02 February 2012

.Beza Cerita Korea & Hindustan.

Hehee..
Meh kite jengah ape perbezaan cerita korea ngn industan ekk.. :P



 KOREA


 HINDUSTAN

Mesti banyak adegan yg sweet-sweet gitu kan..muke pon comel-comel..so,teros kite rase suke kat laki korea..hahaa..

kenyataan aku : ohhh,saye tidak sweet utk acting ala-ala sweet ni..-_-" buat muke cemane pon same je kan..hahaa..


Kompem ade adegan guling-guling kt gunung ke,bukit ke..pastu menari-nari tak kira laa musim ape pon..

kenyataan aku : kalo aku dating,pastu guling-guling dari atas bukit smpai bawah bukit.kompem2 laa da pening smpai bwh..teros xde mud nk dating g dah..huhuu.. :P


Baju diorang ni mcm-mcm fesyen ade..sume kiut-kiut belaka la kan..sampai ke Msia laa fesyen ala-ala kpop ni..

kenyataan aku : malang nye,sume baju size kecik-kecik..aku kan size Amerika..hahaa..sadiss..


Dlm pembikinan filem industan aku rase diorang pnye bju utk sorang pelakon wanita je dekat 3 gerobok (almari) kot..yela,satu lagu je dah tukar 10 pasang baju..hik3.. :D

kenyataan aku : ohh,tidak mampu laa aku nak punyai byk2 baju ni.. :P


Biase nye cite korea ni mmg mostly kisah-kisah cinta laa..mmg romentik..sweet gitu..mcm cinta takde penghujung laa katanye kan.. :D

kenyataan aku : owhhhh..'kalau' laa aku heroin cite korea tu kan..kah3.. :P



Biase cite industan lak..cerita cinta terhalang..huhuu..mmg byk laa adegan tumbuk-menumbuk sume tu.. :P

kenyataan aku : mlm tadik baru nengok cite industan ngn hosmet..kui3..tragis sungguh kisah nye..ahahaa.. :D


Dan ending cerita korea biase nye..hero n heroin kompem mati same-same..senang kata mostly banyak SAD ENDING laa..wakakakaa..penat je kan tengok 50 episode..last2 sume mati..ki3.. :P

kenyataan aku : ohhh,kalau bebetol laa leh mati same ngn pasangan,boleh tinggal satu liang pulak kan..huhuu..tp sume tu dlm drama aje okeh..hahaa..


Dan ending cite industan sume kompem HAPPY ENDING..tak kire laa lautan api ke,badai pon sanggup kau redah..mcm mane pon cinte terhalang..semesti nye eppy laa last cerita.. :D

kenyataan aku : kalau sad ending,kompem panggung wayang kat india kene bako..tu psl sume eppy ending..hik3..


PERSAMAAN??

Okeh..dua-dua cerita tu best..!!
Ade style sendiri..
Dan bisa membuat orang nanges..(more spesific..bisa buat aku nanges..if aku nengok sengsorang..hahaa..)
Yg paling pasti,watak hero dlm dua-dua cerita tu cume boleh dapat HANYA dalam drama sahaje..
Payah bebeno laa kan nak jumpe di alam nyata ni..ki3..

Adiosss..!! :)




6 comments:

Hustler said...

Ciap wat table!!! Macam nak carik pro n cons~~ gielr la...

Pupel Liyana said...

i like entru ni! i likeeee!!!

Nazz@Purple said...

tapi cite korean lgi sweet ler..

cendawanpink said...

mawi : kah3..kasi sng nk compare..ahahaa.. :D

cendawanpink said...

mas : ko suke mane?korea ke industan?hik3..:D

cendawanpink said...

nazz : ahahaa..suit..n rse mcm nk jadik heroin korea tu kan..ki3.. :P