04 April 2012

.Antara Cita-Cita.

Kengkorang pernah tak lalui banyak pilihan dlm idop?
Mesti laa ade choice kan..
Takkan laa takde choice langsong..
Tak pon mesti ade plan A ke, B ke , C ke kan..
Huhuu..

Tapi..
Kalau dipikir-pikir balik..
Walaweyyy..
Aku macam kelako aku di tempat sekarang ni..
And org lain pon rase kot mcm ape aku rase..Ahahaa..

Dulu time skolah..
Aku da memang rasa dah aku jadik ahli sukan..kah3..
Kunun-kunun sebab aktif sukan..
So,aku nampak hala tuju aku kat bidang sukan jelaa..
Sementelaah bidang lain nampak kabur-kabur..hahaa..
Dah tu kunun lagi boleh haromkan name negara dlm bidang sukan laa..
Ahahaa..choiii..sadisss kalau pikir balek..
Impian x kesampaian..
Ibu aku x bagi masok skolah sukan lepas UPSR dlu..:P



Lepas tu time skolah menengah lak..
Masok je form 1 aku pindah skolah..
Dah tu lapor diri..
Cikgu tanye nk ambil kelas ada Bahasa Arab tak?
Ohhhh,dgn pantas nye aku cakap takmo..!!
Sebab aku teros pikir,bahasa arab susah ok..
Pernah ke aku lulus bahasa arab selame ni??ahahaa..
So,masok kelas takde bahasa arab.. :D

And mentaliti aku yg lemah time tu teros pikir..
Mesti aku kena pakai tudung labuh-labuh kalau blaja bahasa arab..
Ahahaa..
Sedangkan aku time tu baru berjinak-jinak berhijab kot..
Kesian aku kan..
Ok laa lambat dari terlewat..


Lepas tuh pulak..
Pas SPM xtau nak buat ape..
Dapat pulak g PLKN..
Selame kat sane..
Aku rasa seroooonnooookkk sgt jadik ala-ala tentera ni..
Yeee,darah yg mengalir pon dari tentera gak..
Huhuu..
So,macam nak jadik tentera pulak..

Tapi masa PLKN,time tu laa sume ipta suh apply blaja..
Aku duduk dalam kem kot..
Apeee pon tak boleh buat dlm kem tu..
Terpinggir dari dunia luar kan..
Cemane nk apply?
So,aku dah pesan awal-awal kat ibu aku..
Tolong apply kan ape-ape aje laa kos..
Kecuali akaun ngn engineering..

Sebab?
I hate akaun soooo much..
Org kata kalau terer math,akaun tu lg kacang la kn..
Masalah problem aku..
Math terlalu terer,tp akaun mcm binawe..ahahaa..
Engineering lak..
Sebab aku takde pendedahan langsong pasal engineering..
So,aku xmo libatkan diri laa kan..kah3..

Maka,lepas je kua result tu..
Time batch aku..
Sorang boleh dapat tawaran satu je kot..
If da dapat U,tak dpt poli..
If da dapat poli,tak dpt U..
Lalu..aku dpt poli laa..
Ahahaa..
Pegi jelaa dgn course yg aku pon xpasti ape kebende nye tu kn.. :P
Lelame dpt laa sesuai kan diri..
Yg sememangnye totally out dari personaliti aku time skola..
Rata-rata sume kengkawan terkezuuuuttt kot dgn ape yg aku amek lepas skola..
Huhuu..
Sumpah,aku syg sgt kat polipd..
Byk kenangan kot kat situ.. :D
Macam-macam adooo..ahahaa..
Remaja..biase laa kan..



Then,abes je poli..
Aku tak berape nak komfiden dgn interview tu..
Sebab??
Ko tau,dekat setengah jam aku ngadap org yg interview tu..
Macam-macam die tanye..
Tanye pasal politik lak tu..
Pehhh,da laa aku x penah nk amek tau kot psl politik.. -_-"
Hentam jelaa kn..
Sampai skg aku leh ingat ape org tu tanye,n ape aku jawab..kah3..

Then sementara jadik penganggur tu..
Aku carik keje sementara..
Sekali dapat keje sementara..
Seminggu genap aku keje..
Pastu aku x keje dah..kah3..
Terok kene maki hamun.. :D
Elsie je tau sume nye time tu..ahahaa..
Punca nye?
Aku punye skop kerja tu dlm pejabat..
Termasok jugak dlm bidang akaun..
Pehhhh,aku kan trauma dgn akaun ni..
Memang parah jiwe aku kene buat akaun tetiap hari..
Boleh mati jiwa aku lelame..ahahaa..
Tapi boss melayu tu baik..
Aku keje seminggu pon die bagi gak gaji ok..
Ahahaa..caya lahhhh kompeni tu.. :D

Maka..
Dgn itu diisytihar laa aku jadik penanam anggur paling berjaya..
Yg sgt berkebolehan makan tido tengok tv seharian.. :P


Masa jadik penanam anggur dlm bulan 7,2008 tu..
Si Suhaila ngn si Ieqa tetibe mesej aku..
Tanye aku ade dapat pape surat tak utk lapor diri kat Terengganu..
Aku memang x dpt time tu..
Pehhh,ko bayangkan..
Lepas je diorang gtau dpt g Ganu utk lapor diri tu..
Tetiap ari aku tunggu abg posmen lalu dpn umah..
Hari 1..posmen x singgah pon umah..
Hari 2..same gak..
Hari 3..takde lagi..
Hari 4..penat aku tunggu..
Hari 5..aku dah rasa sadis je kan..
Hari 6..yeayy!!posmen berenti dpan umah..
Alhamdulillah..
Cecepat aku sign pos laju posmen tu bagi..
Ahahaa..finally..




*eh,sambung nanti laa..penat dah taip ni.. -_-"




No comments: