17 April 2012

.Ade Orang Nak Kene Hempuk.

Aku rase laa kan..
Aku ni artis terkenal..
Kalah abang aku..Aaron Aziz..kah3..

Sebab??
Sebab,ade org nk kene hempuk je rse nye ni..
Sukati aku laaa nk bawak ibu aku makan angin kat mane pon..
Celah bedah mane pon aku nk bawak..
Adoiyaiiiii..
Itu pon nk jadik isu ke??
Aku tak paham laa mentaliti org kampong..
Aku pon org kampong gak..
Tp xde laa akal aku tohor sgt kan..
Ya Allah..
Ramai nye maknusiye WARTAWAN..
Xlarat ahh nk lari dari wartawan..
Baru pegi endon je wehh..
Belom lagi aku angkot pegi Jamaica ke,Phnom Penh ke,Chiang Mai ke..
Vavavavavaaa..vi..!!

Ouhhh serious aku xpaham..
Kerenah maknusiye jenis apekah ni..
Aiyoyoooo..
Rase nye SATU SEN pon aku tak gune duit mereka-mereka..
Tak nyusahkan mereka-mereka pon..
Aduyaiiiii..
Kenapelaaa aku lahir kat tempat zaman batu..
Tulaaaa..
Jgn laa cetek sgt akal..
Cer letak akal tu kat kepale..
Jgn letak kat tapak kaki..

Lantak laa org nak bercuti ke mane pon kan..
Seriously xde nyusahkan sape-sape pon..haishhhhh..
Asalkan tanggungjawab ibu kat nenek dah selesai..
Ape masalah korang sbenar nye ni??
Itu pasal laaa aku malas nk campur sgt dgn org..
Baik aku campur ngn kucing ke,tupai ke,cicak ke..
Takde laaa serabut kepale..
Kenapeeee ooooohhhh kenapeeeeee? :D

Ko tau ape kesudahan nye??
Ko tau ape ibu aku jawab dgn mereka-mereka yg aneh ni??

  "Haii,anak keje kerajaan..duit berlambak..nak bawak ibu die jalan..ape salahnye??"

Nah..berlambakkkk sgt laa kan duit anak ibu aku kan uolsss..
Amiinn..org kata doa seorang ibu makbul..
Mintak2 balek ni aku tersepak empat belas guni duit kan..kah3..*mimpi je*


Ini lah mentaliti org MELAYU terutamanya..
Sakit hati tengok org lebih..
Sakit hati tengok org berjaya..
Sakit hati tengok org mewah..
Mereka-mereka pon ade anak jugak..
Kalau jeles,suruh laa anak-anak sendiri bwk jenjalan..
Takkan aku nk suppport 1 kampong..!!
Wahhhh,tokey balak pon boleh bengkrappp okehh..
Kesian dgn kaum aku sendiri..
Ade akal,tapi tak pakai dgn baik..
Tu pegi sebelah,endon je kot..
Kalau aku pegi Jamaica,Angola,Namibia,Paraguay..
Silap-silap heboh kat Buletin Utama TV3 ekkk??
Panggil laa Karam Singh Walia melaporkan.. :D
Ahahaaa..

Fuhhhhh..
Sabar..
Datanglaaaaaahhh kt aku..
Fuhhh fuhhh fuhhh..
(bukan manusia yg bernama Sabar ye..hehee..)
Takpelah..
Mereka semua dah tua-tua..
Dah jadik buluh..bukan tahap rebung lagi nk dilentur..
Tak gune nak cakap..
Biar laa diorang dgn dunia diorang..
But remember..
Janji ALLAH tu pasti..
Dekat titian silaturahim nanti akan aku tunggu mereka..
Aku cekup kaki sorang-sorang time tu..
Tak lame lagi saat tu..

Once dah buat ibu aku sakit hati..
Otometik ko dah berurusan dgn aku..
Tunggguuuuuuuuuu.. :)
Aku tau aku takkan berani hempuk org..
Aku cakap je..
Tapi kat dunia sana nanti..
Takkan terlepas..
Aku janji..!!






12 comments:

Hustler said...

Ok wut??? Bawak mak pergi Indon dah masuk buletin rakyat... Aku pasang sticker kat pintu keter pon, diorang leh sound2 mak aku "Eh?? anak ko si Along tuh, pasang2 pelekat (pelekat okeh??) Bahasa cina tuh, paham ke?? Dia ada belajo bahasa cine ke??"

Pergh!! Terkedu mak aku kejap. Cis!! Tuh la... ada anak suh dok perap dalam bilik, men tenet, ntah tgk blue ke hapa, bukan ko tawu... Aku pasang sticker Bridge Jenama Bucket seat yang lambang Jepon pon kena bahan ke?? Apekah??

cendawanpink said...

mawi : kah3..yeke dokkk..
cakap je pndai bahse cine..si lc ajo..ahahaa.. :D

adoiyai..tu pon contoh maknusiye perihatin ekk..ahahaa.. :D

Elsie coolzzzz said...

haha~~biarlah dorang lain kali ko ckp jer ko ni keturunan diraja harta karun ko tanam kat blakang kubor firaun kalau free tu pergila gali..kalau jumpala haha

cicak_jawaz said...

meh le kawan ngan cicak j ni ha....mulut org xbuleh nak tutup...biar ajek la...

cendawanpink said...

amoi : ahahaa..tulaa..nanti aku jwb cenggitu ekk..:D
miskin di kutuk..ade rezeki lebih sikit di kata..
tulaaa kaum aku.. :)

cendawanpink said...

cicak : ahahaa..tulaa psl..baru aq tau knape ko suke cicak kak..hehee.. :D

Cik TTK said...

akud ah mesej wak sabar, malam kang die datang..ko bukak tingkap luas2 k..hahahahaha..

sabo nad, diorang jeles kot anak diorang tak bawak g jenjalan..tak pon jeles ko tak bg hadiah dari indon..hehe

Hustler said...

Hahahahahaha... baru ko tawu??? giler kan??? hohohoho

Cckk.. cckkk.. cckkk.. (bunyik cicak) Eh?? wakakakakaka

cendawanpink said...

yan : hahaa..maybe betol gak ckp ko..takpe laa..keychain ade byk lg..nanti aku agihkan laa kt diorang..xde laa bbunyi lg kn..hik3..tp ni kampong GP..huhuu..

cendawanpink said...

mawi : hahaa..cicak man.. :D

Lovely Fieyza said...

hahahaha.. dorang jeles lar... sbb tu mulut jadi mcm longkang.. standrd la org kampung takder keje.. sebok buat dosa.. kampung aku tak mcm tu pulak?? kalau ada pun kitorang dah pulaukan die.. huh!

cendawanpink said...

fieza : ahaaa..tulaa..salah satu keunikan kampung ku..hahaa.. :D