19 July 2012

.Puaka Malapetaka!!.

*entry ni penoh dgn cacian,makian,hinaan..
rase-rase xleh bace ayat keji aku..takyah bace entry ni..paham??"


Semalam..
Ade makcik ni..
Tgh dok kat meja tgu KSN dtg..
Bual-bual laa mcm biase..
Dah tu makcik ni tanye..

Makcik : "Sape eaa yg kawan ko ngandong tu??"
Aku : "Ngandong??Sape yg ngandong??"
Makcik : "Alaa,yg kawan ko tu..sape name die eaa.."
Aku : "Org opis sy xde lak yg ngandong..kawan2 pon takde gak"
   (Sambil muke aku berkerut-kerut laa kan..mmg siyess wa xtau sape ngandong!!)

Pastu tetibe makcik tu meroyan..
Tah kene sampuk sawan babi mane tah..
Leh nk marah-marah aku kan..

Makcik : "Ko jgn kurang ajar ye..aku tanye,ko jawab laa betol2..bla bla blaaa.."

Pastu kawan aku nyampuk..
Cakap akak ****** eaa??
Anak die da besar..
Da setahun lebih pun..
Maybe akak ***** tulaa yg makcik tu maksodkan kot..
Choiiii betol..
Anak org tu da besa pon!!
Nampak beno nyanyuk!!

Aku memang nak memBABIkan aje..
Da memang wa TAK TAU..
Wa tak tau la siyalll!!
Da laa xsebut NAMA sape yg ko tanye..
Pastu nk kata aku kurang ajo xjawab..
Memang salah maknusiyeee..
Tungguuuu..
Tunggu laa wa naik hantu kt opis nanti..
Dulu pegawai M54 da kene tengking dgn aku..
Ni,makcik setakat kerani..
Dun worry..anytime aku leh tengking..!!

Pasni,kalo aku jumpe ko makcik nyanyok..
Memang ko tempah cacian dari mulut aku yg agak power ni..
Wait and see..
Aku hormat dgn org yg hormat aku..
Ko xhormat aku,20x aku takkan hormat ko sampai mampos..
Ko belom jumpe aku yg bermulut puake ni kan??
Ko nak sgt jumpe aku yg puake kan??
Ok..aku tunaikan permintaan terakhir ko..

Lupe nk ckp..
Tetiap minggu kalo terserempak ngn makcik ni..
Asyik tanye aku je..
"Ko dah kawin kan??"
Memang nak mem-BABI-kan diri lagi laa kan ko asyik tanye aku pasal kawen je..
Madah tiap minggu jumpe tanye da kawen..
Aku memang kompem org tua ni nyanyuk..
Aku sumpah anak ko tak kawen baru tau!!
Siyal tol malapetaka ni!!




nota puaka :
sumpah aku kata..
aku belajar KURANG AJAR since aku kerja..
org-org keliling aku yg 'membantu' aku jadik kurang ajar..
terutamanya dari kalangan org-org SEUSIA ibu aku..
ermmmmmmmm...








18 comments:

nida tecit said...

dorang mmg kadang2 xingat. die satu ofis ngn kau ke atau bhgian lain? aku pon kadang2 salu gak nyanyuk camtu huhuu. xcaye tanye lala. keke

cendawanpink said...

nida : bhg lain..
tp madah tetiap minggu seyyy..
kalo 2 hari sekali jmpe pn gitu gak..
plg aku hangen,tnye aku psl sape ngandong n branak..
mcm aku ni keje kt spital je kan..grrrr..hangen aku wehhhh..

Miss Tasantek said...

kenapa eh orang seusia mak kita ni kalau keje memang akan jadi sedikit badan sibuk??

menyampah.

cer kau try buat2 salah tanya " eh, anak macik yang putus tunang tu eh? yg tunang die lari tu eh?? "

mesti kelat muka dia.

cendawanpink said...

tasa : aku leh wat,tp aku xtgamak kot..

tp sbb die da jolok sarang tebuan..
get ready jelaa anytime kena sengat..huhuu..
seriously aku pendiam kt opis..xggu org pon..
mungkin die nk 'berkenalan' dgn aku yg super duper kuang ajo ni kot..ahahaa..

Hustler said...

Maafkan saya makcik... cini kejap... (dengan senyuman penoh manis dan kacak.)

Paaapppp!!! Nak tepok dahi sekali!!! !@#$%^&*())(*&^%$#@!@#$%^&*()(*&^%$#@!!!!!!! (makian direct)

*boleh tak macam tuh?

cendawanpink said...

mawi : hahaa..cer ko try buat kt sesape dlu.. :P

aku nk tepuk kucing pn xsmpai ati beb..tp,since blaja kuang ajo ni..mcm ade komfiden kot caci org sebaya ibu aku..ermmm..

Hustler said...

Selalau dah buat, tapi selalu buat manja2 jek... kihkihkih... tak penah sampai terbalik org tuh... ngeh ngeh ngeh....

caci mencaci nih lom lagik kot... hakhakhak.. ke aku dah tobat?? wakakaka

cendawanpink said...

mawi : huhuu..ok laa kalo da tobat..aku ni,asal nk tobat je org carik pasal..asal carik pasal je xjadik tobat..hik3.. :D

Hustler said...

tobat sangat la kannn??? aku lau org tak usik, pokok dek kao la nak tonggang terbalik terlongkop.. haish....

lau dah tuding2 jari kat bahu, mmg kaki jek makan dia. boleh tak macam tuh?? wakakakaka

cendawanpink said...

mawi : tulaa mslh maknusiye ni..org xganggu,xpyh laa nk ngacau kn..haishhhh..

cendawanpink said...

mawi : tulaa mslh maknusiye ni..org xganggu,xpyh laa nk ngacau kn..haishhhh..

Hustler said...

Hahahahahaha... nama pon maknosia.... kihkihkih.... daripada kaco orang, bek layan running man kan?? byk gak pekdah, kurus jugak la satu cm perot lau gelak 2 jam sengah.

cendawanpink said...

mawi : tulaa..aku lyn runningman dgn dak B6..hahaa..kami tuko2 cite je..:D

Hustler said...

Hah!!?? Yeke??? Hahahaha... ko mmg murbahaya la nad. haish.

cendawanpink said...

mawi : huhuu..ape bahaye nye..tuko2 cite runningman je kot..ahahaa.. :D

Hustler said...

Hahahahaha... ko taleh caya.. propa kuat.... kang ko ajo budak tuh bukan2... wakakakaak.. tak pon ko menjoyah ngan dia.. kihkihkih

cendawanpink said...

mawi : ehhh bio laa kau menjoyah ngn die..die kn junior aku..hahaa..ko ape hubungan ngn die nk kecoh2 ni?
AHAHAHAHAHAHAAAA.. :D

Hustler said...

Haa?? Err... Hubungan?? Eh!! Aku pon senior dia la jugak... ceh.... tak bek meracuni pemikiran budak2 tawu??? Lau ko dah teracun diri sendiri, jgn meracun org len.. perghh!! sentap tak???