10 February 2012

.Telinga Kebal.

Aku rase aku jenis telinga kebal..
Or hati kental..
Or takde perasaan..
Hahaa..

Kisahnye begini..
Ade 1 hari org datang umah..
Die cakap nak check gas dapur..
Aku pon ok laa..kasi die masok..
Ade 2 org time tu..
Sorang laki,sorang pempuan..
Yg laki masok umah jiran aku..
Yg pempuan masok umah aku..

Ok fine..
Die g check salur gas laa kan..
Pastu die panggil aku..
Cite laa pasal gas segale nye..
Paip ini gitu laa..gini..bla bla blaaa bla bla bla..
Aku mcm belatok..angguk kan jelaa..
Da laa aku baru balek keje..
Pantang aku org ganggu time nk rehat kan..huhuu..

Cam haram lakkkk die pnye ceramah..
Panjang berjelaa..
Rupe nyee..die nak jual salur gas tu..
Celakeeeee..
Hahaa..
Pempuan tu : "akak,kalau tak beli nanti rumah boleh meletup..bla bla blaaa.."
Aku : "heheheeeee.."(senyum mulut senget dan herot-berot) :P

Aku hanye mampu senyum pakse jelaa kan..
Malas nak dengo ceramah..
Suke suki je nak pakse2 aku beli..
Lepas aku dah fedup die asyikkkkk suh beli je..
Aku cakap bagi bisnes kad n alamat opis..
Dah tu die xjawab pertanyaan aku..
Die cakap mcm ni.."akak,ape laa rasa rugi sangat bayar RM79.90??"
Cibai je kan..mule laa aku rase nak HEMPUK die pakai tong gas tu kan..hahaa..
Kalo nengok muke die pakse2 aku beli salur tu..
Pehhh,lg buat aku nye darah menggelegak..
Die ingat,die ckp mcm tu nanti aku rase TERCABAR laa kan..
Ingat aku takde tujuhpuluhsembilan ringgit tu kan..
No way laa..!!

Kalau sampai company pon xde alamat..
Dah tu bisnes kad pon takde..
Adoiyaiii..apekah tu..
So pempuan,ko memang bertemu dgn aku adelah pembawa malang..
Aku teros laa mesej hosmet-hosmet ku supaya jgn balek umah lagi..
Tunggu je kat lobi kalau dah sampai pon..hahaa..motif??
Sebab aku kelentong die ckp nak bincang dulu dgn kawan before beli..
Kah3..
Dan kepuakaan pempuan tu terserlah..
Suruh aku call or mesej kawan..siott je kan..

Aku memang da mcm nak NAIK HANTU gak laa dibuatnye..
Lebih setengah jam kot ko membebel mcm celake..
Jgn sampai aku tengking mcm petir..menanges kang kua dari umah aku..huhuu..
Last2 die da give up kot..
Teros pasang balek kepale n tiub gas yg die cabot tu..
Siakkk tol,pasang longgar..xpasal2 aku ketatkan sendiri..siyalll!!
Kalau umah aku meletop,memang ko laa pempuan yg buat..
Selame ni xmeletop..lepas ko cabot,ko longgarkan balek..
Kalo aku mati terbako,aku jadik hantu kejor ko..ahahaa.. :D


Be4 berambos dari umah aku tu..
Leh lak mintak air..
Siottttt la sgt kan..
Ko pakse2 org beli,lepas air liur ko kering ckp ngn aku..
Mintak lak air..
Ikotkan ati marah aku,xhingin bagi..
Grrrrrr..
Da veramvus tu,text hosmet-hosmet suruh naik umah..
Da settle..hahaa.. :D

So,kengkawan..
Agak-agak laa kalo korang tak berjiwe mcm aku..
Yg agak-agak mudah termakan pujuk rayu..
Kalo ade org gini dtg..
Just buat pekak je kt umah ok..
Teroskan je menonton tv..ahahaa.. :D


nota kebal :
ape hak pempuan tu nak cakap pasal ajal??
kalo aku x mati meletop kat tong gas..
entah-entah mati langgor lori tong gas..wallahualam..
DIA je yg tau kan..
bongok punye pempuan!!






4 comments:

Cik Sue Tukang Tulis said...

HAHAHAHAHHAHA cam cipek nak paksa2 kita suruh beli.kalau dia jual 10 hengget pon aku tak nak beli kalau cara nak menjual pon tak kena gaya. hahahah

cendawanpink said...

sue : kah3..siyessss mcm cipek lok..:D
jumpe lak aku yg macam xde prasaan ni..pdn laa muke die..berbuih mulut die bebel pon aku wat bodo je..ahahaa..

Lovely Fieyza said...

haha.. jgn layan.. aku ckp je tanak.. tp tak penah pulak sampai stgh jam.. sbb aku kalau tanak mmg buat muka tanak, lagi2 waktu rehat aku terganggu.. mmg kena jeling je

cendawanpink said...

fieza : da byk kali aku ckp taknak..die leh mcm nk api2 kn aku je..ahahaa.. :D