02 August 2012

.Ibu Saye & Saye Jua.



Ibu   : Buka ape tadi?
Aku  : Fuhhh,tadi buka sedap..makan ikan sambal & batang keladi masak asam..
Ibu  : Rajin nye tanam keladi..tanam kat bawah blok ke?hahahahaaa..
Aku  : Takde laa bu..mane tanam kt bawah blok..tanam kat pasu je ni haa..tanam 2 batang pokok keladi aje..
Ibu  : Hahahahahaaa


Ibu aku mmg sgt paham perangai 'rajin' aku ni kan.. :D
Ahahaa..
Well..hari² rajin sgt masak..
Nak buat cemane..kui³..
Ibu aku penah bilang dulu..
Mmg gamaknye laki aku nanti kebulorrr laa kalo kwen ngn aku..
Siann engko ye incik-masa-depan..
Harap² dpt incik-masa-depan yg suke puasa sunat setiap hari..wakakakaa..
Dan yg suke buke pose kt masjid aje.. :P

Tapi,ibu aku da gtau awal² okeh tahap ke'rajin'an aku..
Tak macam sesetengah org..
Cite anak nk hebakkkkk aje..
Tiba masa,apeee pon tarak..huhuu.. #lingkup!!

Aku tau,ibu aku sgt percaya kn aku..
Sgt tau,aku dicampak kat mane je pon boleh survive..
Sbb penah ckp..

   Aku : Ibu,Nurul nak melancong pegi Zimbabwe laa..
   Ibu : Kat mane tu?Pegi dgn sape?
   Aku : Alaa,dekat negara n3gr0 sane tu..pegi ngn Elsie..
   Ibu  : Pegi laa,tapi jgn berdua je..pegi ramai² dgn kawan lain..

Ahahaaa..
Hebat kot aku rse dibagi kepercayaan sebegitu besoo..
Zimbabwe engkooo..
So far,aku pnye kesukaan..aku pnye pilihan..
Sgt² tidak dibantah setakat ni..
And aku diberi kebebasan mnentukan ape yg aku nk buat..
Even aku kua dating dgn Bazli Dejavu Di Kinabalu pon..
Aku gtau ngn ibu..
Mudah,ringkas,padat aje nasihat nye..

   "Kuar jalan tu,jgn pegi tempat yg gelap².."

Aku ok jelaa..dlm ati pkir gak..
Jadah ape aku nk pegi tempat gelap²..pegi kelab ke?ahahaa..
Ooo,agaknye kalo g tempat gelap² ni nanti teraba-raba mencari jalan bercahaya..kah3.. :D
(Pada hal xpenah dating malam² kot..sadisssss!!) sbb Bazli Dejavu Di Kinabalu sgt bizi..
Tak penah laa pulak ibu aku bg nasihat dgn kata² kesat..
Sbb dia ibu sayeee..
Dia tau,sayee akan hanye terima nasihat yg lembut,baru masuk dlm hati..
Kalo nasihat yg mcm gampang..
Memang 2x kegampangan laa aku buat..huk³..
Well,aku kan suke memberontak..wahahahahahaa.. #sila takotttt#

Urrmmmm,jauh di lubok hati ku ini..
Ku sedang terpikir kan..
Betapa indah nye saat hujan² petos gini..
Dapat Minom Kopi Cicah Biskut!!
Ahahahahahahaaa..adiosss!!






8 comments:

Gda Hanum said...

kalu bazli bz,ko kua la ngan amar.hahahah

Hustler said...

Jom Uganda weh??!!

cendawanpink said...

gda : ahahaa..tulaa,ngh contact amar laa ni..kot2 die free ke kan..kah3.. :D

cendawanpink said...

mawi : xmo ah uganda..papua new guinea??ok sikit kot.. :D

Hustler said...

tak syiok weh, Papua... Lebih kurang macam Timor Timur.

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

hehe..kelakar la mak ko...

sedapnye air kopi..tp aku lg suke makan jemput2 ikan bilis dgn kopi o kaw...hehe

cendawanpink said...

mawi : hahahaa..sengalll.. :D

cendawanpink said...

mamiko : phewww,jemput² ikan bilis..sambal kicap pedas..terbaekkkk..!!
(lapo da aku wehh..kah3..)