02 April 2012

.Salah Arti.

Seringkali ape yg aku coret..
Disalahertikan..
Kenape?
Mungkin aku nak tulis lain..
Org terjemahkan lain..

Contoh..:

Ape yg korang dapat terjemahkan??
Aku cerita pasal madu lebah kan??
Tapi sebenarnye tidak..
Huhuu..

Pasal Lady Garang pulak..
Aku cite pasal aku kan..
Memang laa..pasal aku laa tu..hahaa..

Yg entry INI pulak..
Aku xde mention name sape-sape kan..
Aku cume rindu memori kad camera aku..
Huhuu..apeee pon xleh xde memori kad..
Susah nk amek gambo..

Entry Hemsem & Cool pulak..
Kau tau aku bicara pasal sape??
Kalau x tau..dont jump into conclusion..
(cehwahhh..speakonggg ai wehh..hahaa..)
Tu cite pasal si Edward & Jacob dlm Twilight Breaking Dawn..
Sume org pon gile-gile kan die..
Including me laa.. :)
Bukan sebab aku miang xtentu pasal..
Biase laa..hero filem kot..

Haa..entry Jari Berdarah lak..
Tu ape gambar tunjuk..
Tulisan terangkan..
Ko tau ape aku katakan disebalik nye??
Mata aku berdarah melihat seseorang..
Boleh paham??hihii..

Kalau entry Karma pulak..
Ade ku kata pasal sape-sape??
Ade aku cite pasal lagu Faizal Tahir - Karma??
Takde kan..

Dalam DIAM pulak..
Diam aku mencari jawapan..
Mencari konklusi..(mcm tajok lagu je..:P)
Diam aku memikirkan punca nye..
Ye,walaupun tu aku copy paste je..hehee..

Aku tahu aku xmungkin jadik princess org lain..
Aku princess ayah aku je.. :)
Ape ko pikir ade anak raje nak masok meminang aku?
Choii..dlm mimpi pon x pasti lagi wehh..hehee..

Entry brutal kat Awas OK..
Kamu tahu siapa yg ku awaskan itu??
Mesti laa bukan dari kalangan org yg saye sayang..
Mesti laa dari haters aku..
Ko kene tahu..
Org yg saye sayang adelah..
Family saye..Bakal family..Besfren saye..



Eh,dah laa..
Takkan aku nak terangkan setiap butir dalam blog ni..
Ahahaa.. :D
Cukup laa tu contoh nye kan..
And sape perasan lately ni entry aku sume aku ade mention MR N..
Cukup kenal ke anda dgn MR N tu?
Not Mr Nordin..Not Mr Nuh..
Bukan bukan bukan..
Mr N is Nichkun..
Ok..kenal sudah kan??
Hahaa..
So,pelissss stop fitnah..
Tak baekkkk..
Nanti pahala anda transfer kt saye..
Kan ke fitnah tu lebih buruk dari membunuh.. :)

Takpelahh..
Bukan blog aku famos amesss sgt pon..
Sekadar coretan je pon..
Tak semestinye ayat ku kasar dlm ni..
Kasar kat hati..
DIA je yg tau diri aku sebenar cemane..
Sikit pon xsampai hati ok..hehee..

Jgn risau..
Marah tanda sayang..
Marah saye xlame sgt pon..
Paling lame 25 jam je..
Lepas bangon tido..
Dah kurang marah nye..

Cuma..
Aku x pasti..
Apekah yg aku tulis selama ni org xpaham??
Tak jelas??
Lain maksud??
Lain terjemahan??
(sia-sia je semester 4 dulu amek subjek terjemahan..hahaa..)
Ape lagi yg lain?hahaa..


nota yang disalah arti :

Coba renung-renungkan..
Coba pikir-pikirkan..
Salah tafsir atau salah anggap..
Salah menulis atau salah membaca..
Salah akal menerima atau salah jari memberi..
Ok fine..
Salah aku..hahaa..adiosss..!! :)







No comments: