19 April 2012

.Bercuti Ke Bandung.

Huhuu..
Entry tertunggak..
Yok langsai kan.. :D

Kitorang pegi berempat je..
Sume perempuan..hehee..
Nak g shopping xleh bwk lelaki..
Nanti diorang bosan nk teman shopping..
Next time maybe.. :)
Aku,ibu,kazen n jiran aku je pegi..
Hik3..


Flight ktorang awal..
Lepas subuh je teros terbang..
Sampai kat Bandung dlm kul 8 waktu sana laa..
Means 9 kat sini..
So,belum boleh check in lg..
Ktorang jenjalan..
Sampai ke malam laa jalan nye kan.. :D
Kitorang pegi Toko Tiga..
Jeans sume kat situ..
Tapi aku xminat jeans ni..
Ade fokus benda lain kan katanye..:P
Hotel yg kitorang tu duduk bessttt woooo..
Walaupun 3 aje bintang nye..
Tapi kan..
Channel TV kat bilik die lebih 70 kot..
Serata dunia pnye siaran..
Opkos ktorang bukak Korea je kan..ahahaa..


 Ni lak 2nd day..
Heyyy..hari ni besday aku..!! hahaa..
Trip ke Tangkuban Perahu pulak..
Aduhhh..
Manisssss sgt makan stoberi atas tu..
Manis mcm cicah gule..
Sampai kat hotel..
Masam je stoberi tu.. :P
Besday girl katanye nak naik kude..
Nah..naik laa kude..
Kesian gak rasa nye..
Kot2 laa kan patah pinggang kude tu angkat aku.. -__-"
Then g rumah Mode n lain-lain..
(aku lupe..:D)

*ehh,kawah tu aktif lagi ekk?
kalau meletop..
dgn aku jadik lava..huishhhh..


 Ok..
Itinerary hari ketiga lak..
Shopping..!!
Yeayyyy..
Ni laa fokus aku..
Baju baju baju..
Boleh bukak senarai ye time ni..:)
Pasar Baru Trade Center..
Kitorang sampai before sume kedai bukak..
Ahahaa..
Punye laa eksaited kan..
Nah..
Bengkraaappp kayapp laa kt sini..
Merengkek bawak barang..
2,3 kali laa anto ke van..
Hehee..
Pastu pegi Kartika Sari lakk..
Sume ade kt situ..
Ramai beli cake..
Aku pon beli laa gak kan.. :D


Ok..
Dah last day kat sane..
Sebab hotel ktorang dekat2 ngn Cihampelas Street..
Ktorang jenjalan situ jelaa.. :)
Abeskan sisa-sisa rupiah kan..
Then check ouuuuuttt..
Selesai sudah percutian kami..
Namun begitu..
Flight kami delay ajegile gile gile pnye lambat..
Subuh esok nye baru sampai rumah..
Tu pon time LC nak pegi keje..
Hampehhh..
Aku da macam kain buruk da wehhh..
Sampai je rumah..
Mandi,solat..
Teros x sedarkan diri sampai tengah hari..
Then petang tu hantar ibu,kazen n jiran balek ke JB lak..
Balek umah smule..
Aku sambung lagi tido..
Barang-barang sume jadik pasar lambak..ahahaa..
Insafffff flight delay..
Kalau ade sedare mara kat Bandung,leh laa tumpang rehat..
Azaaaabbbb duduk kt airport lame-lame.. :D
Tp alhamdulillah..
Sume selamat..
Dan bengkrappp.. 
(Bengkrap tapi hepi..hahaa..)


So,itu jelaa yg dapat aku upload kan..
Ahahaa..
Click jelaa pic tu ye.. :)
Baru tumbesaran gambo tu membesooo..
Aiseymennn..
Apesal bulan ni gaji mcm lameeee sgt..
Wa pokai ni bhai..hahaa..




TIPS KE BANDUNG 1
TIPS KE BANDUNG 2





3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum...
Hai, blog yg menarik..
Blh sya tnya, awak guna travel agent mane yea??
ok x?? Blh syer skit tntng agent & pakej nya..

cendawanpink said...

wsalam..thankss.. ^___^

travel agent sy dari JB..
huhuu..
pakej sorang dlm RM700..
complete makan,hotel & pengangkutan..
tiket je sendiri beli.. :)

MalaysiaBandung.com said...

Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini, kami sedia jasa travel bercuti di Bandung, bisa simak website kami di malaysiabandung.com, mohon untuk ditampilkan ya kakak