26 January 2012

.keMACETan.

Huhuu..
kemacetan = kesesakan jalan raye = jemmmm
:P
kiri : Putra Sental di malam hari..
kanan : kereta tengah beratur..


Jumaat malam aritu..
Siap-siap laa nk g penang katanye..
Awal-awal lg aku da tercongok kat sane..
Takot tcicir bas katanye..hehee..
Whoaa,malam-malam kt p.sentral lagi ramai org rupe nye ekk..
Aku ngatkan da sunyi sepi..
Maybe cuti pjg..ramai org balek kg kot..huhuu..
Sementelaah elsie pon bcuti lg..
Aku cabottt gak laa.. :P

Sebab first time kan..
Aku tnye kawan tepi tempat duduk..
(ekceli wanita ni selalu gak same bas g keje ngn aku..hehee..)

Aku : "Aii..balek mane??" [aku cube ramahkan diri..]
Dia : "Balek Sg Petani.."
Aku : "Oooo,ngatkan same g Butterworth..Err,nak tanye laa..agak-agak dari Sg Petani ke Butterworth bape jam ekkk?" [saje nak pastikan..takot aku tido dlm bas xsedarkan diri ke kan..:P]
Dia : "Eh,tak lahh..sampai Butterworth dulu baru Sg Petani.."
Aku : "Ooo eaa..heheheee.." [gelak sendiri kaber malu..pastu buat pura-pura tido..]

*nampak bebeno aku FAILED geografi skola dulu kan.. -_-" sadisss..

 Btolak kol 9.30..
Jangka sampai 2 pagi..
Tapi lewat 2 jam sebab jem..wuwuwuuu..
Aku kan jarang jumpe jalan jem ni kan..
So,maksud nye aku kurang sabo laa dgn jem..
Ahahaa..
Mase otw pegi penang..
Ya rabbi..
Mmg kaw-kaw laa die punye jem..
Kalo xsilap dari area Selangor sampai ke Perak gak laa..
Xbape nampak laa signboard..
Huhuu..

Tu naik bas tu..
Kalo drive sendiri..
Mau tcabot stereng kete aku kejekan..
Ahahaa..
Da la 1st time g penang sensorang..
Xtenang aku nk tido dlm bas..
Tido.bangon.tido.bangon..
Xsampai2 gak.. :P
Finally..
Dekat-dekat nak subuh baru sampai..
Sian dura ngn adik die amek aku kat basten..hahaa..
Sampai je umah,teros sambung tido..ngee..

Cerite selanjutnye..
Sambong next entry ekk..
Saje je wat entry jem satu ni je..
Nak tunjuk bahawasa nye..
Aku mmg kurang sabo kalo jem-jem yg lembapss ni kan.. :P

Ade betol gak laa entry Lala pasal jenis darah ni..
Aku amek gambo sal driving ekk..hehee..


cer teka aku kat darah ape?
miahahaa.. :D



4 comments:

Lovely Fieyza said...

uhuk... bestnyer pg penang.. aku tak dapat pg.. sbb ada kenduri kt kmpung.. aku reply tak msj kau? lupa la..

cendawanpink said...

fieza : aah..ko de reply..hehee..takpe2..next time kte g lg ekk..:D best dokkk..ngee..

Hustler said...

Ko darah O!! Hahahaha~~~ Ades.. tapi amcam betol la... ade gak ciri2 aku... kat jenis2 darah tu.. cane eh?? hahaha!!

cendawanpink said...

mawi : yeszzaaa!!aku x reti sabo..kah3..
ko darah apekah?? :D