11 June 2012

.Bulu Mata??.

Sepatutnya bulu mata ade dekat luar..
Tapi keanehan aku ni..
Bulu mata aku ade kat dalam bijik mata..
Hahaa..
Aneh kan??
Siyesss..wa xtipu..
Arini dlm rekod..
Tengah dok belek2 ketombetttt kt mata ni haa..
Tetibe aku nampak something yg weird..
Yg xsepatutnye ade dalam bijik mata aku..
Ko tau,ade laa segumpal bulu mata aku kt dalam tu..
Jauhhh nunnn kt bebola mata..



kat dalam kawasan kuning tu laa bulu-bulu mata aku ade..
huhuu..
bukan kat luar ekk,kat belah dalam tu haa..
jenuh aku nk ngorek..
bergelen air mata terkeluar dowhh..auwwwww..

xsempat amek gambo time baru kua kan..
cume sempat snap lepas aku kira bulu mata je..
hahaa..ajegile kott..

 ni aku dah keringkan n letak kt jari..
tekejottt dgn jumlah bulu mata yg gugur masuk dlm mata..
huhuu..

so,utk kepastian..
kasi susun betol2..

nah..8 helai engko bulu mata aku simpan dlm bebola mata..
tu xtermasuk bulu mata yg kecik n halus..
da terbang time aku asingkan tadik..
pehhhh,lupe nk masokkan dlm rekod dunia..hahaa..

siyesss terperanjat ai tau..
ingatkan keluar emas sejongkong ke..
leh masok buletin utama mlm ni..
stakat bulu mata sendiri je..huk3..
eh,serious..ni mmg bulu mata..
bukan bulu jembut gua ehhh!! ahahaa..
 
apekah mata aku terlalu ter-belolok ke sampai sume bulu mata masok dlm??
tapi bile masa bulu tu masuk dlm mata??
wahhh,da aneh ni..
leh masok misteri nusantara lak..:D
patot laa xde bulu mata aku gugur..
ingatkn xde org yg rindu..
rupenye gugur masuk dlm mata..ahakSs.. :P

and maybe lagi satu sebab..
mata itu jarang-jarang keluarkan air mata kot..
tu sume sampah sarap dalam mata xkua bsama air mata..
ermmm..
airmatasayasangatbernilai
so,xleh membazir utk benda yg tak perlu..
;-)


sekian sahaje laporan kejadian aneh diri sendiri..
bulu mata di dalam bebola mata..
adiosss..!! :)






8 comments:

tat!n said...

ko x prasan ke sblom ni naddd..dasat ko..hehe..aku kdg2 de gk sesat bulu mata dlm tu..tp selai jela btahan,sbb aku rimas! heee..

cendawanpink said...

tatin : tulaa..kalo time mata aku celik,bulu mata masok..mmg laa rasa xselesa kn..
ni yg aku pelik..tah bile mase nye die masok..time aku tido kot bulu mata nye menyelinap masok..ahahaa.. :D

Gda Hanum said...

hahahha.ko ni kelakar r nad

cendawanpink said...

gda : hahaa..ko klako tang jembut la tu kn.. :D
pelik owhhh bulu mata aku sume gugur masok dlm..:P

Gda Hanum said...

itulaaa..aku pun pelik tgk ko ni. ko betol ke asal dari planet bumi?hahahha

cendawanpink said...

gda : kah3..aku rase aku asal pluto laa..transit kt bumi ni haa..ahahaa.. :D

bulu mata aku ade kaki..magic kn..

Gda Hanum said...

panggil la buletin utama nad. kot2 ni platform ko tuk glamer . kah kah kah

cendawanpink said...

ahahaa..skg bulu mata da xmasok kot..aritu je die ade..kah3.. :D