15 October 2012

.Poli Gami / Poli Teknik.


Wow..!!
Hot topik pagi ni kan?
Hahaa.. :D
Sape tak dengar lagik..
Sile laa click bawah ni..


Klik GAMBAR di atas atau pun LINK INI


Komen aku ?
Huhuu..
First of all..
Aku mau bilang..
Ayat aku dlm entry ni mungkin agak 'power' panas nye..
Tak bleh bace,kasi click petak kanan kaler merah atas tu yee.. :P

Pendapat aku laa kan..
Kesian si ppuan tu..
Macam TERDESAK sangat gamaknye aku dengo nk kawen..
Macam org takde maruah pon ade gak..
Dah tu,kalau payah naa nk dapat sign dari first wife..
Apesal x pegi Siam je?
Kawen kat sane?
Ramai je org zmn skg ni kawen kat Siam..
Da menikah kat sane..daftar n bayar denda je kt Msia..
Kacang goreng kan..?? :D

Eh,mane aku tau prosedur kawen siam..?
Mestilah aku tau..
Aku kan google search bab ni..wakakakaa..tettttt..!!

Kenape perlu suami orang?
Kenape tidak si bujang or si duda..
Kan bujang n duda takde hak mane-mane ppuan?
Maybe die x jadik n x alami ape rase jadik 1st wife tu..
Kalau die rase,kompem xmo wujud hari tu kan..
Tapi ntah laa..
Maybe gak ppuan ni jenis kepale pikir ape tah..
Boleh lak cakap,"kalau suami ada scandal maknenye suami tu tak syang dah, baik bercerai jek"
Kawen cerai tu macam something yg mudah kot bagi ppuan tu..
Alaaa,macam beli ikan kt pasar..
Nak, amek..taknak, tinggal.. :P

Lumrah laa manusia..
Tak pernah PUAS..
Alaaa,macam makan coklat gak..
Yg coklat perasa ori..
Yg coklat perasa stoberi..
Yg coklat ade kacang..
Yg coklat dark coklat..
Macam-macam RASA & PERISA..
Juga berbagai RUPA..
Coklat dah cair..
Carik coklat yg KERAS , RUPA BENTUK ELOK..baru sedap kan..
Tulaaa kekdahnye..alahai maknusiye..

Tak yah pegi jejauh..
Keliling bebola mata aku je..


¼ drpd rumahtangga keliling bebola mata aku..
Alami benda yg same..
Yeee..SAME..!!
So,ape nk pelik..
Trend masa kini katanye..huhuu..


KES 1

     Lelaki bilang die bujang..then bertunang dgn Ppuan A..lagi 3 minggu nk langsung kan majlis..baru die cakap yg die dah menikah..so,xboleh menikah kt Msia..so,terpaksa menikah kt Siam demi elak malu n majlis dah nak dekat..dan si isteri lelaki tu pon xtau laki die dah kawen dgn Ppuan A sampai laa skg ni..dah ramai pon keturunan tercipta..so,salah sape?

KES 2

     Si lelaki buat perangai before kawen dalam sebulan gak be4 majlis..so,kawen laa sebab sume preparation n kad dah edar..jadik laa laki bini..so,si bini ingatkan..kalau dgn mengandongkan anak laki tu..si laki tu prangai nye akan berubah..tapi hampehhh..umo kandungan 6 bulan..da kene cerai..nahhhh..so,salah sape?

KES 3

     Suami org bersayang-sayang..bercintan-cintun dekat talipon..kalis punye kalis..finally kantoi gak..tu ok lagi laa..kantoi bercintan dekat henpon..can u imagine terkantoi ber-tutttt dekat hotel ke kan..lagi laa parah kot..okeh okeh fine..kene pikir baik..kantoi kat hotel tu bukan ber-tuttt..tapi mungkin lelaki & perempuan itewww hanye laa buat lawatan rasmi je kat hotel bagi mencegah kebocoran siling bangunan..wakakakakakaa.. :D


Cukup lah 3 kes je..
Aku bukan keje mahkamah,byk simpan kes kawen cerai ni..
Yg ade cume cerita-cerita depan bebola mata je..
Wakakakakaa.. :D

Kat opis lak.. (bukan opis aku yee..!!)
Setakat skandal-skandal ni..
Dah jadik perkara normal..
Bini org dgn laki org..
Laki org dgn bini org..
Laki org dgn ppuan bujang..
Huhuu..macam-macam lagi laa kekdah nye..
Asalkan berskandal.. :P


Eh,dah laa..
Banyak cite ni kang..
Ade lak terbocor rahasia-rahasia besauuu.. 
Hehehee..
And FYI..
Contoh-contoh diatas bukan laa mention name sape-sape..
Dan jugak kisah nye adelah benar belaka..
Bukan wa buat cite je bhai.. :)

Once lelaki boleh buat camtu kat isteri die..
Satu ari nanti anda dpt memiliki lelaki itu..
Tak mustahil die boleh buat perkara yg sama dekat anda..
Kan? 


nota poli :
dok pening pikiaq poli-gami ni..
tetibe terindu lak poli-teknik dulu..huhuu..
poli-teknik adalah warisan kitaaaa...... :D
ouhhhh nasik lemak kukus depan poli-teknik..slurppppp..

**Nie kang ade lagi ANONYMOUS BODOH yg komen tah pape kat sini..buat semak je kot.. :P







6 comments:

Hustler said...

"Sebab saya adalah orang yang tak boleh berkahwin, sebab tak ada tandatangan tu" *bersuara gedik.

Perghhhh!! Bingit!! Wahahahaha....

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

perempuan macam ni pun ade..dah la ckp cm xde rase bersalah, bley gelak2 lak..cian tul kt pempuan tu..huhu

Elsie coolzzzz said...

Hey cendawan ompuan skrang sumenya tdesak~janji kawin tak kesahla laki org ke org tua ke~janji duit masuk kocek blambak-lambak!! sadis pikir org2 bahalol ni~~yang pasti trade mark org bahalol ni

"dia yang datang kat aku~~AKU TAK BERSALAH"

well~~kalo tak melayan tak jadi jugak kan???????

renung2lah yang mane2 BITCH yg terasa...

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Anonymous said...

alah rugi lak tak boleh dgr, tp mmg sakit hati gak bgosip ngn org lain...apepon sgt suka entry ko sbb tue komen pdhal selama nie silent reader jek...he3...

eima_irmanina

cendawanpink said...

lc : huhuu..xpelaa x kawen kat dunia nok..dari buat keje kotor je..
nanti kan boleh kawen kat akhirat..
kot2 kat sane nanti dapat laki lagi emsemmmm macam khunnie..kah3..
oooohh khunnie ku.. :D

ye..xde sape bersalah..aku jelaa kot yg salah..wakakakakaa..

boooooo jugakk..!! :P

cendawanpink said...

kak eima : huhuu..cer dengar..mmg sakit ati gile wehh..wlupun bkn ppuan tu yg mintak poligami dgn suami aku..
(eh,ade suami kah aku ni?kah3..)

komen2 je..takde hal..hahaa.. :D