03 July 2012

.Cendol.

Kan aku ade pegi Floria 2012 kan??
So,before jalan2 tu..
Kasi isi tangki perot dulu..
Ok..
Meh..
Aku nk sumpah seranah sikit pasal makanan yg jual kat sana..
Huhuu..

yg kiri air mineral
yg kanan air cendol

korang rasa laa kn..
mana yg lg sedap?
mesti terliur ngn cendol kn?
tp harem nye..
air mineral tu 10juta kali lagi sedap..
walaupun tawar takde gule..

makcik/akak meniaga air cendol tu mcm hampehh okehhh..
aku ckp,"air cendol satu..tak mau ais"..
 ade ke aku bilang aku tak mau GULA & CENDOL??
mule2 tu die cedok santan tu je wehhh..
SANTANNNN..!!
pastu aku ckp..
"cendol nye takde ke??"
then,baru org tu korek cendol tu..
adoiyaiii..

ape laa meniaga bagi camni??
sorry to say..
gini laa cara org melayu meniaga..
tau nak untung aje..
tapi tak jugak kaya raya aku nengok nye..
kedekot nk mam***
bukan aku mintak cendol 5kilo masok cawan..
bukan aku mintak air gula 5 liter masok cawan..
agak-agak laa bhai..
pehhhhh,mmg aku frust siottt..









11 comments:

Hustler said...

Hahahahahahaha... Kannn?? Aku mmg rasa tak snunuh tol yang meniaga macam tuh weh, bukan sumpah seranah jek, mau aku ciap tapuk dahi makcik2 yang meniaga macam tuh.

cendawanpink said...

mawi : tulaa,sadis kot..nk meniaga tu meniaga laa betol3 kn..huhuu..

Hustler said...

Bek dia tarok situ, "Air Santan Sejuk Baekk Punyer" wakakakaka... tayah isik cendol nyer, tayah letak air gula.. minum pon masin2 lemak santan, tak sakit ati...

cendawanpink said...

mawi : ahahahaaa..betol gak tu kan..tp kalo air santan sejuk pon rasa mcm xbape nk rasa je bek xpayah..:D

Hustler said...

Haaa... tuh la tuh... dah senang, nak lagik senang.... nak senang mana gaya gak ha....

Aku lepas nih lau jumpe yang niaga macam tuh, mmg aku kata, "kak, lepas nih, depan nih tulis 'ais kosong berwarna ye kak, tawor kedekak!" boleh tak macam tuh???

cendawanpink said...

mawi : kah3..air kosong brwarna..pilih je nk kaler ape.. :D
tp siyes wehh melampau2 kt sini kan..
haissshhh kalo dpt balek 15thn dlu..kompem best..sume murah2..

Hustler said...

Kheennnn???? abis?? dok beriyer kaler metiah, merah biru ijau kuning cekelet... nama da bomb sumer, alih2 rasa macam ais kosong jek.. ape cer?? hahahaha....

skolah agama aku dulu, air sirap secawan sposen, kuih doplo sen, nasi lemak tigaposen.. hahahaha... besh tak??

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

teruknye...psni kene ckp "makcik, nak air cendol+cendol+gula" agaknye..ish2..

cendawanpink said...

mawi : aah..tau tkpe..gile murah kan time tu..alahai,best nyee kalo ingt balek..nasik ayam time tu singgit setengah je..tp gile banyak.. :D

cendawanpink said...

mamiko : ahahaa..aah kn..pasni aku kene mention gitu laa kot kalo nk beli air.. :D *sadisss*

Hustler said...

Timah : Hahahahah aku lau jumpe ko beli air cakap macam tuh, mmg aku gelak guling2 dulu, "bapak skema!!" Hahahahaha

Nad :: Hahahahaha.. tawu takpe, masa aku darjah 6, ciap kayuh beskal gi tanjung mas kat muo... bawak 3 hengget jek, makan nasi ayam berlada ngan air laici... hahahahaha... masa tuh, sumer harga 3.20. kawan aku topup 20sen.. hahahahaha :P