07 August 2012

.Perangkap Had Laju Putrajaya.

Kengkorang yg dok Putrajaya..
Sekarang ni..
Kene hati² sikit kalo takmo kene saman..
Kalo duit selambak xtau nak buat ape..
Memang suke bayar saman..lantak laa kan.. :D

(klik gambar utk paparan yg lagi besooooo)

kat kawasan bulatan merah tu laa kamera nye..
tp yg menghala dari P11 ke P9 aje..
dari P9 ke P11,x nampak pulak camera nye.. :P

 Lagi Berita Penuh di LINK INI <--- cer klik.. :)



Sape selalu bawak kete..
Tau laa kt area tu kan?
Minggu lepas..
Balek malam lepas membeli belah ngn lc..
Lalu kt area situ..
Kete dpan ktorang tu laju gile laaa kot..
Tetibe ade flash ajegile memancarrrrr..
Tekejot aku..
Ngatkan flash kete polis ke ape ke kan..
Rupenye..
Flash dari camera tu..hahaa.. :D

Drebar kami kata..
Kat situ hadlaju 70/kmh..
Tu pasal drebar kami bawak slow kat situ katanye..
Whoaaa..ter-kagum jap kaa ktorang kan..
Xtau pulak da secanggih itu speed trap kt putrajaya ni..ahahaa..
Drebar kami pon bising laa..
Kata macam tak logik kat highway 3 lorong..
Hadlaju cume 70/kmh aje..huhuu..

So,sile laa kontrol hadlaju anda ye kengkawan..!! :)
Nak kurangkan lagi kelajuan..
Sile naik unta / keldai aje..
Sebab tak selaju 70/kmh..wakakakakakaaa..
Adiosss..Selamat elakkan dari speed trap terbaru ni..





7 comments:

Hustler said...

Unta aku pon bleh cecah 160km/j, haish!! tak masok akal... nak jual sumer2, pakai honda petak jek, keter pakai vaksegan beetle tuh. baru la cruising putajaya tak kena speedtrap.

cendawanpink said...

mawi : ehhhhhhhh,ko keje putrajaya ke?precint 15 xde speed trap..dun worry..ahahaa.. :D

Hustler said...

Hahahahaha!! Damn!!! kena jugak?? wakakakaka.... mention nama presint yang ta tahan tuh... haish!!

cendawanpink said...

mawi : ahahahaa..pegi P15,lalu P9 ka? :D

Hustler said...

Eh?? melalui jalan tuh jugak la... cumernyer tak sampai lagik ke tempat kejadian... wakakakaka

nida tecit said...

memang xlogik! b*** sape yg bengong pegi pasang speed trap 70km kat situ. keje nak aniaya orang je. nanti kat akhirat aku dapat balik la duit saman aku. puihhh! kau bayar dgn pahala kau.

cendawanpink said...

nida : ahahaa..ko da kene eaa kt situ??mmg hadlaju die 70/kmh ke wehh??