04 May 2012

.Kisah Padang Pasir.

Tersebut kisah di sebuah padang pasir..
Padang pasir dihuni oleh ramai manusia..
Terdapat jua haiwan lain seperti ayam,kucing,anjeng,semut,lipas,kerengga dan sebagainya..

Tapi malangnya disebuah padang pasir..
Topik yg sering dibangkitkan adelah kahwin..
Wat the tuuttttt laa kan..
Kawin kawin kawin..
Takde bende lain ke nak cite??

Begini alkisah sebenarnye..
Time penduduk kampung bersemayam di petang hari..
Terkeluar laa topik ni..
Yelaa..masing2 ade anak dara..
Ade yg anak gadis..
So,isu kawin ni mesti dibangkitkan..


A : "bila anak ko nak kawen..dengar kata ramai kawan2 die dah kawen.."
B : "belum sampai jodohnye lagi..lagi pon muda lagi.."
A : "haihhh..jodoh ni bukan nak ditunggu2..kena cari cepat2...bla bla bla.."
B : "alaa..anak si polan pon tak kawen lagi kan..da nak umur 30 pon.."
A : terdiammm..

Kesimpulan yg dapat disimpulkan..
Susahnya jadik perempuan..
So,kalau aku dah tua nanti..
Harap2 laa kan mulut aku xde nak kerek sgt mcm tu..
Kalau sesekali bertanya kabar takpe laa..
Ni kalau dah hari2 tanye..
Apekah??
Ade kang aku kawen je..tapi bukan nikah..!! hahaa.. #saiton..
Dan antara sebab tu laa aku lagi senang terperam kat rumah..
Dari pegi kenduri ke,ape ke..yg ramai2 org tu..
Berdesing siakkk telinge wa dok dengo soalan sama je..
Kalau ade 43 org makcik..
Kompem2 laa 43 soalan sama aku dengo..
Ape kalau tak kawen ni tak layak nak duduk kat muka bumi ke??
Aku kene pindah Marikh??
Kang da kawen tnye bile nk beranak..adoiyaiii..
Tensennnn la kan jadik dewasa..
Dulu time skolah rendah..
Takde sape pon tanye aku bile nak kawen..
Ahahaa..
Kasi laa aku senang lenang dulu kan.. :D
Perkara-perkara di padang pasir ni laa boleh buat masalah kemurungan di Msia makin meningkat tahu..hahaa..
Kalau nak heboh pon tunggu laa wa umur 42..skg wa baru 24 bhaiii..
Sadisss tau tak..

Cube laa tanye soklan cenggini..
Yg boleh bukak minda aku ni.. :

"bila aku nak pegi haji?" 
"bile aku nak pegi Korea?" 
"bile aku nak pegi Jamaica?" 
"ape matlamat aku utk capai Wawasan 2020?"
"bagaimana cara aku nak neutral kan tahap kemasinan Laut Mati?"
"bagaimana medula oblongata berfungsi?"

Sedap sikit nak jawab nye..ahahaa..
Ini tidak..
Soklan samaaaaa je..hahaa..
Kan aku kata..
Aku nak suami yg macam sifat ayah aku.. :)




Ouhk..
Tammat sudah cerita padang pasir..
Len kali aku buat cerita padang rumput lak ekk..
Adioss amigoss gos goss gossss.. :D







28 comments:

Gda Hanum said...

hahhhHHAHAH.sengal la hang ni. tapi kan, betolla..bile ko nk kawen ni. hak hak hak

Elsie coolzzzz said...

ko ckp gan dorang aku akan kawin bile anak sultan dtg meminang~~OKEH tak pun..ko ckp ko tgh couple gan crown prince dari JAMAICA tunggula aku jemput kenduri haha~!!

Elsie coolzzzz said...

ko ckp gan dorang aku akan kawin bile anak sultan dtg meminang~~OKEH tak pun..ko ckp ko tgh couple gan crown prince dari JAMAICA tunggula aku jemput kenduri haha~!!

Hustler said...

Ok Soklan. Bile nak kawen? Lalalalala~~

cendawanpink said...

gda : ahahaa..soklan berbalik kat ko gak..bile k0 nk kwen?ehehee.. :D

cendawanpink said...

amoi : kah3..sampai hati ko ckp crown prince dari jamaika..kasi laa aku yg korea ke,omputeh ke..hahaa.. :D

cendawanpink said...

mawi : kawen?dah minggu lepas dgn lc..hahaa..

Hustler said...

Jawapan ko mmg cam haram Wakakakakaka!!!! Celah mana dapat dari LC?? Hahahahahaha!!!!

Gda Hanum said...

aku mane boley kawen. takde boy. ko la kawen dulu

cendawanpink said...

mawi : adelaahhh..ni rahsia pompuan je.. :D

cendawanpink said...

gda : ade boboiboy..hahaa..aku tunggu anak sultan dtg meminang..(tiru jawapan elsie..) :D

Hustler said...

Nad vunguks!! Wakakakaka!! ko mmg menakotkan la nad!! Ahakz!!

Weh G-da. Ko kawen jek ngan nad, senang. Ahakz!

cendawanpink said...

mawi : cer carik kt Sg Wang..hahaa.. :D

Hustler said...

Aku macam tawu.. tapi aku masih blur.. Adekah..................

cendawanpink said...

mawi : pegi blog elsie n tanye apekah..hahaa..

Hustler said...

Tanak!!! Hahahaha.. bek2 aku rosak lite2, jadik punah ranah nanti..

Elsie coolzzzz said...

mawi: u r bloody shitttt~~celah mana ko tanya~~adalah "bende"nya nak aku ajar?????

Gda Hanum said...

gile la hustler nih. ade ke suh aku kawen ngan nad. tak mencabar la sesame jantina.hahahahha

Hustler said...

Lc :: Hahahaha!! u r swimming bloody Pool!! wakakakakakakaka!!!! :P celah tuh aku caya la ade, tapi barang mana dapat pon aku tak tawu.. wakakakaka!!!

Gda :: Wakakakaka!! Mana la tawu.. tade boy lagik katanya kan?? so buleh la join team songsang dak LC ngan Nad nih. Wakakakaka.. Baru ada regu.. ahakz!!

Gda Hanum said...

AKU memey la takde lagik. tapi tak mola join . tak desperate lagik. hahahahha....

Hustler said...

Hahahahaha... camtuh boleh r join aku... jadik regu gado aku.. wakakaka.... boleh folo2 aku lepak2ing.. ahakz!!

Gda Hanum said...

weh mawi. follow blog den. aku da follow hang..

Hustler said...

Hahahahaha.. kena folo jugak ke?? Wakakaka... Baiklah. I follow u~~ :)

Elsie coolzzzz said...

Mawi - aku leh pinjamkan aku ada extra ni~datang umah nad mlm ni t aku ajar...servis baik punya no need to pay me..

cendawanpink said...

amoi : aku xde mlm ni..kang ko kene tngkap kering ngn mawi time tutorial lak..ahahaa.. :D

Hustler said...

LC :: Goddamn R U kiddin'??

Nad :: Kemanakah ko?? balik kampung?

cendawanpink said...

mawi : xla,aku bg chance ko ngn lc..:D

Hustler said...

Hahahahaha.. LC rakus!! Takot ah!!!