27 July 2012

.Tips Elak Soalan Pasal Kawen.

Sebab ramai kawan seangkatan & senasib seperti aku ni..
Maka,dititipkan tips² utk elak kan soalan² yg pedih telinge ni dengar..
Ahahaa..
Ini tips tak cilok mane² haa..
Mungkin ade yg berguna n berkesan..
Cer try dulu laa kan..kah3.. :D

Ini tips utk wanita2 gadis² yg asyik di tanya pasal kahwin aje kan..
Rimas kan asyik kene tanye je..
Kan bagos kalo aku dah kawen umo 14 tahun..
Macam Budak-Budak Ni Haa..
Huhuu..





Jom cekedaoottt tips nye.. :


1) Biasanye,org yg kerap tanye ni adelah org yang same..so,bile da nampak je muka org yg selalu tanye tu..sila BERKERUT-KERUT KENING dgn lebih awal sebelum ditanya soalan..

2) Sentiasa bawak pemotong pokok ni bila berhadapan dgn 'wartawan' xbertauliah ni..hahaa..

3) Sila jawab, "Nak kawen tu memang laa makcik..tapi duit tak cukup lagi ni..makcik nk SPONSOR??minggu depan gak saye leh kawen.."

4) Bila ditanya soalan kawen je..ko get ready nak jawab macam ni.. Ko buat² laa macam sgt² tengah berfikir..seriously berfikir laa kan..agak² buat macam berfikir tu dalam sejam dua..kompem org yg tanye tu naik bosan tggu jawapan kot..:P

5) Kalo soalan tu dikemukakan time rewang kenduri kawen..cecepat buat cenggini pulak..
Motif nye,kena buat² macam sgt² laa trauma kan..alaa..mcm kt tv tu..yg org trauma..kire ni pon trauma gak laa..trauma ditanye soklan tu..miahahahahaa.. :D

6) Sile buat muka paling blurrrr di dunia kalo dengo soalan cenggitu..walaupun ko bukan jenis blur pnye org..sile ajelaa buat² muka terlalu blurrr..


7) Nak beradab sikit..kasi bisik dekat telinga org itu n cakap camni.."makcik,yg makcik dok tanye sy ni nk kawen aje nape ekk??bukan ke anak makcik yg sipolan tu xkawen lagi..suh laa die kawen dulu.." make sure bisik pelan² aje,walaupun time tu die dok tanye kite suara die satu rumah leh dengo..hormat katanye..huhuu..

8) Bila terdengar aje isu kawen diperkatakan..sile jeling & pandang dgn pandangan hantu macam ni ok.. kompem takdak sape berani tanye soalan tu kat ko..

9) Ko angguk kan aje kepala kalau ditanye soalan sebegini ye..angguk angguk dan angguk lagi tapi jgn sesekali cakap ape²..cume perlu angguk aje..hahaa..


10) Ko cakap camni.."Tarikh nye dah ade makcik..insyaAllah..akan datang..cume tahun je xjumpe lagi.."



Okeh..sekian sahaje tips-tips dari aku..
 Gudluck bebeh..!!
** Sebarang kesan-kesan dari tips diatas adelah tanggungjawab sendiri ok.. :P








5 comments:

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

hehe...petua yang bagus..aku nak tambah 1 lagi, kalau ade org tnye bile nk kawen, ko jwb je..

"bile senang...." sambil buat muka tak bersalah...hehehe

cendawanpink said...

timah : oraittt..tu nombor 11..hahaa.. :D

ko xpe,da selamat dari soklan cepumas ni..hik3..

Gda Hanum said...

aku suke tips number 2.hahahah. raye ni nk beli satu.hahahhah

cendawanpink said...

gda : ahahahaa..hope tips ni dpt digunapakai.. :D

Hustler said...

nombor 10 tuh mmg tebiat aku, wakakaakak