31 January 2012

.Quotes Hari Ni.


Eh,macam betol laa quotes ni kan..huhuu.. :P
Tapi bukan 'seseorang' laa..
Dua,tiga,empat,lima org gak make me smileeeeee ^________^
And sometimes gelak guling-guling gak..weee.. :D

Miss Hosmet..
U know him-him right?ahakSs..
Bye!! cau cin cau.. :)








27 January 2012

.Penang Ep 4.

Kene bace Episode 1 , Episode 2 & Episode 3 dulu..
Baru boleh bace episode ni..hehee..

So,arini last aku kat Penang..
(lagi spesifik..kat umah Dura laa..ki3..)
Macam kejap je kan..
Huhuu..xleh lelame..
Kang balek cuti jem pulak..
So,langkah bijak..
Balek sehari awal dari cuti raye cine..ahahaa..

 before balek..
kite jenjalan kat jeti lak..
dekat je jeti ngn rumah dura..
:D

photosoottt katanye..kah3..

masa ni air tengah pasang..
hehee.. :D
santekkk kan..
cume panas la wehh..
xde keje,pegi sane tengah ari bute spe suruh..
ahahaa..

its time to say goodbye..
thankss bagi tumpang rumah ko..
bawak g jenjalan..
belanje makan..
siap bekalkan laksa dgn kari kepale ikan lagi..
balek umah je,menyelap tekak aku makan..
hehee..
nanti de rezeki,leh jumpe lagi..
ari ko kawen ke kan..upsss..ahahaa..
(abes laa ko Dura,kengkawan kite ramai gak bace blog aku..yeahhh..gossip!!hahaa..)



**Tamat Cerita Penang**



.Penang Ep 3.

Penang EP 1
Penang EP 2

Ok,langsung kite ke ep.3 ekk..hehee..
Keesokan hari nyee..

Perjalanan menuju ke negeri2 Utara..
Hehee..
Sedar-sedar da sampai Kuala Perlis..ahahaa..
Kalau hotel / chalet xpenuh time tu,maybe da menginap kt Langkawi kot.. :P
So,kite makan-makan jelaa kan..
Mcm biase,ke-fofular-an nye kan laksa..
Pastu makan ketam goreng..
Yaaa..byk sunggoh ketam yg da digoreng wehh..
Harga?aku xtau..family Dura blanje..hihii..macehhh daun keladi.. :D

Then,lepas makan..
Kite jenjalan lagi..
Dan dgn tibe-tibe lagi..
Kite da sampai kat sini..

Alor Setar!!
yeahh..kat Pekan Rabu..

pusing pusing..
jalan jalan..
borong borong..
hehee..

pastu kte teroskan pjalanan lagi ekk..
kemane??
balek Penang laa..
da nk malam kn..
hihii..

tettt..!!
singgah dulu kat Sg Dua..
dinner mee udang..
pehhh,marbeless..
dan $$$ pon marbeless gak..
tapi mak ayah Dura belanje lg..
hehee.. ^_^
maceehhh daun ubi lakk.. :D

Then,tammat sudah perjalanan hari kedua kat sane..
Malam nengok Running Man..hahaa.. :P


**sambung episode 4



26 January 2012

.Penang Ep 2.

Wokehh..
Iklan jap kat Entry Myles
Yok sambung lagi..
Hehee..

 lepas makan..
teros berdesup pegi opis Dura kat Komtar tu..
jenjalan kat shopping complex..
teros naik atas..

ini haa bangunan komtar nye..
opis Dura kat tingkat 51..
pehhhh,tinggi wooo..
opis aku tingkat 1 je..kat tepi lobi..kui3.. :P

sesaje menyemak kt opis Dura..
 then ade cleaner lak cuci karpet..
tunggu laa sat kan before jenjalan lg..

lepas siap cuci karpet tu..
we ols pegi Batu Ferringhi lak..

jumpe mikael jeksen batu 
hehee..

pastu pegi Taman Negara pulokk..
hehee..

cantekkkkk view nye.. ^_^

lepas g taman negara..
da petang la mase tu..
gerak balek..
otw balek tu..
lepak2 kat tepi laut..
lupe owhh nme tempat..
tp ramai laa org kat situ.. :D

kami makan eskrim..
pastu pegi lak kt Padang Kota..
makan Pasembouq..
x sah laa kalo g Penang xmakan pasembur ni kan..
sedappp.. ^_^

ehehee..
dan tak sah gak kalo x naik feri kan..
so,nk balek seberang tu..
naik la gak feri..
eh,tp view malam lagi cantek laa dari view siang dulu aku naik..
hehee.. :D


** sambung episode 3





.Ini Entry Myles.

Ahahaa..
Aku rase nak berguling-guling kot..
Upload kt fesbuk..
Pastu nengok laa komen antara kengkawan aku ni..
:D
 aku letak gambo aku ngn dak kecik ni laa..hehee.. :P

 *komen teman 1

Ahhh sudah..
Bile mase nye aku kawen?Aku pon xtau bile aku kawen..
Kah3..
Kalo aku kawen,aku jempot sume laa..Dun worry..
Except aku kawen koboi laa..hik3..choiii..
Teman 1 ni memang seriously ke ingat tu anak aku?
Nengok gaya mmg mcm serius la kan.. :P
Im still single and available not available.. ;)
Aiyoyoo..mungkin jarang dengo kabo berita aku kt fb ekk..
Tup-tup letak gambo dgn caption.."My Son"..
Ahh sudah..teros ingat aku kawen ngn omputeh ekk..ahahaa..
Nak bguling aku gelak..
Nk speaking tersembur-sembur ayaq liuq..
Ape ke hal nye nk dpt anak mat saleh..hahahaaa..*sumpah lawak!!
#mahap laa,aku jarang men fesbuk skg..hehee..saye suke men belog je..sbb boleh tulis pjg2 sikit..:P


*komen teman 2

Ahaaa..teman 2 ni memang selalu contact ngn aku..
So,die kompem2 tau laa kan aku sje gurau2..
Mcm biase..
Keje menyakat satu same lain adelah wajib..ahahaa..
Siot je kan komen die..
Tp aku tau,tu gurau je..
Kami kan org Johor..tahan gurau kasar..
Xtau laa kalo org negeri lain..tahan gurau kasar x korang?hik3..
Kalo jumpe depan2 ngn teman 2 ni..mmg lg haru biru haru hijau la kan.. :P
And kalo cukup korum,lg sewel jadiknye..


nota myles :
hehee..i cant imagine if i became a mother at this age.
"mummy,i want susu!!" *PITAM!!*

tapi ibu aku di usia aku skg ni,da lahirkan aku..OMG!!
akutakpuasenjoylagi..!! :D





.Penang Ep 1.

Salam kengkoranggg..
Whoaaa,terase mcm ari ni ari selase la pulak ekk..
Hehee..
Pasal ari kedua keje..cenggitu?huhuu..
Mari lincah kadok kite hapdet cerita cuti aritu wokehh.. :)

Last jumpe awek ni masa pegi GENTING taun lepas kan..
So,taun ni turn pegi sane lak..ngee.. :D
Selepas Kemacetan Ke Penang, kite cite lak 1st day kat sane..
Hihii..
Bior gambo berbicara katanye kan..cekediauttt..!

bergerak selepas subuh okeh..
xmo tempuh jem katanye..hik3.. :D

penang hill katanye..
mcm ride roller coaster lak aihh rsenye.. :P
cume RM8 sorang okeh..

dah kat puncak..
sesekali ade laa angin sejuk mcm kat Londonggg..
tp matahari da nk naik..
opkos laa terik kan.. :D

men teropong lak..
mau skodeng incik suami mase depan..
tapi nampak kabur-kabur owhh..
sebab kabus tebal lg kot dari atas ni.. :P

sebab incik suami mase depan xnampak mse tropong td..
kite ber-anak dulu la ekk..
so,saye da ade sorang anak lelaki..
Myles bin Abdullah katanye..kah3.. :D
(mmg name budak tu Myles,tapi yg bin tu aku kelentong je..:P)
so kiuttt ini budak..
kalo leh culik,da lame aku culik..ahakSs..

merayau-rayau kat puncak tu..
mcm bese,amek-amek gambo ngn dura..
hehee..
lepas penat merayau-rayau kt bukit bendera tu..
moh laa kite turun..

sebab kami gerak lepas suboh..
so,xsempat bekpes..
pas turun bukit bendera tu..
kite jenjalan carik makan lak..

 lokasi makan..
Kayu Nasi Kandar..
nengok pinggan kaler kuning tu..
tu roti canai utk bekpes..
and then nengok lak pinggan ijau..
tu lak nasik kandaq for lunch..
see,betapa monster nye kami kan..
makan sume tu sekaligus.. -_-"


**sambung episode 2






.keMACETan.

Huhuu..
kemacetan = kesesakan jalan raye = jemmmm
:P
kiri : Putra Sental di malam hari..
kanan : kereta tengah beratur..


Jumaat malam aritu..
Siap-siap laa nk g penang katanye..
Awal-awal lg aku da tercongok kat sane..
Takot tcicir bas katanye..hehee..
Whoaa,malam-malam kt p.sentral lagi ramai org rupe nye ekk..
Aku ngatkan da sunyi sepi..
Maybe cuti pjg..ramai org balek kg kot..huhuu..
Sementelaah elsie pon bcuti lg..
Aku cabottt gak laa.. :P

Sebab first time kan..
Aku tnye kawan tepi tempat duduk..
(ekceli wanita ni selalu gak same bas g keje ngn aku..hehee..)

Aku : "Aii..balek mane??" [aku cube ramahkan diri..]
Dia : "Balek Sg Petani.."
Aku : "Oooo,ngatkan same g Butterworth..Err,nak tanye laa..agak-agak dari Sg Petani ke Butterworth bape jam ekkk?" [saje nak pastikan..takot aku tido dlm bas xsedarkan diri ke kan..:P]
Dia : "Eh,tak lahh..sampai Butterworth dulu baru Sg Petani.."
Aku : "Ooo eaa..heheheee.." [gelak sendiri kaber malu..pastu buat pura-pura tido..]

*nampak bebeno aku FAILED geografi skola dulu kan.. -_-" sadisss..

 Btolak kol 9.30..
Jangka sampai 2 pagi..
Tapi lewat 2 jam sebab jem..wuwuwuuu..
Aku kan jarang jumpe jalan jem ni kan..
So,maksud nye aku kurang sabo laa dgn jem..
Ahahaa..
Mase otw pegi penang..
Ya rabbi..
Mmg kaw-kaw laa die punye jem..
Kalo xsilap dari area Selangor sampai ke Perak gak laa..
Xbape nampak laa signboard..
Huhuu..

Tu naik bas tu..
Kalo drive sendiri..
Mau tcabot stereng kete aku kejekan..
Ahahaa..
Da la 1st time g penang sensorang..
Xtenang aku nk tido dlm bas..
Tido.bangon.tido.bangon..
Xsampai2 gak.. :P
Finally..
Dekat-dekat nak subuh baru sampai..
Sian dura ngn adik die amek aku kat basten..hahaa..
Sampai je umah,teros sambung tido..ngee..

Cerite selanjutnye..
Sambong next entry ekk..
Saje je wat entry jem satu ni je..
Nak tunjuk bahawasa nye..
Aku mmg kurang sabo kalo jem-jem yg lembapss ni kan.. :P

Ade betol gak laa entry Lala pasal jenis darah ni..
Aku amek gambo sal driving ekk..hehee..


cer teka aku kat darah ape?
miahahaa.. :D



25 January 2012

.(◡‿ ◡✿)(◕ ‿ - ).









18 January 2012

.Pancake.

Wow..kerrrrllassss ko maria..
Dinner makan pancake je..
Hahaa..
Ke-barat-an kan tekak ni..
So,dgn rajin nyee masak laa pancake ni..
Same je kot masak cekodok..
Cume ni versi omputeh.. :P
Kalo nk versi Korea..
Terjah link Potato Pancake
Hihii..
panaskan minyak
goreng
terbalikkan
siap!!

kacang je kan.huhuu.. :P

buat laa sampai tepung tu abes ekk..
pastu nak bagi amek gambo cun sikit..
ko dudukkan pancake ramai-ramai tu mcm gini..
hihii..

 yg ni aku curah kan blueberry jam..

yg ni lak letak honey..

huhuu..
senang kan??
jom makan..!!
sampai muak laa kami makan..
tersengguk-sengguk nk perabes kan.. :P

taraa..
aku pon xtau nape aku suke amek gambo makanan..
maybe sbb aku suke makan..
pastu kan kalo tgk smule gambo makanan,aku jadik suke..
errrkkk?? :P


eh,lupe nk cerita bahan-bahan or cara-cara buat tepung pancake ni kan?
hehee.. :D
senang je..
meh ikot arahan kt bawah ni ekk..
1] pegi alamanda
2] masok carefour
3] carik tepung pancake dalam kotak
4] bawak balek rumah
5] ikut arahan belakang kotak..
siap!!ahahaa..adiosss.. :)




17 January 2012

.Saloon Cendawanpink.

Heyyyaaa everibadi.. ^_^
Skg ni aku bukak kedai rambut pulak..
Hahaa..
Saloooonnn katanye kan..
:D
Tapi aku ade sorang je customer..
Meh kite nengok ape aku da wat kat rambut customer aku ni..hik3..

Maklom laa..
Lepas tensen-tensen STUDY kan..
Kite meng-relax-kan diri kat saloon..hehee..

BEFORE

AFTER

Okeh,sekian sahaje..
Babai.. :D







16 January 2012

.Zoo Johor & Makan-Makan.

Hehee..
Nampak gaya nye aku nye cerita cuti dulu da tunggang langgang..
Takpe laa..
Nanti aku combine kan ok..
:D

So skg ni meh jengah cite pasal zoo johor lak..
Cuti panjang aritu..
Memang merayau-rayau dgn family laa kaedahnye..
Zoo pon jadik laa..
Nak nengok wayang,tapi malas lak tunggu lelame..
:)

Cantekkk dah Zoo Johor skg ni tau..
Tak macam zaman aku skolah dulu..
Haross mmg seram..
Skg mmg cun laa.. :D




cekik ulor senduk gune tangan je engko..hahaa..

tetibe nampak burung merak ni kembangkan ekor..
whoaaa..
aku kan jakon..
so,amek laa gambo burung ni kan..huhuu..

rase nak petik je barang sehelai dua ekor merak ni..
boleh buat cucuk sanggul..kui3.. :P

gambo lain-lain tu xpayah laa kan..
same je binatang yg ade pon..
huhuu..

lepas tu kan..
ade pertunjukan tau..
alaaa,animal show..
huhuu..
masa aku pegi tu..
time tengah hari..
pukul 2 petang kot..
ya ampun..
panas gile engko..
:D


video
ini video burung kakak tua naikkan bendera..
hehee..comel je aku rase..

lepas tu..

video
burung tu main macam puzzle lak..
pandai burung burung ni okehh.. :)

kata penjaga burung tu..
IQ burung ni sama dengan IQ kanak-kanak 3 tahun..
betul laa kot..
die ikut arahan sume tu..
(kalo org tu tipu aku,means aku pon tipu pembaca aku laa..hahaa..)

lepas tu..
aksi-aksi burung xsempat aku rakam..
ade main polis tembak-tembak..
ade main bola..
ade main masukkan gelung..

plg best,aku kene g depan tu..
main tembak-tembak ngn burung tu..
ahahaa..
sakit siakk burung tu paut kt tangan aku..
pastu letakkan burung tu..
buat macam action 'pistol' gune tangan..
otometik die 'pengsan'..hahaa..
siyess aku nk berderai gelak mse tu wehh..
time burung tu 'pengsan',mulut die tkumat-kamit wehh..
macam burung tengah membebel..ahahaa..
pastu,dpt arahan bangun je..
baru laa die bangun..
comel-nak-mampos itu burung-burung.. ^_^

aku xrakam sebab aku tengah gelak berdekah-dekah..
hahaa..
so,takot camera terhempas..
aku pon xrekod.. :P


So far,pegi zoo ni ok laa..
Tiket masuk pon murah bebeno..
Dewasa RM3,Kanak-kanak RM2..
Aku rase terrrrlalluuuuuu la murah naa..
Cube laa naikkan ke RM5 ke kan..
Kesian binatang-binatang tu nk makan..
Huhuu..
Siyess murah aku rase..
Xtau laa org lain rase.. :P

Pastu balek singgah kt Kg Melayu..
Macam biase..
Kat situ kan tempat makan sedap2..
Hehee..
Teros teringat time aku keje sekejap pas Diploma dlu..
Ahahaa..
Makanye,ABC laa jadik pilihan aku..


Terbaekkkk!! la ABC die..
Same sedap ngn ABC telok..hehee..
Cume yg ni mahal sikit tapi isi kandungan banyak..
Serta cokolat pon banyak..i loikeee.. :)



nasik ayam penyet / penyek..
marbelesss sambal die..
2 mangkuk aku bedal..
sambal aje da 2 mangkuk..
see,betapa dinosor nye aku kan..hahaa..

rojak asma..
mesti ko asma lepas makan..
sebab pedas nye kan..hik3.. :D

makanan sume ok..
cume tempat nk makan..
ya ampunnn..
berkuah bhai keti..
panas siot kt sane..
seb bek laa ktorang dduk kat menghala jalan..
mcm pegi sauna pon ade rsenye..hehee..
kalo aku datok bandar kt sane..
aku roboh n kasi bina bangunan baru..
baru selesa sikit kan..
da la ramai betol ummat maknusiye makan kat situ.. :P
hehee..

p/s : sesape nk belanje aku kat sini..aku orait je..hahaharapann.. :)