16 July 2012

.Pavlova Cendawanpink.


Wehuuuu..
Sbb ramai suh buat pavlova..
So,aku pon try laa kn..
Bukan ape..
Nak buat bende ni mcm leceh..
Lg pon lebih kurang mcm buat Macaroons aritu kn..
Takot xjadik..
Tp so far jadik laa..
Walaupun dgn tahap keganasan aku ni..
Berderai jugek laa kerak pavlova ni..ahahaa..
So,ape yg plg penting buat bende alah ni laa kn..
Adelah KESABARAAAANNNN..
Aku pnye ni pecah sebab aku x sabo..
Belom lg bende tu nk sejuk betol2..
Aku da cabot dari kertas minyak..hahaa..
Tp still ade rupe lagi laa..
Melopong n mendak gak laa tengah2 pavlova tu..
Seb bek boleh cover dgn cream & buah..kah3.. :D


 Taraaa..!!
Nie laa my 1st pavlova..
Org kata laa kan..
Kalo kt luar tu mcm rangup and dalam tu lembut..
Kira jadik laa tu..
So,aku nye ni jadik laa agaknye..
Ahahaa..

Si amoi tnye..
Kenape CAKE ni rase cenggini..??
Ni bukan kategori cake..
Kategori dessert laa kan..
Tu psl x gune tepung..huhuu..
So,mmg xde laa rasa cake..
Rasa manis n lembut2 aje kan.. :D
Lepas da separuh dibaham..
Baru perasan ade coklat syrup..
So,curah laa coklat syrup atas tu pulak..
AhakSs.. :P
Yg gambo kecik tu tekstur pavlova..
Ahaaa..
Nak resepi??
Nanti aku letak dekat next entry..!!
Cau cin cauuu..







13 comments:

nida tecit said...

betol2. kire mmg jadik la kau punye nih. huhuu

cendawanpink said...

nida : hahaa..mcm2 jenis kot pavlova ni..ni jenis aku nye..kah3.. :D

Gda Hanum said...

nak resepi cik
nak nak nak nak

cendawanpink said...

gda : da jadik buat kene kasi aku sikit..hahaa.. :D

(tgh carik gambo n karang ayat..:P)

Hustler said...

Aku penah makan sebijik macam ko wat nih nad, ke ko yang wat?? tapi tak mungkin, aku makan bulan lepas...

cendawanpink said...

mawi : tu awek ko beli ngn org lain..aku x meniaga dowhhh..hahaa.. :D

Hustler said...

Men taram jek ko awek aku.... Ntah kat mana2 ntah aku makan.. ko nih haish!!

Elsie coolzzzz said...

pavlova paling sdap di alam semesta clap clap clap haha :P

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..tettttt..toootttt..tuuuutttt.. (siaran tergendala) :D

cendawanpink said...

lc : ahahahaa..ko nganjeng ke ape??kah3.. :D
fap fap fap.. :P

Hustler said...

sengal la ko nad, aku macam nak jumpe ko face to face lepak kat tutti frutti, nakkan penjelasan ko.. hahahaha

cendawanpink said...

mawi : ahh ko..tuti fruti aje..da kempunan da aku ni..ngences anak aku.. :D

Hustler said...

Hahahahhaa.. ko tayah sembang la... LC mana subur nak membenihkan ko.. lalalalala.... [baca dak LC nih, kena parang kekdahnyer aku nih]