banyak ragam.."
(sampai laaa ni aku tak paham ape kene udang dgn garam..ki3..)

*urmmm..teringat lak sambal udang..hehee..



nota jujuru :
takde seorang pon manusia yg JUJUR..hahaa..
dan aku pon takmo da jadik JUJUR sgt.. :P
erkk..boleh eaa cakap cenggitu?hik3..


pehhh..perit gak kalo kite da tolong org..
org lak kutuk kite..kah3..
naseb ko la nadia ooiiii..
buat baek..takyah buat..
buat jahat,byk2 kali..hihii..





25 April 2011

.Contest Aku Hitam & Merah.

Huhuu..
Kali ni lak aku join contest itam merah tau..
:D
..click gambo kat atas utk tgok lebih lanjut..

dan 
gambo 
yang
aku
pertaruhkan
adelah

hehee..




"Saya rasa saya nampak HOT GILE KEBABOM! dengan warna hitam & merah kerana ..
gabungan kaler merah & hitam memang mantopp okeh..kompom kalau pakai jadik HAWT Meletop gitu..hahaa..and aku suke kaler itam gabung merah macam dalam gambo kat atas tu sebab teros menjadikkan aku lawa..kah3..ditambah lagi dengan posing atas karpet merah..ala-ala VVIP gitu kn..kui3..*sile pengsan* Walaupun ade orang kata warna kulit gelap ni tak sesuai pakai merah..tapi,ade aku kesah?hahaa..tunggu putih lame lagi la kan..gune 3 kontena clorox pon lom sure aku leh putih..hak3..(^_^) "



pasukan merah yg nak kene tag :
pidot - jr skola aku
nida
fieza
ct pujie
& lain-lain :)







.Genting & Picnic.

السلام عليكم

Jeng jeng..
Entry kali ni pulak nak cite pasal kami ke Genting..
Hik3..
Lepas pegi Sungai Gabai,next week nye pulak pegi Genting..
Tapi kali ni pegi ngn orang lain..
Pegi 1 kereta je..
Ngan fieza,elsie,dura.. :)

Sebab Adura datang mai dari Penang..
Hehee..
Pegi laa jenjalan ke Genting..
Cam biase..
Bangon pagi masak la pape yang patut..
Bawak bekal pegi Genting..
Almaklom laa..
Pegi time sengkek..
Kena tapau..hak3.. :D
Even aku tak bayar duet 'bios'..
Xsemestinye aku jutawan bilionaire ok..
Dah,jangan kepoh..kih3..

Jumaat malam tu..
Pegi Bukit Jalil amek dura..
Pastu kan..dura ade tapao nasi Kandaq ok..
Pehhh..meleley ayaq liuq ingat balek..

 our dinner lepas mid nite..
hehee..
meriahhh ok..
nasi kandaqqqq empat..!! :)

ditambah pulak ngn spagethi fieza..
(^_^)

as usually,lepas mentekedarah..
membute la gamaknye kn..
hahaa..
tu laa cara-cara meningkatkan tumbesaran badan ye..
jangan tiru..hohOo.. :P


Sabtu,16.04.2011

Ahaa..
Hari nie plan ke genting..
Berdesup laa kami kurang 2 jam sampai ke Genting.. :)

on the way ke genting

dah area skyway..
fuhhh..
kabus tebal tu..
and tersangat la sejukkkk..

Tapi tak naek ke puncak laa ngn kete..
Aku ajak diorang naik Skyway..
Hehee.. :D

 aku.fieza.elsie

Nie la Adura..

 dalam gondola :)

 ahahahaa..
korang agak-agak kenape ngn dura ni? :P
 kabus pagi..
sejukkk..:)

 yeahhh..
kami berempat.. :)

 london uollsss.. :P

 ngn incik tiger..

*gambo kitorang ber-4 di amek oleh org len..*
huhuu..
siape org lain tu?
pelancong lain la ngekk..hahaa.. :D

Then malam tu balek la putra..
Rehat jap then sambung karok kat giant pastu mentekedarah kt ramai seafud..
(^_^)

Ahad,17.04.2011

Wokehhh..
Sudah pagi..
ahahaa..
Lepas pagi..
Bangon mandi..
Lepas tu siapkan bekal..
Sebab nak piknik katanye..
Tp bukan piknik kat pantai..
Kat tepi tasik la gamaknye..
Huhuu..
(nampak naa ayat aku malas taip kn..)

Lepas da siap..
Our breakfast is nasik lomak je..
Tak tau laa..
Sedap or tak..hahaa..
Yg penting..
Bekpes + lunch together-gether..hik3..
Maka berangkatlah rombongan piknik ke tempat biase..
(da xde tempat kot nk lepak2..hehee..)

belated besday
(*^_^*)

 belated besday
-adura-

 becoming besday
-lc-

becoming besday
-fieza-
and also org yg sponsor our delicious cheese choc cake..
nyummmm3.. :)

ni midah..(baju biru)
ehehee..
time ni ngah sesi 'perkongsian hal ehwal rumah tangga'..
kahkahkah..
takleh blah..asyik gelakkkk je kn..
pd hal tak tnye lg da gelak..hik3..
die plg kecik antara kami..
tp die da jadik tutor kami..hehee.. :D
*wink wink

Sesi melantak nasik lemak sambal udang..(lauk cm biase..)
Ditambah desert cheese choc cake..
Ngn buah-buahan..
Tambah lagi kek batik..
Dan mcm-mcm lagik..hihii..



ni ecah..hosmet fieza.. :)

 nak sikit tak?
gi beli sndiri..hahaa.. :D

lepas perot da penoh..
sesi berangan lak.. 



 this is what they called FRIENDSHIP

yeayyy..
dpt sembunyik belakang midah..
aku jadik kurus sikit..hahaa.. :D
walaupun gaye aku mcm minah jebeng pakai skirt..
haishhhh..

jom kite terajang penyebok..
hahaa.. :P

petang lepak kt alamanda sat..
then nengok wayang cite antu..
'senjakala'
huhuu..
seram la jugak cite tu..
tp xde la seseram si dura..
tutup muke bagai..kah3..

then balek rehat2..
coz malam dura da nk balek.. :)

 kat airport putrajaya sentral..hehee..

bye-bye dura..
thanks for coming.. :)

thanks gak elsie,fieza,midah,ecah hosmet fieza as our tukang amek gambo..
memenuhkan cuti ujung minggu dengan memory indah..
(cehwahh..ayat gua da menjiwang..jap g melalak..)
ingat korang..
ape yg berlaku..
ape pon yg ganggu..
ape pon yg cube menyelit antara persahabatan kite..
jadikkan ia cabaran dlm hubungan ni..
(ehh..bukan hubungan sejenis..tp persahabatan..)