29 February 2012

.Stoberi ✿ Pancake ✿Sandwic.

Antara dua ni..
Korang rase laa kan..
Korang suke yg mane??
Hehee..

Aku lagi suke pancake cokolat..
Nyum3..
Sedap kot dari stoberi coklat..
Tak pon korang suke Pancake Honey & Blueberry or Potato Pancake ? :)
Hehee..
Tapi dulu kan ade aku cite pasal Strawberi Coklat gak kan..
Tu lain..
Tu coklat aku celup sampai keras..
Ni coklat nye cair x keras2..
(sng kata,macam2 jenis coklat la kan..) Ahahaa..

Namun..
Kalau ade sikit ke-rajin-nan..
Dapat laa merase makanan ni..

 Hehee..
Sandwic Telur aje pon kan..
Ahahaa..
Tapi spesel sikit..
Sebab telur hancur ni + cheese..
Kasi tabur lada sulah sikit..
Nahh..
Baru jadik sandwic aku ni..
Ni kalau time rajin sikit laa.. :P

Kalau rajin banyak..
Dapat laa makan Fatty Rice & Fried Banana 
Ni kire rajin laa sgt kan..
Cuma,its long long looonnggg time ago laa..hak3..
 

Gini laa rupe org bujang yg malas masak..
Ni kire ok laa..
Drpd aku sanggup makan biskut cicah air..
Paling parah,nk jerang air pon malas..
Nah..tahap kronik laa malas nye tu kan.. :P


nota makan :
nak masak pon ikot mud ekk..
cemane laa nanti..hahaa..





.29 Februari 2012.

Empat Tahun Lagi
Aku akan buat entry 29 Februari 2016 pulak yee..
Tu pon kalo panjang umur nye..
Ehehee.. :D

nota tahun lompat si katak lompat :
kalo 4 tahun lg mendirikan masjid..
amek tarikh 29Feb..cara gak..hahaharapannn.. :D




27 February 2012

.Hospital + Baju...? .

Weekend..
Kompem gelenyar..
Xreti dok diam kat umah..
(kecuali tgh sengkek ujong bulan laa..hehee..)
Ape plan?
Yok nengok.. :D


melawat pakcik kamaruzaman kat spital..
ni pakcik teksi time ktorang kat PD dulu..
huhuu..
g memane mesti ngn pakcik ni..
die rapat ngn LC..
g dinner ke..
g PD ke..
g pantai ke..
g memane kat PD laa kan..
:D
tapi skg pakcik sakit..
so,doakan laa beliao cepat sembuh ye kengkawan..
aminn..


lepas pegi tengok pakcik..
ktorang jenjalan laa..
jalan pnye jalan..
sampai kat tempat pameran kt Mid Valley..
wehuuuu..
nengok pameran kawen pulokkk..

jeng jeng..
ni laa baju kawen impian si LC..

 aku lak sukeeeeeeee baju ni..
auwwww..
kasi laa chance aku brangan jadik cinderella..
ahahaa.. :D
ni bahagian blakang baju kawen aku ni..
cantek tak?
cantek kan..
hehee..
aku tak kire..
kalau pon 1 hari nanti Mesia diharamkan pakai gown..
(kot-kot jadik mcm mesir pnye style pemerintahan ke kan..)
aku tetap gak pakai..
tetaaaaappppppppp..
ahahaa..

 ni baju termahal kot dlm pameran tu..

nahhh,harge die..
20K sahaje..
hahaa..

ktorang pon jalan punye jalan punye jalan laa dlm pameran tu..
whoaaa..
seronok kot tgk byk baju2 lawo2..
tapi..
.
.
.
.
.
.
.
.
sekali toleh kiri..
toleh kanan..
toleh depan..
toleh blakang..
.
.
.
.
.
.
sume org dtg dgn PASANGAN..
iyeee..
aku bpasangan dgn LC jelaa nmpak gaya nye..
ahahaa..
*sadisssss*
dan toleh skali lagi..
mostly sume adelah dari kalangan org Cina..
sebab kat banner tu tulis..
Chinese Wedding..
tapi aku je yg agak ke-Melayu-an dlm tu..
kah3..
*sekali lagi sadisssss*


lepas tu ktorang pon pura-pura laa mcm kapel yg nk carik baju kawen..
ala-ala fall in love gitu laa gamaknye..
ahahaa.. :D

pedih gak jiwe..
org-org yg promotion tanye..
"Bila mau kawin amoi??"
hahaa..
hanye mampu tersenyum n gelak je ngn LC..
cecepat blah dari situ.. :P
sebelum sume org ingat kami bdua yg nk kawen..kah3..

dan konon-konon lagi..
lepas je kawen..
incik suami mase depan buat sepraisss!!
"Darling!!Nah Mazda RX-8..Gune buat pegi PASAR LAMBAK ye darling.."
Hahahaharapaaaannnnn..

Gedebukk!!
(bunyik jatuh dari katil)
"Ohhh aku mimpi rupenye.."
Sambil aku terpisat-pisat menggenyeh mata.. -_-"

Sekian..



nota baju putih :
kalo nk pakai baju kat patung tu cantik-cantik..
kene da bpuasa dari skg..
sampai jadik mcm badan patung tu.. *pengsan*





23 February 2012

.Lady Garang.

"Muka Lembut,Tapi Garang.."
-kata seseorang..

Lembut kah lembut kah air muka saye??Hahaa..
Tu belom nampak aku jadik rimau jadian..
Elsie je sokmo penah nengok aku jadik rimau jadian..
Huhuu.. :P
Punca ke-harimau-jadian aku??
Amoi tau laa nape aku jadik rimau jadian..
Mostly sebab yg same..hik3..
Amoi je tau pantang larang aku..
She know me very well aku rase..
Yelaaa..da 6 tahun kot bersahabat..
Hehee..

So,sesape nk nengok aku jadik rimau..
Cer buat pantang larang aku tu..
Tanye si elsie ape pantang larang aku..
Ahahaa..

nota paling garang :
org kata,kalau garang nanti takde org nk masok minang..
hahaa..cemane tu??ohhhh mr N.. ;)





.Vokal Bukan Sekadar Rupa.


Wif Abg Roy..
Guru kami..
ni bukan grup MaLaM or Haiii-Ooo okehh..
hehee.. :D


tersebut alkisah di fadang fasir..
terdapat lah seorang maknusiye..
meng-kata-kan vokal kami SUMBANG..
takpe laa sumbang..
daripada sumbang mahram..
iye tak?huhuu..
jijah ckp..
abaikan je maknusiye sorang tu..
die mmg pe'el cenggitu..
maybe sbb xdpt masok grup ni kot..
ahahaa..
entah laa..
aneh itu org..
da laa camera SLR nilai riban riban riban aku die jatoh kan..
jatoh mase kat Karangkraf aritu..
pehhh,sikit lagi ingus ijau aku nk meleleh laa kn tgk camera aku telentang kt lantai..
-_-" 
rase mcm ringan je tangan aku kan..
kite jage kemain elok seyyy..
tup2 org lain lak yg jatohkan..
pehh,mmg sadis laa..
takde yg sadis melainkn yg sadis..






22 February 2012

.Cinta Laici & Apple.


erkkk..
mahap laa..
takde Setarbak..takde Kopi Bean..
hanye air cedok aje..
ahahaa.. :D


nota air cedok :
ibu saye kata..kalau tgh bercinta..
minum air cedok tepi longkang pon sedap je rasa nye..
apetah lagi minum AIR KOTAK tepi longkang macam tetttt..(bkn nama sebenar..)





21 February 2012

.Cik Di Usia Lanjut.

Kenape eaaa kalau bergelak 'CIK' di usia lanjut..
Mesti suke marah-marah??
Haishhhhh..
Dah tu keje engko..
Tak payah nak marah sangat la wehh..
Cakap bebaik sudah..

Tak kira laa ko 'cik' berpangkat tinggi ke..
'Cik' berpangkat rendah ke..
Asal cik di usia senja..
Memang ade hormon marah x tentu pasal ekk??
Jgn sampai sabo cik muda ni hilang..
Kang sakit jantung lak cik lanjut usia aku buatnye..
Entah ape-ape laa kan..
Tulaa,kesan pencen 60 tahun la ni kot..
Patot nye usia lanjut camni dok umah je..
Da xpayah nak keje..
Da terlalu bosan nak keje kot..
Tu buat keje nk ngamok je..ca ya ba alif ya.. -_-"


Sabar aku ade had..
Kalau x pikir cik lanjut usia ni sebaya ngn ibu n nenek aku..
Memang berhantu laa aku kan..
Jgn ingat aku senyap aku x amek tau..
Hilang senyap aku..nahas ko ye cik lanjut usia..
Grrrrrr..(sambil transform jadik rimau pompuan..:P)

Semuge satu hari nanti..
Kalau aku tak bergelar puan..
Aku akan jadik cik lanjut usia la kan..
Jgn laa hendaknye buat keje cari rezeki nk mengarok je kan..
Kalau bukan pasal keje,lantak ko laa nk ngamok ape pon vongokkk..

Errrr..cik lanjut usia..aiyoyooo..choiiii..
Mintak di jauhkan laa hendaknye..hahaa..
Mr N,tunggu daku yaaa..hik3..



nota cik lanjut :
sekali lagi cik lanjut biadap..
cik mude tunjuk angin taufan pulak yeeeee..
awas!






20 February 2012

.The Buried Life.

Kengkorang penah tak tengok cite ni?
Aku rase cite ni besttt..
Sebab??
Sebab mereka ber-empat ni org biasa..
Tapi suka buat benda luar biasa..
Dan jugak..
Sebab diorang ni nak capai 100 impian before mati katanye..
Hehee..
Tetibe je aku nk gak tulis 100 impian aku..
Yeee..maybe ade yg dah tercapai..
Dan ade laa yg x tercapai gak kan..


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100

Nak aku tulis sume ke?
Ahahaa..
Ade kang muntah cendol lak kalo bace..hik3..
Takyah laa kan..
Aku tulis nombor je cukup laa..hehee..

Dalam cite ni..
Sume impian diorang..
Ade kat luar van diorang..
Alaaa,yg org cat van tu..
Die tulis sume impian kat luar van tu laa..
Huhuu..

 ..klik gambo utk tumbesaran lebih sihat..
^_^


So,apekah 100 impian korang sume??
^_^





.Untung Laaaa.

Muke Cantek / Hemsem..
Pandai pulak tu..
Belajo kat oversea..
Jenjalan sane..
Jenjalan sini..
Untung laaaaa..
Huk huk huk..

Ni akibat tgk tv lebeh..
Ni akibat mlm tadi tgk soccer kids..huhuu..
Ni gak akibat buat urusan luar negeri boss..
Ni gak laa akibat tengok doremon lebeh! ahahaa..

Cau cin cau..daa.. ^_^

gambar hiasan
takde kene mengena dgn entry..
nie yg baby 7 kg tuuu..
yg lahir kt China tuuu..
hehee..





17 February 2012

.Karangkraf.

Hehee..
Semalam ade buat lawatan ke Kump Media Karangkraf kat S.Alam sane..
So,lets cekediaoutttt gambo..
Takde mud nk taip pjg-pjg..

 mule-mule masok Karangkraf Mall
sementara tunggu 1 grup lawatan lagi..

 then mcm biase..taklimat..
and grup opis kami combine dgn grup dari Poli PD..
ahahaa..mane-mane pegi je kompem jumpe dak Poli..
cume yg same ktorang tu dak DAT..kalo DSK..
mmg aku interbiu la kn..hahaa.. 

ini laa pengasas nye..
Dato' Hussamuddin Yaacob

 lepas tu mcm biase laa..
lawatan ke bahagian-bahagian kan..

 malang nye..
sayep kurang suke laa dgo taklimat pjg2 ni..
hehee..

 cer teka..
baby sape ni?
nape sume org nk amek gambo ngn baby ni?
sume org yg lawatan pon dukung baby ni..

 termasok laa aku kan..
ahahaa.. :D

 jeng jeng..
ni anak Aida Gadis Melayu tu laa..
whoaaa..gambar latest ok..
baru semalam aku bergambo..hahaa..

nama baby ni Aida Eirdeena Binti Mohd Saiful Nizam..

 ni diorang photoshoot..
not sure utk majalah ape..
rasa nye majalah wanita kot..

 kalau dlm bberapa bulan lagi ade nampak gambo mereka se-family ni dlm majalah..
nah..aku da publish pon gambo diorang ni awal2..
ahahaa..
(dgn nada riak,takbur,ujub yeee..:P)


then pegi bahagian printing..

 mule mule kertas kosong..

 gini yee cara nak melipatnye..

 taraaa..!! 
dah ade gambar nye..

ni mesin pencetak nye..huhuu..

 haa..ni laa masa yg paling ditunggu..
mengisi tangki perot..

lepas makan..
dok jalan jalan dalam karangkraf mall..
and sekali lagi jumpe laa aida n anak nye..
hehee..

pasal tadi dlm studio gambo gelap kan..
amek kt sini..
baru terang sikit..hohoo..


Okeh..
sile balek opis skrg..!!

bye bye..
tengkiu karangkraf..
da la beli novel dpt off 15%..
dapat lak ole-ole lagi..
hehee.. :D




14 February 2012

.Olympic Swimmer Proposes To Girlfriend On Medal Stand.

When Matt Grevers jumped into the pool prior to this last weekend's 100-meter backstroke at the Missouri Grand Prix, he had diamond on his mind, not gold.

The two-time gold medalist had concocted an elaborate plan to propose to his longtime girlfriend, fellow national-team swimmer Annie Chandler, atop the medal stand. All he had to do was get there.

Grevers ended up winning the race. And when organizers asked Chandler to present the medals to the three top finishers, she didn't suspect anything out of the ordinary. When Grevers dropped to a knee, Chandler's reaction says it all:


Courtesy USASwimming.org

"I've just been searching for a unique way to pop the question," Grevers told reporters. "My whole family is here and I figured it would be a perfect opportunity and a unique situation."

Originally, Grevers had hoped to propose while Chandler was on the medal stand. A fifth-place performance in Friday's 100 breaststroke scuttled those plans. He didn't want to do it on Sunday, so his plans were all riding on Saturday's backstroke race.

"I took [the race] out a little fast because my heart was racing the whole time," he said. "If I didn't get first it wouldn't have worked out so well."

Grevers' brother, Andy, is an assistant swim coach at the University of Missouri (where the event was held) and played a key role in the proposal. He held the ring during the race and surreptitiously passed it to his brother afterward.

The couple didn't talk about potential wedding dates, though late July probably won't be in the cards. The 2012 London Olympics begin on the 27th of that month. Grevers and Chandler hope they'll both be competing.



nota olimpik :
time aku sukan dulu takde pon org propose cenggini..kah3.. :D






10 February 2012

.Telinga Kebal.

Aku rase aku jenis telinga kebal..
Or hati kental..
Or takde perasaan..
Hahaa..

Kisahnye begini..
Ade 1 hari org datang umah..
Die cakap nak check gas dapur..
Aku pon ok laa..kasi die masok..
Ade 2 org time tu..
Sorang laki,sorang pempuan..
Yg laki masok umah jiran aku..
Yg pempuan masok umah aku..

Ok fine..
Die g check salur gas laa kan..
Pastu die panggil aku..
Cite laa pasal gas segale nye..
Paip ini gitu laa..gini..bla bla blaaa bla bla bla..
Aku mcm belatok..angguk kan jelaa..
Da laa aku baru balek keje..
Pantang aku org ganggu time nk rehat kan..huhuu..

Cam haram lakkkk die pnye ceramah..
Panjang berjelaa..
Rupe nyee..die nak jual salur gas tu..
Celakeeeee..
Hahaa..
Pempuan tu : "akak,kalau tak beli nanti rumah boleh meletup..bla bla blaaa.."
Aku : "heheheeeee.."(senyum mulut senget dan herot-berot) :P

Aku hanye mampu senyum pakse jelaa kan..
Malas nak dengo ceramah..
Suke suki je nak pakse2 aku beli..
Lepas aku dah fedup die asyikkkkk suh beli je..
Aku cakap bagi bisnes kad n alamat opis..
Dah tu die xjawab pertanyaan aku..
Die cakap mcm ni.."akak,ape laa rasa rugi sangat bayar RM79.90??"
Cibai je kan..mule laa aku rase nak HEMPUK die pakai tong gas tu kan..hahaa..
Kalo nengok muke die pakse2 aku beli salur tu..
Pehhh,lg buat aku nye darah menggelegak..
Die ingat,die ckp mcm tu nanti aku rase TERCABAR laa kan..
Ingat aku takde tujuhpuluhsembilan ringgit tu kan..
No way laa..!!

Kalau sampai company pon xde alamat..
Dah tu bisnes kad pon takde..
Adoiyaiii..apekah tu..
So pempuan,ko memang bertemu dgn aku adelah pembawa malang..
Aku teros laa mesej hosmet-hosmet ku supaya jgn balek umah lagi..
Tunggu je kat lobi kalau dah sampai pon..hahaa..motif??
Sebab aku kelentong die ckp nak bincang dulu dgn kawan before beli..
Kah3..
Dan kepuakaan pempuan tu terserlah..
Suruh aku call or mesej kawan..siott je kan..

Aku memang da mcm nak NAIK HANTU gak laa dibuatnye..
Lebih setengah jam kot ko membebel mcm celake..
Jgn sampai aku tengking mcm petir..menanges kang kua dari umah aku..huhuu..
Last2 die da give up kot..
Teros pasang balek kepale n tiub gas yg die cabot tu..
Siakkk tol,pasang longgar..xpasal2 aku ketatkan sendiri..siyalll!!
Kalau umah aku meletop,memang ko laa pempuan yg buat..
Selame ni xmeletop..lepas ko cabot,ko longgarkan balek..
Kalo aku mati terbako,aku jadik hantu kejor ko..ahahaa.. :D


Be4 berambos dari umah aku tu..
Leh lak mintak air..
Siottttt la sgt kan..
Ko pakse2 org beli,lepas air liur ko kering ckp ngn aku..
Mintak lak air..
Ikotkan ati marah aku,xhingin bagi..
Grrrrrr..
Da veramvus tu,text hosmet-hosmet suruh naik umah..
Da settle..hahaa.. :D

So,kengkawan..
Agak-agak laa kalo korang tak berjiwe mcm aku..
Yg agak-agak mudah termakan pujuk rayu..
Kalo ade org gini dtg..
Just buat pekak je kt umah ok..
Teroskan je menonton tv..ahahaa.. :D


nota kebal :
ape hak pempuan tu nak cakap pasal ajal??
kalo aku x mati meletop kat tong gas..
entah-entah mati langgor lori tong gas..wallahualam..
DIA je yg tau kan..
bongok punye pempuan!!