30 November 2011

.Mee Bandong.

Hehee..
Ade bace entry semalam tak?
Di pagi rabu indah ni..
Aku da dapat da makan mee bandung..
Weeee.. ^_^

Siyesss segan kottttt..
Ade org bagi free kat aku..kih3..
Kalah org ngidam gamaknye aku ni kan.. :P
Yok terjah blok kak CICAK JAWAZ.. ^_^
Thanksss kak..

Ohhh,kami dari rumpun yg same rupe nye..
Ex-DSK gak..huhuu..
Tak lari ke mane dak2 DSK ni kn..
Cume lain poli jelaa..
^_^

 sile pandang je ekk uolss..

 ai loikeee udang gemok-gemok ni..
meriah je kan.. :)

 akak opis aku ckp pedas..
tp kalo pedas-pedas-pedas lg msti lg sedap..
kot aku dah kebal pedas kot..hehee..

 yeayyy..!!
dah xngidam lagi..
esok nak ngidam lain lak..
ahahaa..
(ekceli aku da gtau hosmet aku,ape yg aku ngidam..nanti da dapat ape makanan tu..aku lapor kan berita di entry okehhh..)

.
.
.
.
.
.
.

selamat dah sume mee bandong ke dalam ruang simpan makanan dlm perot ni.. :)
#abaikan mangkok yg licin tu..
hehee..


nota mee bandong :
nk order mee bandong,pegi laa kat belog akak tu ok..
kat area putrajaya gak akak ni keje..weee.. ^_^





.Puisi.




“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.

Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, 
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, 
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong

Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, 
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau,
bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.

Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.”



nota puisi :
kalo incik-suami-masa-depan aku berpuisi cenggini time kawen nanti..
meleley gak laa ingos aku kot..hahaa..
phuiii..sile berangan mcm dlm drama saje okeh.. :) babai..


sumber : [link]




29 November 2011

.Ngeleh.


Demmmm!!
Aku ngeleh Mee Bandong Muo !!
T_____T
[sambil ngesat ayer liyur]
mane nk carik di pagi Selase yg indah ni?huhuu..

*nk masak tak reti..wuwuwuuu..






25 November 2011

.Si Hemsem + Si Cool.

Morning sume..
Ade bace entry lepas tak?
Ok..
Kire nye kejadian semalam la kan.. ;)
Aiseymen..
Nak cite cemane ekkk..
Whoaaa..
*senyum simpul-simpul sampai tersimpul


Jom buat perbandingan..

Si Cool
  • cool..sejuk..romantika de amor..
  • ganas..hehee
  • sekeping je,tp ok laa.sedap gak pandang..
  • ade style tersendiri
  • gentlemen
Si Hemsem
  • abang ketak uoll.menyirap darah tengok..kah3..
  • protector
  • asyik *belengging je..
  • agresif
  • penyayang kot.. :P
Byk lagi perbandingan..
Tapi tu je kot aku nk tulis..
Huhuu..

Elsie more to si hemsem katanye..
Aku lak macam xtau nak pilih..
Err..dua-dua boleh??
*senyum kerang busuk.. :)
look into my eyes
tell me what ya see
either si cool @ si hemsem?
^_^

"I have died everyday waiting for you,
Darling don't be afraid..
I have love you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.."



24 November 2011

.Skema / Skima?.

Entah laa wehh..
Aku dari azali lagi xleh nak 'masuk' ngn org skema ni..
Siyesss memang xboleh..
Entah laaa..
Bagi aku,bosan kot idop camtu..
Itu tak boleh..
Ini tak boleh..
Apeeeee pon tak boleh gak..
Tapi tak bermakna aku idop xikut peraturan..
Maybe lebih baik dari org skema yg ikot peraturan sangat ni..
Huhuu..

Aku dah try..
Tapi aku tak boleh..
Rase macam aku 'mati-kutu'..
Lalu segala kutu yg ade pon mati..ehehee..
Mungkin aku hidop dgn suasana sempoi dari kecik kot..
Main lumpur..
Main tanah..
Pegi hutan..
Pegi laut air masin..
Means,hidop aku dari kecik tak terbatas..
Do what u want..
Tapi ade had nye gak..
Takdelah sampai kuo ngn jantan smpai tengah2 mlm..hehee..
Name pon budak2 kan..
Lagi pon sepupu aku sume nye lelaki..
Only aku ngn akak sepupu aku je ppuan dlm fmly..
So,dari kecik mmg da train lasak..
Bukan jenis skema sokmooooo..

Maka nye..
Jgn laa terlalu skema..
Nanti idop x bape nk thrill..
Next entry aku cerita pasal aku kecik-kecik ekk..

begini lah saye kalo rase bosan ^_^

org skema tak menunggang ayam sebegini rupa..
huhuu..
sebab bagi org skema,ayam hanya utk makan je..kih3..
jgn mare haaa org yg skema..
#hanye yg berkenaan jee..

nota skema : 
Nanti saya akan mengemas kini blog dengan perkara baru.
Semoga anda dapat membaca dengan ceria
[uhhhh..#pitam aku kalo gune ayat camni]
asalkan BM aku dapat A1 ok la kn..kih3..




.M ♥ T.


Boss aku kan suke bagi aku makanan..
hehee..
Then kali ni lak aku bagi boss aku coklat..
M ♥ T
Boss LOVE Suami
Takyah laa aku sebut nama nye..
Kang org google..
Mesti kuo blog aku kang..
Hahaa..
Kantoi lak aku merapek meraban kat blog.. :P

Kombang lobang idong boss komen cokolat ni..
"Nice..blaa blaa blaa blaa.."
Whoaaa.. ^_^

nota M♥T :
sapelah bos aku lepas bos ni pencen ekk..
wuwuwuuuu..
wlupon lame g,tpi da riso gak..kah3..




.Bunga Ros.

Makna Berdasarkan Warna Bunga Ros

- Merah Cinta yang tulus ikhlas, Keghairahan dan Keberanian
Hantarkan ros merah untuk menyampaikan pesan yang anda sangat cinta dan sayang akan seseorang; umpana berkata “Aku cinta pada mu”.
- Pink Menunjukkan kegembiraan dan kesyukuran, bunga yang memaparkan kegembiraan.Hantarkan bunga ros berwarna pink gelap untuk menunjukkan tanda penghargaan dan terima kasih; umpama mengucapkan “Terima Kasih”. Hantarkan bunga ros berwarna pink cerah untuk menunjukkan kekaguman dan simpati
Kuning Membawa maksud persahabatan,kegembiraan, kelegaan dan kebebasan. Juga memberi maksud permulaan untuk sesuatu yang baru Hantarkan bunga ros kuning untuk menceriakan hari seseorang; untuk mengucapkan tahniah pada rakan atau kekasih pada hari yang menggembirakan
- Putih Menunjukkan kesucian, bunga ros pengakuan, the bridal rose; “You are heavenly”, “I am worthy of you” Biasanya digunakan sebagai gubahan bunga pengantin tradisional untuk menggambarkan kegembiraan cinta.Boleh juga digunakan untuk menyampaikan pesan: “You are heavenly, I miss you”
- Lavender Cinta pandang pertama dan pesona
Hantarkan bunga ros berwarna lavender untuk menyampaikan mesej “cinta pandang pertama” pada seseorang yang istimewa. Anda juga boleh menghantarnya pada seseorang untuk membuat satu impresi yang istimewa
- Oren Keghairahan dan keinginan yang tulus murni
Pilihan yang bagus untuk untuk mengharapkan perhubungan itu untuk pergi lebih jauh lagi. Ia juga sesuai untuk menggambarkan perkongsian perniagaan yang baru
- Hitam Permulaan yang baru, Kelahiran semula, kematian
Kadang-kadang ada yang menganggap bunga ros merah gelap sebagai ros atau mawar hitam. Ia mungkin digambarkan sebagai selamat tinggal atau kematian, tetapi ia juga boleh memberi mesej positif seperti permulaan kepada sesuatu yang baru
- Biru Mustahil dan tak dapat disempurnakan
Bunga ini hanya wujud secara fantasi sahaja dan bukannya secara semulajadi. Sesuai diberikan untuk menunjukkan hubungan itu adalah mustahil dan tidak dapat diteruskan


and........
its a bouquet of RED roses bebeh!!

kehebatan bunga ros..
even xleh makan,
cuma pandang..
cuma hidu..
cuma peluk-peluk aje..
dan akhirnya layu..
kesan nye..
for long term weh..
hahaa.. 
^_^

selame ni beli & beli
kat cameron..hehee..


notabunga :
keras cemane perempuan,
sekali dapat bunga..
lembut jugak..hahahahakulahtu!
hari tu beli sendiri kat cameron..ahahaa..sadissss..

pssttt..kalau aku seorang lelaki..
mungkin aku lelaki yg romentik kot..
sbb tu skg aku perempuan..
jenis perempuan berutal.. ^_^


 


23 November 2011

.Bunga-Bunga Di ♥.

Ehem..ehem..
Selain ngedate..
Ape lagi yg berbunge kat hati aku kan..
Ahahaa..
Yeayyy..!!
Jumpe esok tau.. ^_^
 <mahap..wajah adelah rahasia>

EKSAITED!!
^_^



nota bunge :
lalalalalaaa
lolololoooo
miawwwwww..! :D






.Lelaki [Bluetooth] & Wanita [WiFi].


Huhuu..
Ade betul gak kot gambo ni..
Errr,xtaulah pendapat org lain..
Chill..!!

nota blutut :
lambatnye nk tggu taun depan..
nak cecah umo 24..miahahaa..!!
cinabeng!!




22 November 2011

.Harimau Muda.


NGAUMMMMM!!
Garuda mati kene taring berbisa harimau..



Lumrah la dalam sukan..
Kalau menang,memang kite disanjung tinggi..
Kalau kalah..memang dapat kaw-kaw laa hentaman kn..
Huhuu..

Tapi xleh blah laa org endon..
Terlalu fanatik sampai dah hilang semangat kesukanan..
Haishhh..
Hilang rasa hormat..
Hilang budi pekerti..
Hilang adab as manusia..
Hilang akal la sng kata..

Tu belom lagi caci-maki hina-keji kat fesbuk..
Macam-macam ade wehh..
Terus sukan ni jadik sukan dendam Malaysia-Indonesia..
Huhuu..

Okeh..ape-ape pon..
Alhamdulillah
MALAYSIA MENANG!!!
Hahahaaaa..
^_^
Ngeri je nengok semalam..
Memang rezeki kite nk menang..
Bola tu meleret slow je masuk goal..hik3..
Macam bola menganjing je kan..
Congrats pemain..!!

Hari ni memang bernanah laa telinga cerita pasal bola je..
Ahahaa.. :D


nota harimau malaya : 
ehehee..aku macam kompem je nanti dapat cuti.. ^_^
tapi arini Johor cuti besday Sultan..
wehuuuu..lg best la penduduk Johor..





21 November 2011

.Tomyam Thai + Enokitake.

 taraa..!!
dah siap pon tomyam nye..
#hehee..
tetibe je kan da siap.. :)


 ini 'sepupu' aku..
name die cendawan jepon..
or name betol die enokitake

 ini pulak ayam goreng madu
or ayam madu goreng??
which one haaa??

ini budak kepedasan tengah makan..
dan hari ni beliao kesakitan kek ghumoh..hehee..






.Coklat Untuk Kak Inani.

..antara aku dengan kak nanie..

hehee..
kak odah laa kawan opis 1st aku kenal mase mule keje dulu..
^_^
suke suki je aku panggil die kak odah..
lagi mesra alam gitu ko..ki3..
minggu ni akan jadik Puan Inani..
whoaaa..kesian aku kak odah..
sengsorang je membujang..
sampai ati ko xtunggu aku..ahahaa.. :D

ape-ape pon CONGRATS kak odah..
semoga perkahwinan kak odah n suami kekal hingga ke syurga cinta.. :)
dan sangat-sangat-sangat aku rase bsalah xdapat meng-hadir-kan diri on your big day kak odah..
maklom laa..kete 'bios' aku xleh pegi kuar dari putrajaya..ki3..
nanti aku bg hadiah eaa..

so,aku bagi coklat ni dulu..
ehehee..
agak-agak sampai umah,coklat ni da cair..
ko makan jelaa..hahaa..
agak-agak boleh wat hantaran lg..ok la kn..ki3..

eh,aku bwk balek johor..
molek je tak cair..
hehee.. :D
tapi kene balut betol-betol laa..weeee..

theme kak nanie katanye purple..
so,aku pon buat laa kaler purple..
cuma warna tambahan tu aku kompius sikit..

 [1]
bunga purple + daun purple

(aku rasa cantik..tapi macam too much purple..xberseri katanye..hahaa..)

[2]
bunga purple + daun pink

(ini pon cantik gak..mmg aku suke combine purple ngn pink..)

[3]
bunga purple + daun putih

(gabungan ni lak aku nengok nampak mcm pucat sikit laa..maybe tulisan putih kot..)
so

aku

telah

decide

kan 

kaler 

nye..

taraaaa..!!


PURPLE + PINK
sebab aku rasa cantik..
miahahaa..


kak odah..
nanti ko susun macam ni ok..
hehee.. :D


nota coklat aku :
balance coklat daun putih ade lagi kt umah..
meh laa dtg..hehee.. :D





18 November 2011

.Musim Hujan = Kopi + Biskut Kering.

Semenjak musim salji hujan bermula ni..
Sokmo sejuk..
Cemane nk keje obersea..
Mau beku otak wehh..huhuu..
So,bile sesejuk gini..
Anak-anak cacing dlm perot pon cepat bebeno lapo..
Sokmo mintak makan je..ahakSs..

 Secawan kopi yg penuh dgn kasih sayang
+
3 keping biskut gula
(boleh jugak kalo biskut lemak cap hup seng..)

Kopi masa trip aku ke Sabah dulu..
Kopi Tenom katanye..
Tak abes-abes lagi weh..
Aku bukan penggemar kopi sangat..
Sesekali ok la gak.. :)


Sambil makan biskut cecah ngn kopi..
Dok ngadap depan tb laa kan..
Huhuu..
Syiokkk kot makan cenggitu..
Mule laa teringat ubi rebus cecah sambal..slurppp..[telan ayaq liuq]
Lepastu teringat pulak bubur kacang..perhhhh!
Tapi,biskut cecah ngn kopi pon sedap gak bhai..hahaa..

nota kopi :
ehehee..caye naa laa aku letak gambo biskut 3 keping tu..
utk amek gambo je kn.. ;)






17 November 2011

.Kek Gula Hangus + Kek Kukus Buah.

Salam..
Hey koranggg..
Lagi ngapain?
Aku lagi nengok-nengok gambo dlm camera..
Tup tup tup nampak gambo ni..
Haros perot tetibe kebulor kan..

Ingat tak hari tu aku ade buat entri coklat bawak balek kampong
So,lepas sampai kampong..
Ibu aku buat Kek Gula Hangus..
Whoaaa,teros aku mencucuk kan coklat kat situ..
Nampak ala-ala besday gitu kan..ngee.. ^_^

kek gula hangus + lollichoc love ^_^


Urmm..sedap laa kek gula hangus ni..
Tapi yg aku musykil..
Ibu aku boleh buat kek,masak sume ni..
Kenapekah aku tak pandai ekkk?
Da ajo pon aku xingat..hahaa..
Kesian,hazab laa incik suami masa depan aku nanti..
Apeee pon tak boleh.. :) *sadis*

kek kukus buah-buahan

ni pon ibu aku wat..
lame nak buat katanye..
entah..aku xtau..hahaa.. :D






16 November 2011

.Pisang Monyet.

Ko tau ape tu pisang monyet?
Aku panggil pisang ni 'pisang monyet'
Da tentu nye pisang mmg monyet suke mkn..
Tapi da aku panggil jenis pisang ni pisang monyet,nk wat cemane kn..ngee..
Ade gak org panggil 'pisang 40 hari'
Ikot lidah korang la panggil ape..hehee..

Biasa aku beli se-sisir je..
hehee..

 panjang jari kelingking je pon..

 sekali ngap je aku telan pisang ni kn..

 selalu aku hadap sorang2 dpn pc time ari Jumaat..huhuu..


 yela,sebab die kecik naa kn..xcukup lak kang..ahahaa..

jenis pisang kecik-kecik ni je yg aku suke makan mentah cenggitu..
kalo pisang goreng,aku lagi suke pisang tanduk goreng dalam entry ini [click]
ikot korang laa kn nk makan pisang ape..hahaa..
memasing selera tak same..:)




nota pisang :
tengkiu incik penjual buah kt bwh opis..
dpt pisang FOC aritu.huhuu..
semuge murah rezeki beliao..
dan aku leh dpt pisang free lagi..
incik boipren pon xpenah belanje pisang kat haku..kah3..:D