28 July 2011

.Niat Puasa Ramadhan.

Ehemmm..
Sempena dah nak Ramadhan ni..
Meh aku share niat nak puase ok..
^_^
Jangan lupe print tau..ahakSs..


Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa
niatsebulanpuasa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala
Lafaz niat puasa (harian)
niatharianpuasa
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

Doa Berbuka Puasa

doaberbuka
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Doa Selepas Berbuka Puasa

doasesudahberbuka
Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.



nota nak ramadhan :
ehehee..baju raye da beli minggu lepas..kah3..
sile pitam.. ^_^




27 July 2011

.Gagal Sekali Gagal Dua Kali.

"Gagal sekali tak bermakna gagal selama-lamanya"

Wuwuuuu..
Korang mesti selalu dengo pepatah ni kn..
Tapi kan..
Baru-baru-baru yg tak berape nak baru la kn..
Aku gagal dalam satu hal ni..
Tapi bile ingat balek pepatah ni..
Menaikkan balek semangat yg gagal sekali tak bermakna gagal selamanye kn..

Masalah problem nye..
Bukan setakat gagal sekali je..
Dah kali KEDUA aku gagal..
Haihhhhh..
(Errr..diingatkan disini saya bukan GAGAL dalam percintaan ok..ahakSs..ni cite gagal yg bukan kesah percintaan..malah percintaan kami HANGAT membara bak baru pertama kali bertemu..wakakakaa..)← nampaknye ayat mcm kejadah sikit..kih3..



Ok-ok..balek kat cerita semule..
Kalo sekali gagal tu mungkin kite leka,lalai,alpa dsb..
Tapi kalo da masok kali kedua..
Ape lak makne nye?huhuu..
Sadis gile kot.. (-_-")
Kire nye frust menonggeng laa..
Lagi frust dari 'CINTA TERHALANG'..hahaa..
Dan bukan aje frust,sadis sume tu..
Tapi ni sunggoh memalu kan..
Memilukan..
Mengaibkan..huhuu..

Tapi aku share kat sini bio jadikkan korang yg lain sebagai pedoman..
Kalo nak kutuk ke,maki ke,caci ke..
Aku tak kisah..
Aku layak dapat cacian tu..sobb sobb..sadisnyee..:P
Dan memungkinkan takde mane-mane lelaki nak jadikkan aku bini..
Dan memungkinkan takde mane-mane mak mertua nak jadikkan aku menantu..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Arghhhh tidakkkk!!
Dah masok kali KEDUA periuk aku hangos bhaiii..
Cilakak betol laa..
Hahaa..

Kejadian Periuk GARING 1

- masa tu tengah hangat cite Nora Elena..so aku pasang niat nk masak air barli laa lepas cite tula..almaklom laa,khusyuk kot nengok..huhuu..niat nk masak air barli tu sekali terlajak sampai lepas berita..then rebus laa barli tu lepas berita dlm kol 9..sambil tggu barli mendidih tu nengok tv..tengok punye tengok aku jadik bosan..haishhh..tido lagi baek ahh..so aku pon masok bilik dlm kol 11..pastu golek pnye golek..xleh nak lelap..tetibe tekak lak haus..so aku g dapur..skali g dapur,satu rumah dah penoh asap!! ahahaa..mamposssss!!naseb baek laa x rentung kami 1 umah malam tu..hahaa..sampai esok bau hangos melekat kat umah..huhuu..dan hasil nye..jeng jeng jeng..100% barli telah garing macam arang batu..kah3..:D

sumber gambo : ihsan google

Ahaaa..lebih kurang gini la rupe periuk yang hangos tu..hadoiii..teros buang laa bhai itu periuk..sian aku da takde periuk kecik utk masak megi..hehee..:D

Kejadian Periuk GARING 2(tak bape garing laa)

- Ahaa..kali kedua pon masak barli gak..aiyoyooo..kenape ini terjadi lagi padakuuuuuu!! kali ni masak malam gak..tapi nengok cite ape tah mase tu..tgok cite Annissa TV3 kot..ngah dok feeling-feeling nengok cite tu hosmet aku hidu bau bende nak hangit..haiyaaaa..tapi kali ni takde la rentung macam first tu..dah nak hangit gak..hishhhhh..pitam kalau ingat balek.. (-_-") dah tu periuk baru dowhh aku beli..ahahaa..periuk ganti yang kat atas tu..last2 ade sikit laa hangit..benci mak tau..!!

sumber gambo : ihsan google

AhakSs..yang periuk 2nd dihangoskan oleh aku rupa die cenggini laa..hihii..
Adohhhhh..malas ahhh nk beli periuk g..
Pasni makan barli mentah gigit slow-slow sampai lumat..ahahaa..

Erkkk..pada sesape nak kutuk aku..
Nak sampai kan kat seluruh dunia pasal aku tak reti masak..
Dipersilakan..leh gak tambah sikit-sikit pahala kalo org ngumpat aku..kah3..
Iyeee..aku tak pandai masak..SO WHAT?
Ade aku kesah..kalo sume pandai masak,sape nk beli kat McD,KFC,Pizza,Domino's tu?ahahaaa..←sile pitam dengan statement ni..



nota periuk garing :

kalo masak tu,jangan leka duduk nengok tv je..
macam aku,iklan pon aku tengok ngn khusyuk..tulaa xnmpk bende lain..:P
so,korang rase-rase ade ke org nak jadikkan aku bini ngn menantu ekkk?
hahaa..hello Andartu Club..nanti i bayo yuran keahlian ekk..:D







25 July 2011

.Hari Isnin?.

Ehehee..
Kenapekah hari isnin?
Ramai tak suke hari isnin kn..
Jom kite brainwash diri kite kt ari senin nak x?ahahaa..
(Macam laa aku ni baek naa..)
Nasihat & cuci-otak utk aku gak..:P
Tapi tak salah kan kite share-share..hehee..
Ni pon hasil sumber aku google je..
Nak wat sendiri ilmu tak cukup naa n takot tersalah fakta..;)









"Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, Sekadar berkongsi pengetahuan yang ada, inipun dapat hasil dari “googling around the net”. Perlu di ketahui setiap kejadian yang Allah S.W.T ciptakan mempunyai kelebihan dan maksud yang tertentu, bukannya sia-sia. Allah menjadikan masa dalam seminggu tu ada 7 hari. Dalam setiap hari tuh, ade peristiwa-peristiwa penting yang tercatat dalam diari islam itu sendiri…menjadi memori sepanjang zaman"

Peristiwa-peristiwa yang berlaku mengikut hari ini adalah…

Hari Isnin

 
1. Naiknya nabi Idris a.s ke langit..
2. Nabi Musa a.s berangkat ke bukit Thursina
3. Rasulullah s.a.w dilahirkan..
4. Malaikat Jibril turun kepada rasulullah s.a.w buat kali pertama.
5. Amal perbuatan umat Nabi Muhamad dilapurkan pada hari Isnin.
6. Hari wafatnya Junjungan mulia…nabi Muhamad s.a.w
7. Bukti keesaan Alah diturunkan…”Qul huwallahu ahad”

Hari Selasa

 
1. Wafatnya jurjis
2. Nabi Yahya a.s wafat pada hari ini.
3. Nabi zakaria wafat pada hari ini juga..
4. Tukang sihir Firaun tewas dengan mukjizat Nabi Musa…
5. Asiah iaitu isteri kepada Firaun wafat pada hari ni.
6. Habil terbunuh hari selasa..

Hari Rabu

 
1. Allah meneggelamkan Qarun bersama keluarga dan harta kekayaanya ke dalam perut bumi.
2. Allah menghancurkan Firaun beserta semua pengikut2nya (di laut merah)..
3. Allah menghancurkan Raja Namruz bin Kan’an dengan memasukkan serangga ke dalam telinganya.
4. Allah menghancurkan kaum nabi Saleh a.s
5. Allah menghancurkan kaum nabi Hud a.s dengan hembusan angin yang kuat..

Hari Khamis

 
1. Nabi Ibrahim bertemu dengan Raja mesir.
2. Saudara-saudara Nabi Yusof berjumpa dengan Nabi Yusof setelah mereka membuang dan mengasingkannya.. (masa nih, Yusof jadi raja mesir yang terkenal).
3. Bunyamin iaitu saudara kecil Nabi Yusof datang ke mesir dan berjumpa dengan nabi yusof..
4. Nabi Yaakub datang ke negeri Mesir juga…untuk bertemu anakandanya yang dirindui.
5. Nabi Musa a.s memasuki mesir pada hari khamis untuk mengajak firaun menyembah kepada Allah.
6. Rasululllah s.a.w memasuki kota mekah selepas perjanjian hudaibiyah…

Hari Jumaat

1. Pernikahan antara Adam dan hawa
2. Pernikahan antara yusof dan zulaikha
3. Pernikahan antara Nabi Musa a.s dan Shafura binti Nabi syuaib a.s
4. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan khadijah khuwailid.
5. Pernikahan antara nabi sulaiman a.s dengan Ratu balqis dari negeri Saba’
6. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan Siti Aisyah binti Abu Bakar.
7. Pernikahan antara Ali bin Abi Talib r.a dengan fatimah az-zahra

Hari Sabtu

 
Hari ni pernah disebut oleh Rasulullah sebagai hari tipu daya…sebab :

1.Kaum Nabi Nuh membangkang kepada Nabinya.
2. Kaum Nabi Saleh mencabar nabinya dengan menyembelih unta yang diamanahkan kepada mereka.
3. Saudara-saudara Nabi yusof mengkhianati nabi Yusof dengan mencampakkannya ke dalam perigi di padang pasir.
4. Raja Firaun mencabar Nabi Musa
5. Orang2 yahudi mengkhianati dan menejar nabi Isa a.s untuk membunuhnya. Lalu, Allah mengangkat Nabi Isa ke langit.
6. Orang2 Quraisy menipu dan mencabar Nabi Muhamad di Darun Nadwah.
7. kaum yahudi melanggar perintah Allah dengan menagkap ikan walaupun hari itu di larang mereka berbuat demikian.

Hari Ahad
1. Allah menjadikan neraka.
2. Allah mencipta bumi yang tujuh lapis
3. Allah mencipta langit yang tujuh lapis
4. Allah menjadikan 7 anggota adam.
5. Allah menjadikan bilangan hari yang tujuh.
6. Allah menjadikan bintang2 yang beredar..
7. Allah menjadikan laiutan yang tujuh…

Diantara hari-hari yang tujuh itu..hari Jumaatlah yang paling mulia..dan digelar penghulu bagi segala hari..banyak fadhilat yang boleh kita perolehi pada hari Jumaat. Begitulah peristiwa-peristiwa penting yang berlaku pada sekian-sekian hari hanya dengan mengimbas kembali lipatan sirah nabawiyah, barulah kita dapat gambaran sepenuhnya. Alangkah baiknya kalau kita berada di bumi anbiya, bolehlah kita menuruti sejarah-sejarah silam, zaman pemerintahan nabi-nabi.

InsyaAllah moga sama-sama dapat ambil iktibar yang baik dan sempurna itu datangnya dari Allah jua, dan yang buruk itu dari hambaNya yang daif ini…



nota Isnin :

**Wahhh..tengok hari Isnin tu..
Banyak kan peristiwa yg baik-baik berlaku..
So,kesian hari Isnin..
Jangan laa benci sama dia..ahahaa..
Kalo hari Isnin ganti hari Khamis bak kata Puan Tasantek..
Hari Khamis pon org benci..kah3..tau takpe dowhh..!!






.Engineer 'C17'??.

Errkkk..
Disini diingatkan bukan nak kutuk engineer mahupun C17..
Tapi makhluk aneh yg macam kejadah je ok..
So,sekali lagi nak ingatkan..
Yang takde kene mengena..
JANGAN MASOK CAMPUR HAL ORG ok..:)
Yg sepatutnye kene mengena dgn entry ni patot terase..ahakSs..
(bagi kaler merah,kasi nampak clear punye..hehee..)

Malu bhaiiii kalau aku la kan..
Punye cakap macam nak pecah panggung..
Diri layak kerja ikut taraf..
Kerja jadik engineer SAHAJE..
Tp skg ape sudah jadiikkkkk?hahaa..
Ko lupe hukum Allah?
DIA yg tentukan semua hal idop mati kite?huhuu..


Lagi perangai HARAM KEJADAH..
Dah LUDAH ibu org..
Nak lak MINTAK TOLONG dengan ibu orang lain..
Huhuu..
Ni laa org cakap..
Dah ludah jilat balek..
Tak pon lagi haram sikit bahase nye leh laa jadik macam Dah Jilat Taik Sendiri 
(sebab menggambarkan keadaan lagi JIJIK ye uolsss..huhuu..)

Errr,kengkawan gosip ku nak tau ke sape?
Meh la meh nengok kat belog len..hahaa..;)
Or nak aku pampang kan sahaje muke ENGINEER C17 tu?kih3..
Tak baek wokkkk..
Selagi hayat aku dikandung badan..selagi tu maaf aku bukan untuk mereka & keturunan mereka..
Sekian.


nota kejadah pempuan haram :
pasni ramai laa guru-guru lelaki,pengetua,guru besar dll
akan di tettttt oleh kejadah haram ni..ahakSs..
wait n see kalau tak caye..:)






22 July 2011

.Sebuah Nasihat.


"Sayang Lelaki Bukan Untuk Kita Semuanya,
Dia Boleh Kongsi Dengan Orang Lain Jugak..
Tak Macam Kite"
                -from Mak Usu


Fuhhh..bile aku amati dalam-dalam maksud ni..
Tersentuh hati batu aku..hahaa..:D
Iye betol..
Lelaki boleh sayang 4 perempuan sekaligus..
Kite perempuan tak boleh..huhuu..scandal je boleh..upss..!!
Aku pernah dengo kawan aku cerita..
Suami die ckp..Die sayang isteri die..tpi dalam masa yg sama suami die sayang gak kt ppuan lain..
Auwwww..cemane kalo engko kt situasi tu?ahakSs..
Okeh-okeh..rujuk balek nasehat org bpengalaman kt atas klu rase nak sentap..
Ahahaa..:D

nota jumaat :
renung-renungkan..jangan termenung..
hehee..:D




21 July 2011

.Login FB Dapat $100???.



Huhuu..
Mesti korang selalu kene tag gambo duet kt fb kn..
Pastu tagline die macam tajuk atas aku tu..hehee..
Aku pernah laa tanye sorang ni..
Just nak selidik..
BUKAN NAK JADIK KAYA RAYA..
Sebab skg pon da kaya raya melimpah ruah ok..kah3..
Tp kaya dgn senyuman,budi..(bahase takde la ekk..hahaa..)

Setelah aku survey n kaji bende alah ni..
Aku rase la kan..
Same je ngn yg downline pnye style..
Mcm biase kes tipu2 ni..
Cume ngn ni nilai yg nak kene bayo tu $100 je..
Kalau bisnes lain kene sampai buat LOAN puloh2 riban..
Uishhh..xmampu haku dowhh..kah3..:D

Sebab ape aku survey bende ni?
Sebab hari-hari-hari kot aku LOGIN FB..
Takde SATU SEN pon dapat duit..kah3..:D
Rupenye..kene laa letak status unsur2 kejayaan dapat duit..
Nanti kn org akan tanye..camne leh dapat duit?
Time tulaa nanti die akan PM kite..
Lepas PM kite..kite pon terpengaruh..
Lepas terpengaruh kite bagi duet kt org tu..
Lepas tu pulak kite kene buat macam style org tu tipu kite..
Letak status "Yeayyy..hari ni login fb x sia-sia..dapat income $100..betul tak tipu.."
Ahahaa..
Cenggitulaa kekdah nye..
Yg aku rase aku xsmpai ati kot nk tipu org len..
Baek aku jual setem ke..jual coklat ke..
Errkkkk tpi jangan jual body lak ye kengkawan..hahaa..

nota duit seratus :
bersyukur dengan nikmat Allah sebelum DIA tarik balik..
banyak lagi cara leh usaha dapatkan duit..
ye,zaman skg ni duit mmg penting..adiosss..amigosss..!








20 July 2011

.Nila & Susu.







"Kerana Nila Setitik,Rosak Susu Sebelanga"

Kat organisasi korang mesti pernah kan kene cenggini..
Org lain buat salah,org lain kene..
Same gak macam ni..
Org lain keje nk rak,org lain dpt name..
Ade x tempat korang camtu?huhuu..
Aku kompom la ade..hehee..

Tapi nasib baiklah aku dalam 'NEGARA BERKECUALI'..
Huhuu..so selamat lah dari menjadik susu yg kena NILA setitik tu..
Sebab aku tak minom susu..kah3..
Akan datang xtau la selamat or tak..
Sat lagi sume kene maki-hamun mau terkelu lidah kang.. :D

Adelah normal manusie kalau ade kesilapan menuding jari kat org lain..
Adelah normal manusie kalau takot dipersalahkan
Adelah normal manusie kalau duduk kat gua negara berkecuali..ahahaa..aku kah itu?:P
Sawan kejap petang ni..
Cau cin cau..!!


nota susu tercemar :
tu pasal aku suke bekerja dengan mesin dari manusie..
lepas spm rela aku keje kilang dari keje shopping mall..hahaa..:D
alahai manusia..









19 July 2011

.Kan Dah JILAT TAIK Sendiri.

Buwekkkkssss..!!
Tajok pon da tau kan macam kotor..
Aah..org ni memang kotor gile bagi diri aku..
Smpai akhir nafas aku pon die takkan bersih bagi aku..
Aku geli gilebabi ngn org ni..Sumpah!

Dulu cakap camni..
"Aku ni kalau ikut tarikh lahir,firasat bulan lahir..
memang LAYAK nye jadik ENGINEER SAHAJE"
Nah,amek ko kata-kata pempuan puake tu..
Skg ape cite..
Apply gak keje Pembantu ***** skolah..
Bukan nak memperlekehkan jawatan tu..
Tp pempuan betina bangang tu laa..hahaa..
Dulu pon bukan men kerek..
Nak keje SAME TARAF dengan KELAYAKAN je..

Tp skg ape jadik..
Keje tu takyah deyyyy nak amek diploma or degree sume tu..
Abes PMR pon da leh apply ape..
Auzubillahhhh..
Allah tu Maha Kaya..
Org yg cakap macam puake ni,Allah nak tunjukkan ape yg die ckp tu xbetol..
Ape die rase die leh aturkan 100% hidop?
Huhuu..die lupe kot..
Kite ni hanye mampu rancang..Tuhan yg tentukan..
Tula akibat org terlalu TAKSUB dgn RAMALAN2 ni sume.. :P

Dalilnya adalah riwayat Abu Dawud dalam Sunan-nya dengan sanad yang shahih dari Ibnu Abbas Radhiallahu 'anhuma bahwa Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam:

"Barangsiapa yang mempelajari ilmu dari bintang-bintang, berarti telah mempelajari salah satu cabang dari ilmu sihir. Semakin bertambah ilmunya, semakin dalam ia mempelajari sihir tersebut."



nota bawah :
renung-renungkan & selamat beramal..! :)
errr bagi yg mcm tak tau menahu or takde kene mengena..
SILENT plisss..! hahaa..cau cin cau..:D








.Alahaiiiii Geramnye!.

Ye..aku memang geram sangat..
Hishhh..xtau la nk ckp geram cemane ekk..
Jom laa nengok sape yg aku geram..
Kot2 korang pon geram same gak..
Huhuu..

haishhh..
bulat betol mata dak kecik ni..

dak kecik ketawe takde gigi kiut je..
nape org beso xkiut dah ekk?hahaa..


minnie mouse kiut..:)

fuhh,muscle kat perot dak ni kiut..hahaa..
awas kalo aku dpt dak kecik ni..
aku picit2 mcm makan pau..:P

Ehehee..
Ni sume gambo anak kawan plkn aku..
Si Ain ni..
Salah sorang geng budak nakal mse kat Kem Put-Put dlu..huhuu..
Da ade anak pon kawan aku ni..
Geng lain lom kawen g..
Sorang da tunang..hik3..

Same kan muke ngn mama die?huhuu..:P


Cemane la rupe anak aku lak ekk..
Yg pasti lonjong kot..
Sebab aku kn lonjong..wakakakaaa..:D

??????????????????
beginikah?
ahahahaaa..:D
harem kejadah aku ni ekk..
takde keje ke..kui3..

nota alahai : 
hey anda-anda-anda,jgn ngutuk haa..
inibelogaku.akupunyesukelahnakbebelape. :P







18 July 2011

.Bende Alah Berduri.

Alohaaaa!!
Jom layan tekak tengok bende alah berduri ni..
Rupenye garang..ngaummm!
Tapi rase & bau menikam kalbu ok..hahaa..

Aku tanye kawan yg Orang Bukan Warganegara Msia..
(translate ahh bahase omputeh sndiri ekk..hehee..)

Aku : "Awak pernah makan durian?"
XinXin (China) : "Ya,saya makan..sedapppp..:)"
Rain (Korea) : "Tak..bau nya busuk sangat..:P"

XinXin & Rain
(ekceli nama die bkn Rain,tpi aku lupe nme nye..hahaa..)


Hahaa..
Best kot kalo aku geng ngn org xmakan durian..
Kompom aku bolot sume tu..hahahaa..(dgn nada kuat2..)
Sng cite,bile nampak je durian..
Mata aku da berpinar-pinar..
Ayaq liuq pon da tkumpul..hahaa..
Tp masalah problem nye..
Durian kt putrajaya ni 'murah' sangat..
Haishhh..mampu laa beli sebijik dua ilangkan kempunan..:P



Naseb baik isi nye sedap2 n molek2..
Xde laa rugi naa beli mahal2..
hehee..



Paling aku suke part durian yg ade 'kucing tido'..
Ade panggil 'kucing melingkar'
Ade panggil 'lingkor kuceng'
Nah,ikot negeri masing2 la ekk..hahaa..


Pastinye..
Aku sanggup berjuang habis-habisan utk dapatkan part ni..
Sebab?
Entah..sebab aku suke laa..hahaa..
Kalo ngn adek beradek..
Aku kene gunekn kuase veto sebagai kakak sulung laa..
Ahahaa..jahat gilosss..!
Bergusti pon boleh asalkn aku dpt part ni..
Nyummmyyy..!!



nota duri-duri : 
yeayyyy..minggu ni balek kmpong..
ready membelasah durian puas-puas.. ^_^
sluuurrrppppp..!!









.Bulu di Mata.

Ehehee..
Nampak naa takde koje ekk..
Takde laa..
Saje je kali ni nak cite pasal Bulu Mata Palsu..
Huhuu..
Jgn kata korang xpenah tau ape tu bulu mata palsu ekk..





Cantek kn..cantek kn..
Tapi kan..
Korang penah nampak x..
Org-org-org pempuan yg pakai bulu mata palsu ni..
Tak kena tempat..tak kira masa?
Hehee..
Kesian dowhhh..aku selalu je jumpe..
Bukan nak kutuk or hina..
Tp aku tetibe rase aneh..
PERLU ke kalo nak ke pasar jual ikan pon pakai bulu mata palsu?huhuu..
Takde sape nengok la wehh..
Ikan,ayam,udang,sotong yg da mati je kot..Kih3..
Ok..tetibe kene pikir positip..
Mungkin baru balek kenduri kot..

Kekadang gak aku mcm kesian..
Dah jadik hamba fesyen ke org2 yg cenggini..
Kalo kene tempat nye..takpe la gak..
Pegi kenduri kawen ke..
Pegi beseday party ke..
Pegi jamuan ke..
Pegi photoshoot ke..
Pegi tunang ke..
Pegi kawen ke..
Kalo takat g paso ikan takyah laa..
Penat je nk pakai bulu tu..hihii..:P
Lg lawak kan..
Kite nengok bulu mata yg die pakai tu 'sememeh' je..
Alahai..serious sadis aku nengok..
Bertambah sadis bile da rase paling anggun..
Jalan2 macam budak agas..haishhh..
Aku mmg takleh blah okeh..
Bertenang sudah..hahaa..

nota mata aku :









ni mata org jahat..(tanpa bulu mata palsu ekk)
AWAS! hehee.. :P






.Kenapa Saya Suka Rumah Saya?.

Kenape ?
Kenape agaknye ekk..
Hehee..
Abes,takkan aku nk suke rumah org len lak..
AhakSs..

First time duduk 'rumah burung merpati' ni xbese..
Almaklum laa..
Saye ORANG KAMPONG saje..
Tak biase duduk tinggi-tinggi naa..
Gayat gitu..huhuu..
Tp lelame da ok da..tarak hal..kih3..

Paling aku suke tngok view dari umah..
Yelaa,uma da tinggi tu..
Mesti la view cantek..
Xkire laa ngadap hutan ke,ngadap pokok ke..
Asalkan cantek kn..huhuu..
Ni lak view uma aku..
SUNRISE

 7:12 am
view dari tingkap bilik aku

menghadap ke tasik area umah PM


SUNSET

 subhanallah..
cantek gilosss aku rase..
siap ade line kaler oren tu..
(takde sebarang edit)




nota aku :
tenang jiwe raga tengok keindahan semulajadi alam ni kn..;)
so,bangon laa pagi utk tgok sunrise & jangan tido maghrib lak..:P







15 July 2011

.Berbicara Tentang Nombor.

Bile berbicara tentang nombor..
Haishhh,garu pusat aku dibuatnye..
Kalo nombor dalam slip gaji makin meningkat..
Takpe laa gak kn..
Eppy sokmo katanye..hehee..
Kalo nombor ekor ke,kayo la gak..ahahaa..haremmm katanye.. :P




Engko tau ape tu 24?
Ahaa..tu nombor hikmat taun dpan ekk..
Ahahaa..
Adoiyaiiii..makin dimamah usia la wehhh..
Tak lame lagi nak cecah 30 lak..hehee..
Bestnyeeeee!! (-_-")
Org len dah tunang..(huhuu)
Org len dah beranak pinak..(hik3)
Org len dah jadik pegawai..(hehee)
Org len dah kaye raye mcm jutawan..(hahaa)
Namun,aku masih lagi cenggini..
Yelaa..aku kan baru berusia DUAPULOHTAHUN..
Relax ahhh kan..hahaa..

Hisshhh,Dura la ni dok ckp pasal umo..hahaa..