03 January 2012

.Jom Perabes Ongkos [JPO]

Vavavaaaa..
Itu singkatan pada Johor Premium Outlets..
Waduhhh pakkkk..
Memang bisa jatuh miskin kalo dtg ke sini..hik3.. :D

Tapi bagi org yg suke kan jenama..
Boleh laa dtg sini..
Aku pon suke gak berjenama..
Tapi poket ku menghalang segalanye..ahahaa..(kasi ayat sadis sikit)
Last-last baju pasar lambak gak jadik pilihan aku..kah3..

aku,ibu,kazen-kazen & anak-anak kazen aku..
ekceli x rancang pon g sesame..
tp jumpe kt sne..huhuu..

inilah JPO..
huhuu..
aku mencuci mata jelaa gamaknye kn..
kazen aku yg gilo-gilo shoping..
die income SGD..aku income MYR sahaje..
kalo terlebeh shopping..
balek putrajaya taram megi jelaa nmpk gaya nye kn..hahaa..

 yeszaaa..lepak-lepak sat lepas nk tanggal pale lutut..
tak best nye kat sane..
tak bnyak tempat duduk..
da la ramai betol ummat maknusiye..haishhh..
kazen dan aku..
kami berdua je kazen perempuan dalam family..
hehee.. :D
family aku kekurangan warga perempuan..
so,kami ditatang mcm minyak TANAH yg penoh la kot..kah3..perasan..


tapi kan..
aku baru perasan ade jenama ni..FOSSIL..
macam fosil dinosor gitu kan..
kah3..
mmg gile jakun kan aku..
maklom laa,aku ni nk masok kedai mahal-mahal ni takot bebeno..
bukan ape,takot aku tersangkut hati kat something..
then aku xdpt beli..
nanti aku sakit hati..huhuu..

incik suami masa depan..
kalau tetibe saye cakap saye ade ter-minat sesuatu kat dalam kedai ni..
amacam?boleh tak?hahaa..
benda tu cantek..
sedap pegang..
die kaler putih..
duduk dalam balang kaca..wuwuuuu.. T____T
alahai..suke nye saye dekat barang tu tau incik suami masa depan..
harga x mahal sgt pon..
agak-agak sebulan je gaji xpayah makan pape..
boleh laa dpt itu barang..kah3..
harapannnnnnn tinggal harapannnnnn.. :D





12 comments:

ainasuhana said...

teringin nak pegi. hari tu outstation lalu sebelah die jer..

cendawanpink said...

ainasuhana : hehee..nnti leh singgah terus..:D kasi belok je stereng tu..ngee..:P

Lovely Fieyza said...

hmm.. sakit hati aku g sana.. mahal nak mam.. takut aku nak masuk kedai2 tu.. tp aku mmg pelik.. ape pasal ramai nau umat manusia kt situ? dorang ni duit jatuh dari langit ke??

cendawanpink said...

fieza : hahaa..mmg gile kan kt sne..aku sume kedai masok..kasi cium bau je..kah3..:D
mostly ramai singaporean la wehh yg shoping..diorang kn kaye.. :P
aku pon kaye gak..kaye senyumannnn.. :)

Hustler said...

Hahahaha!! tergelak aku... adess... tapi aku pon tak tawu ada jenama fossil nih, until aku sniri pasan ada barangan aku yang berjenama fossil.. hahaha!! vunguks kan?? nampak sgt tak amik tawu jenama... men pakai jek...

Pergh!!! bengkok laki ko nad nak belikan barang tuh.. hahaha!!!

cendawanpink said...

mawi : ahhh..ko kaya..ade pe hal main rembat je ape ko bekenan..hahaa..:D cer ko beli handbag fossil bg aku satu..ehehee..tp ko anggap je beg tu beg pasar lambak.. :P

pehhhh,bkn takat kaki incik suami mse depan aku bengkok..leher..telinga..mata..sume pon bengkok gak..:D

Sumayyah Nadhirah said...

wauuu yummyyy!! mesti best kalo aku g...dkny murah x sane? mcm menarik ati...

cendawanpink said...

maya : huhuu..mmg byk sale laa kt sini..sbb tmpat baru bukak kn..:D jom g..aku tnjuk jalan..kah3..

Hustler said...

Hahahaha... kaya kejadah... barang2 tuh sumer org bagi.. hahaha~~~

nak harap aku beli?? pergh!!! barang paso malam pon, aku mintak tawar lagi.. hahaha~~

cendawanpink said...

mawi : hahaa..tau tkpe wehh..kt paso lambak pon siap mtk tawar g kn..kalo kt JPO..mmg tawar laa dompet engko..kah3..:D

Hustler said...

Hahahaha!!! teros!!! bukan masin2 lagik dah.. mmg tawar tros!! tapi mmg giler der masok JPO... macam juling kejap la aku sniri pon.. hahahaha!!

cendawanpink said...

mawi : hahaa..non hado masin lg dah..:D
ape ko rembat kt sne?
aku tgk org len kemain byk beg diorang bwk balek..ahahaa..