15 May 2012

.Pocong!!.



Aiyoyooo..
Ahad malam Isnin aritu,pocong kejor aku wehh..
Penat lari..
Betul..wa x tipu wehh..
Ini cite betol²..
Huhuu..
Ekceli x kejor pon..
Cume ikot / mengekor je aku kemane²..
Cume aku je berlari bagai nak rak.. :D hahaa..


Gini kisah nye..
Ade org meninggal kt kampong aku..
Pastu time nak kebumi kan jenazah..
Diorang kumpul kat masjid..
Time tu org-org lelaki sembahyang kt masjid..
Jenazah letak kat luar..
Ade ke patot suruh aku jaga sementara diorang sembayang??
Aduduiii..
So,aku jaga jelaa..kejap je pon kan..
Tetibe pulak time tu aku rasa nak buat latihan matematik..
(ahh sudah aku jadik budak skolah laa pulak kan..)
So,tetibe lagi aku pon ambik buku matematik..
Omakkkk aiii..
Jenazah tu bangon jadik pocong ikot aku amek buku wehh..!!
Siolll betol laa..
Pastu aku cecepat katup pintu..gedeganggg!!
Then,aku buat keje matematik aku dgn khusyuk smpai siap..

Dah lame sikit tu,aku kuar laa bilik..
Selangkah je sampai kat masjid..hahaa..
Sampai je sane sume heboh kata jenazah dah hilang..
Jadik pocong..
Aittt..siang-siang bute pon ade hantu ekk??
Aduyaiiii..takoooootttt..
So,pak imam kata kalo nk suruh pocong tu balik..
Sume kene duduk dekat beranda masjid..
Sume kene makan dalam dulang..
Macam makan nasik ambeng tu..
(tetibe lak kn dlm mimpi pon aku leh masuk cerita makan..hahaa..dasar gajah..)
Pak imam kata,kalau pocong tu balik..
Buat² tak tahu je..
Teruskan makan macam biase..
Nahhhh..gile x gile??memang gile..!!
Terketar² aku makan..
Pastu toleh sebelah kanan..!!
Jeng jeng jeng..!!
Bile masa pulak ade bukit kat tepi masjid?
Tadi datang takde lak bukit tinggi..hahaa..
Ok..kat bukit tu nampak si pocong..
Adoiyaiii..sambil makan,terketar² gile tangan aku..
Then pocong tu turun bukit..
Ko tau tak cara pocong tu turun bukit cemane??
Alaa,macam ulat berjalan..
Macam ulat bulu jalan atas daun tu..

camni la pocong tu turun bukit..
hahaa..

pastu ktorang teroskan makan..
tgh makan tu tetibe pocong tu da sampai kat tepi aku..
terketar² sambil nanges² woo makan nasik..
huwaaa huwaaa huwaaa..
tgh dok huwaa tu tetibe ade 3 artis..
tp nampak sorang je..si fizz fairuz n 2 artis lelaki lain..
siap pakai baju songket mcm nk kawen..
tgh makan kat dulang sebelah..
ahh sudah..apekah??
pastu pocong da sampai..
pak imam announce..
pocong tu nak cincin pusaka dia..
nak serahkan utk waris..
pastu cincin x jumpe..pocong jadik mayat smule,then dikebumi..

sebab takut laa kan..
aku berlari mcm ppuan gile dari Johor smpai ke Putrajaya..
ahahaa..
sampai je Putrajaya tetibe aku tengah tunggu bas la pulak..
time tunggu bus,tetibe ade org naik moto jerit..
"happy besday!!"

teros aku terbangun dari tido..
tah pape tah..huhuu..
naseb baik roh aku cepat lari masuk badan..
kalo kene tangkap ngn pocong,xbangon tido laa aku.. :P


see..
sebab nengok iklan cite Amukan Pocong kt tv3..
wa da mimpi mcm²..
kalo nengok,mau pengsan aku kene kejo pocong..hahaa..

 

nota scary muvie :
adekah aku nk dapat saka?hahaa..
kalau saka utk santet org,boleh laa..
asal aku xsuke je org tu,aku santet kn je..hik3..
tapi aku mmg penah jumpe pocong sebenar time skolah ngn huda dulu.. T___T





10 comments:

Hustler said...

Baru nak ajak ko tgk citer antu weh. haish.

Elsie coolzzzz said...

Hahahaha mimpi ko memang pelik

cendawanpink said...

mawi : hahaa..tengkiu2..

cendawanpink said...

lc : kah3..tah pape je..aku xleh blah yg die turun bukit..seram pon ade.. -___-"

Cik TTK said...

kreatif mimpi ko nie..aku bayangkan imam dalam mimpi ko ni imam rahmat..siap cakap dalam telo jowo die tu..keh3

cendawanpink said...

yan : ahahaa..siap imagine imam rahmat ko ekkk.. :D
lebih kurang gitu laa..cume imam ade kt kampong aku je..kah3..

nida tecit said...

hahaha. klaka la mimpi kau. haha. bingai. best. aku gelak sorang2 ni. tengs la ye. hoho

cendawanpink said...

nida : hahaa..ko boleh imagine situasi aku x time tu?jauh gile blari dari JB ke Putra..mcm xde bas la kn nk balek.. :P

nida tecit said...

skejap plak tu sampai? ke tumpang pocong skali? wahaha

cendawanpink said...

nida : kah3..tulaa psl..smpai2 je tros tggu bas nk g keje kan.. :D