29 June 2011

.Kerenah Maknusiye.

Salam sume..
Korang tau tak..
Nape kite sume maknusiye ni diciptakan berbeza?
Even kembo pon tak 100% same..
Huhuu..

Sebab,bagi mewarnai dunia yg sementara ni..
Hehee..
Lets imagine..
Sume org adelah same..
Kan ke bosan..
Nak cam org pon susah..
Sebab sume same la kata kan..hahaa..
Tu pasal la kan sume berbeza..

Contoh time skola dlu..
Dalam 1 class..
Mesti ade banyak org cenggini..
Org yg senyap..
Org yg kecoh..
Org yg ulat buku..
Org yg malas..
Org yg suke tido..
Org yg tak suke masok class..(aku la tu..hehee..)
Kompom ahh ade jenis2 camtu..


Masok kat tempat keje lak..
Same je..
Mane-mane tempat pon lebeh kurang..
Cume lagi advance dari skola la kn..
Org yg suke ngumpat..
Org yg kuat bodek..
Org yg suke mengarok..
Org yg suke komplen..
Org yg takleh dibagi arahan..
Org yg suke mengarah..
Lebeh kurang gitu laa..
Mostly kengkawan seangkatan aku pon ckp cenggitu gak.. :P
So,tak yah nak kecoh ok pasal statement ni..
Tu sume perkara normal dlm organisasi..


Rasenye..
Dah keje ni kite habiskan separuh hayat harian kite kat opis kan..
Separuh hari je da kat tempat keje..
So,kite leh tengok banyak la kerenah kat sini..
Dulu time skola sume sebaya..
Boleh kata sume sekepala je..
Bile da keje ni..
Baru wujudnye masyarakat yg majmuk..
Berbilang bangsa,agama,usia,PANGKAT,DARJAT dll..
Tu je yg membezakan setiap maknusiye..huhuu..

Dan banyak bende yg biase aku buat dah terbatas sejak keje..
Sejak jadik wanita berkerjaya..hahaa..(kerjaya kah?)
Dulu boleh..skg da takleh..
Takyah la contoh..kang bising lak..huhuu..
Fhm2 sendiri laa..
Sape boleh masok dgn laluan otak gonjol aku..
Ye..kire leh geng la kan..
Tp aku keje nak cari rezeki halal je..
Bukan nak menjalin ikatan..
Time susah bukan ade org dpt tolong pon..
Terkial-kial sendiri gak..
Tunggang langgang aku sndiri buat..

Aku perlu sikit kawan yg betol2 boleh jadik SAHABAT.. :)

Nape dulu aktif skrg aku pasif?
Alaa..macam org ckp tu..
Sekali air bah,sekali pantai berubah..
Tengok keadaan la sume tu kan..
Seriously aku tersangat la gian nak main netball..
Tp since aku masok poli,takde 'regu' nk main katanye..
Ape lg kat tempat keje..
Tak nampak bayang pon kot..hik3..
Haishhh..senang cite,penyakit M aku tu da melimpah ruah..


nota kerenah : 
kan aku selalu cakap..
cabaran & halangan ni la buat hidup kte lebih thrill..!!
so,nikmatilah cabaran tu sume ekkk.. :)





27 June 2011

.Kes Cinta #3.

Weh korang korang yg takde astro..
Ade nengok x cite Takdir Afina..
Cer try click FB Takdir Afina or korang carik ahhh kt tonton.com tu ekk..
Sedih siot cite tu..

Malas nk cite sinopsis..
Gi nengok la sndiri ekk..hehee.. :D
Tapi aku paling tak sangka la kan mak mertua Afina cenggitu..
Uishhh..sian die wat smpai bisu n lumpuh wooo..
Mental problem rupenye..
Tapi sian si afina nye jadik mangse..

So,nak cite ni..
Pasal mak mertua la ekk..
Aku takde mak mertua lagi..so ape aku bebel ni..
Jgn nak mare n terase lak..
Ni secara umum nye rentetan cite Takdir Afina tu..huhuu..

Cer korang letakkan diri kat tempat afina dlm cite tu..
Haishhh..mesti sedey bai..
Da la xkuat iman..lagi nk tempuh dugaan cenggitu..huhuu..
Minta dijauhkan la ekk..
Tapi memang lerr takleh nak tolak takdir qada qadar tu kn..
Sape pon takleh lawan kehendak Dia..
Kalau aku kat tempat afina..
Errr..tak kwen pon xpela..hahaa..(gelak puake..)
Dari aku wat dose 24jam,bek eppy sengsorang..
Tapi tu KALAU mak mertua gitu psiko la kan..

Yg mak mertua pon..
Syg sgt kat anak tu,kene gak la had nye..
Takkan la anak smpai xleh nk kwen kot..
Huhuu..
Da kwen tu tggungjawab da bercabang dua lak..
So,pepandai la nak idop..
Nanti aku intebiu rakan-rakan seangkatan aku yg da kwen..
Ahahaa..
mak mertua smackdown..
gilekentang siot..
huhuu..

antara isteri & ibu
nahh..mane ko pilih?
huhuu..


part paling sentap hati wanita aku..
masa lepas kene smackdown ni..
mak bapak afina angkat die bwk balek naek kete..
pehhhh..gile siyal sedey nye..
feel lak rase macam kte yg kene cenggitu ekk..
adoyai..kesian dowhh..


sumber gambo kat Fesbuk Takdir Afina

nota cinta :

hehee..ni bakal mak mertua aku..
sporting morting uolsss ai ckp yu..
InsyaAllah soon..(jgn tanye soon tu bile ok..)
'bakal' okehhhhh..belom sah lagi..
so,ko takyah kepoh eaa..sekian..:)









.Macarons Saye.!!.

Salam sume..
Alohaaaa...!!
Ade baik2 ke arini?
Hope bebaik je laa ekk..hehee..

Ingat tak aku cite pasal wordless wednesday aritu?
Hehee..aku da dapat da macarons nye..
Aku buat sendiri tau..kih3..
Tipuuu jee...
Akk opismet aku bagi..kak odah..tengs kak odah..
Cenggitu rupenye rase macarons ni..ahahaa..
Jom usha gambo lak..slurrpppp.. :)

macarons saye..!!

walaweyyyy..
rase cokolat plg sedap..
(aku kn suke cokolat..)

tengok rupe macaron ni..
ade rupe macaron la..hehee..

alahai..sayang nye nk makan..

jeng jeng..
macarons..

Cemane rasenye?
Da name pon manisan dari France..
Die agak manis..tp yg coklat tu xmanis sgt aku rase..hehee..
So,sile la buat tempahan bukan di sini ekk..
Buat tempahan kat blog macarons lain..hik3..


nota kaki : 
blajo wat macarons lak laa..hehee..











22 June 2011

.Kes Cinta #2.

-Dugaan paling besar time bercouple-


SUMBER GAMBO : Laman Sosial Masa Kini ^_^


Errkkk..ape ekk nak aku komen..
Kesian & Tabah..
Tu je kot yg aku dapat cakap..
Sebab aku tak ada dekat tempat die..
Tapi aku tak sure diorang still bersama or da berpisah..
Bukan aku kenal pon..
Terjumpe je kt fb then lekat kat sini..huhuu..

So,kengkorang..
Kalau korang kat tempat wanita ni ape korang wat ekk?
Haishhhh..
Ni la pepatah cakap..
Kalau takut dilambung ombak,jangan berumah di tepi pantai..
(fuhh,seb bek umah aku atas angin..kih3..)

Tapi ape yg aku dapat simpul dan belitkan..
Akak tu cakap 'dari start couple da byk dugaan'..
Maksod nye,die teroskan gak eaa..
Aiyakkkk..
Mcm takot je kn aku dengo..
Errr..say hello to Andartu Club..!! :D
Nak register dari skg kene bayo bape hengget ekk yuran tahunan?
Hahaa..adiosss..!!


nota cinta :


Maksudnya :"Ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidupku seorang diri,dan Engkaulah pewaris yang paling baik.” (AlQuran: Al-Anbiya’: 89).

-berdoa supaya jodoh kita dari kalangan yg dapat membimbing ke arah yg diredhai..aminn..:)





.Wordless Wednesday.









*pic credit to google - sesape pnye gambo yg aku cilok jgn mara haa..tqvm..

nota leleh : 
slurpppp..
CRAVING FOR MACARONS..!! -_-"
(ade booth jual macarons kat pkns bangi..sape nk ajak aku pegi?hehee..)







21 June 2011

.Huda Kawen.

Meh la kite cite pasal hosmet aku lak..
Huda nama nye..
Tp skg da up sikit..
Jadik PUAN Huda..
Hehee..
Nah,sorang demi sorang melangkah ke alam rumah tangga..
Sementelaah aku masih di rumah yg ade LIFT..:)

Jom la tengok gambo..
Penat nak taip..
Ahahaa..
Puan Huda selamat menjadik bini kepada suami beliau on 27Mei2011 aritu..
Tapi aku,elsie and fieza pegi malam berinai ngn bersanding je..
Hehee..

..Malam Berinai..

make animation


..Hari Persandingan..

gif webcam


Ok,sekian dulu entry kali ni..
Hehee..
Gambo selanjutnye tgok je kat fb aku..
^_^


nota kaki : 

aku suke budaya org Johor..
kalo kawen,ade penjaga TOL..hehee..
so,sape nak kawen ngn awek Johor..
get ready tol ok..walaupon ko kawen dgn jiran tepi rumah yg takde tol.. :)





.Gunung Punye Cerita.


Nanti eaa aku cerita pasal gunung dekat kengkorang..
^_^
Macam panjang naa nk cite..
AhakSs..


Mencari mud berblogging semule..
:)






.Kisah Dongeng.

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini


Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



nota dongeng :
mencintai adalah menerima segala kekurangan & kelemahan pasangan.
yang saling melengkapi antara satu sama lain..
:)