27 March 2012

.Teaser : Bawa Hati ke......

Akan di update later..
Blog aku dah full..
Takleh upload pic lagi..
So,lepas aku jumpe cara nak settle kan blog ni..
Aku update..
Kisah :
Perjalanan Membawa Sekeping Hati..
Cehwahhh..
Macam tajuk novel la pulak..
Ahahaa.. :D














.FB oooo FB.

Yeayyyy..!!
FB da kene blocked kat opis..
Celakke je kan..
Seb bek blog x kene blocked gak..
Kalo tak..memang hangin laa saye kan.. :P








23 March 2012

.Terima Kasih IBU & AYAH.

Terima Kasih Ya Allah..
Kurniakan aku Ibu & Ayah yang penyayang..
Yang mendidik aku jadi gadis yg sempurna di mata ibu ayah..
(Cukup laa sekadar sempurna di mata ibu ayah kite aje.. :P)

Ayah tau tak..
Nurul selalu rindu temankan ayah jogging kat pantai.. :)
Ingat tak..ayah jogging,Nurul kayuh basikal kecik kaler itam tu..
Jauh kan dari rumah kite ke pantai batu 4 tu..
Lepas sampai mesti ayah teman main air kat pantai tu kan..
Nurul rindu baring kat pangkuan ayah sambil tengok tv..
Rindu makan sama-sama..
Semua pon rindu jugak..
Tengok..
Walaupun hari ni Nurul dah 24 tahun..
Nurul tak pernah lupe setiap saat kita bersama pon..
Kehadiran Nurul 24 tahun lepas melengkap kan ibu & ayah..
Tapi kehilangan ayah buatkan kami tak lengkap.. :'(
Tapi percaya lah..
Ayah lah yg terbaik buat diri Nurul..
Dan takde sape pon dapat jadi galang ganti ayah..
Biarlah ayah org lain kata ape pon kat Nurul..
Tapi ayah Nurul tetap kenal Nurul kan.. :)

InsyaAllah..
Selagi Nurul ade umur..
Nurul akan jaga ibu sampai akhir hayat..
Gembirakan ibu seboleh nya..
Walaupun tak semua dapat ditunaikan.. ;)
Mungkin belum sampai masa nye kan..
Akan aku cube jadi yg terbaik..

Happy Besday To Me.. !! ^___^
Thanks kalian yg mendoakan & wish kat aku ekk..
Semoga sume nye dimakbulkan..
Amiinn..

Aku balik Mesia aku reply sume wish..
Tengkiuuuuu again.. :)
Lebiu sume laahhh..hehee..



<autopost entry>



21 March 2012

.KuCuti.




1st cuti rehat tahun ni..
Lame x cuti..
Hehee..
See ya next week..!!
^____^

pssttt..shopping adelah salah satu terapi tau..
jom g terapi..
ahahaa.. :D








.Sabah Trip.

Hehee..
Da lame kot pegi Sabah..
Tapi baru rase nak update..
Ok la kan..
Ade gak aku nak story sikit pasal percutian family aku ke Sabah..

Pegi aritu 11-14.06.2011..
Tak lama sangat pon pegi sane..
Ok la kan tu..huhuu..

Kat sane banyak gak la tempat aku pegi..
Da laa..malas bebel panjang..
Hehee..


[ klik gambar kat atas untuk nengok gambar lain.. ]






*ehh,rupe nye entry ni aku save je..aku tak PUBLISH..ahahaa..
so,arini baru ku publish.. ;)






15 March 2012

.Copy Paste.

Huhuu..
Cite pasal tiru meniru laa pulak di ptg yg indah ni..
Kenape?sebab tetibe teringat pasal perangai burok aku..
Eh ehh..bkn aku yg tiru..
Org lain yg tiru laa.. :P

Dulu time kecik-kecik kan..
Aku the only one anak ppuan..
So,aku x biase nak share pape pon ngn ppuan lain..
Tapi since ber-sedare tiri..
Sume nye ppuan kot..
Huhuu..
Aku still ingat sampai skg..
Aku mengamok dulu pasal diorang tiru aku pnye style..
(takde laa aku ni stylo pon..hahaa..)
Aku ade baju kemeja kotak-kotak time tu..
Cutting ppuan pnye baju laa kn..
Pastu mereka adk bradik pon suh akak mereka beli..
Beli baju kotak-kotak gak laa..
Lalu aku pon hangennnn..
Aku xsuke kot org nk tiru-tiru ni..huhuu..
Tapi takpe laa..
Diorang pnye baju kotak-kotak tu bkn cutting ppuan..
Baju kemeja lelaki owhhh..mcm lelaki pegi keje pnye baju tu.. :P
Entah laa..aku mmg x suke kot org tiru aku..
Sbb aku xpenah ade adk bradik ppuan kot..

Tu pasal baju..
Pasal kasut pon tiru gak..
Ahahaa..
Penah dengo kasut karipap?
Aku rase dulu org ramai kot pakai kasut karipap tu..
Huhuu..
So,aku laa pakai kasut tu..

 cenggini laa lebeh kurang rupe kasut karipap tu..

Time raya..
Mereka pon beli gak kasut karipap..
Aishhhh..mengaum laa sy kan..
Sy kan rimau garang..huhuu..
Teros kasut tu ku humban..
Takmo pakai lagi da..
Last2 ibu sedekah kan kalo x silap kasut tu.. :P

Burok perangai kan time tu..
Nak wat camne..
Belom akil baligh kot time tu..huhuu..
But now..
Zaman da berubah..dunia da maju..
Sape yg jadi ikutan..
Die laa yg glamer..hik3..
Cume nyee.......
Bile zaman da maju ni..
Wa x suke laa ade stalker..boleh??
Rasa macam jalan idop wa ni lagi menarik ahh dari lu..
Tu pasal lu pikul tanggungjawab as a stalker kan.. :D
Or tu part time job anda ekk?
Huhuu..takpelah..retissss katanye kan..hahaharapannn..


nota kopi pes :
kan bagus kalau just be yourself..:)






13 March 2012

.Black Sticky Rice.


Today..
I want story mory about black sticky rice..
Or in Malay..
We call it as Beras Pulut Hitam..
In Javanese pulak..
We call Beras Pulut Ireng..
Ahahaa..

Aritu aku ade pegi PENANG kan..
So,ade beli pulut hitam ni..
Kekdah nye..
Beli sebab ramai org beli..
Hehee..
Dan jugak sebab mak Dura pon beli..hik3..

So,lepas balek ke tempat asal..
Agih-agihkan kat org pulak..
Kasi ibu,kasi mak,kasi mama,kasi ummi..
Pastu tinggal seciput utk aku..
Tu pon dok berkira-kira..
Cemane laa nk masak mende alah ni..

Sekali basuh beras pulut tu..
Mak oiii..keruh betol ekk air nye..
Sejibik kaler air longkang..
Basuh punye basuh punye basuh..
Same je kot kaler nye..
So,teros mentalipon org paling penting dlm idop saye..

"Hello..ibu,apesal air beras pulut itam ni makin itam legam kalau basuh??bile boleh masak nye??tak bersih ni haa.."

"Dah nama pon beras pulut HITAM,takkan kaler merah pulak air nye..blaa blaa blaaa blaaaa.."
(arahan masak selanjutnya..)

"Ohhh..okeh2..nanti dah siap tepon balek..hahaa.."


Sian aku..
Masak mende alah senang gini pon FAILED..
Grrrrr..
First time kot buat bende alah ni..
Huhuu..
Aku suke makan time sejuk..
Ohhsemmmm lazatnyee.. :D
Abes gak laa seperiuk beso kami tibai bersama..


black sticky rice note :
tulaa,time muda takmo blajo..da tua cenggini..kan susah..
belajar laa awal2 ekk.. :P






12 March 2012

.Nasihat Lagi.

Kali ni nasihat lagi..
Ahahaa..

Aku appreciate sangat dgn sume nasihat yg diberi..
Semuga aku boleh berubah..amiinn..


Pesan Mak..
"Kalau kahwin dengan anaknya..kena kahwin dengan keluarganya juga.."

Pesan Mama..
"Dlm perkahwinan,perempuan kena byk berkorban & tolak ansur.."

Pesan Ibu..
"Mendapat restu ibu bapa,baru bahagia rumahtangga.."




Kata saya..
"Alaaa,dulu aku main kawen-kawen bawah pokok..tak perlukan sume ni pon.." hahaa..






.Sakittttt Sangat.

Ko penah sakit??
Tipu laa kalau x penah sakit kan..
Huhuu..
Sakit,penyakit,sakiti..
Sume lebih kurang je..

Tapi..
Kalau aku terlalu sakit..
Sampai air mata pon x mampu nak redakan..
Org kata sekurang2 nye dgn menangis dpt kurangkan kesakitan..
Erkkk,yeke?huhuu..
Siyess..
Bile dah terlalu lalu lalu sakit..
Setitis air mata pon takot nak keluar..huhuu..


Uniknya DIA ciptakan wanita kan..
Sebab Sayangnya Allah Pada Perempuan..
^___^
So,sayangi lah wanita anda..

kire nye..
hormon prolaktin aku byk lg wehh dlm badan ni..
ahahaa..


nota sakit :
sebenarnye nak cite pasal sakit bulanan wanita je..
hahaa..xmampu nk keluar air mata kalau tiba sakit bulanan tu..kah3..






09 March 2012

.Nur Aisyah Hannah.

Cakk!!
Name saye Nur Aisha Hana..
Mama saye kawan same poli ngn cik cendawan..
Hehee..

Ni baby Midah..
Comel kan baby ni gelak..
Sebab KAKAK-KAKAK dtg nengok..
Tu die gelak kan.. ;)

Baby kpop wehh..
Sepet mcm bapa nye kot..
Kalo ikot mama nye..
Mata bulat..hik3..

Pegi ngn Nida n Zila tadi..
Teros pantas hapload okehh..
:D

Before nengok baby..
Sempat aku g alamanda..
Geram sgt nengok headband baby..
So,sempat laa beli wat hadiah utk Aisha Hana ni..

3.5 kilo time lahir 6.03.12 hari tu..
nah,geram aku nengok pipi die mcm pau baru masak..
hehee..

Dan aku rasa balek keje ni..
Kena beli anak patung laa..
Pakai kan headband..
Anak sendiri xleh pakai headband..
Mane mungkin anak tekak,anak mata & anak kucing pakai headband kn.. :P

Pape pon congrats Midah n suami..
Taun-taun depan tambah baby lagi ok..
Kot2 nk bagi aku sorang cenggini ke..
ahahaaa.. ^____^





.Sial Kalau Ade Anak Macam Ni.

Eh eh jap..
Cer klik LINK NI
Cite pasal buang ibu di hotel bajet..



video

KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya.
KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya. 

KUALA LUMPUR: Menitis air mata seorang ibu yang lumpuh apabila menyedari dirinya ditinggal terbiar oleh anak tunggalnya di sebuah hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu.
Dia kini dijaga kakitangan hotel berkenaan yang membantunya menguruskan diri termasuk mandi dan mengganti lampin pakai buang selepas anaknya gagal dikesan.
Warga emas itu mulanya tinggal bersendirian di kampungnya di Johor, tetapi sejak sebulan lalu anaknya yang masih bujang membawanya ke ibu kota.

Faridah Maulud, 66, yang keseorangan ditemui pekerja hotel dalam keadaan meniarap di lantai ketika memeriksa bilik disewa anaknya selepas lelaki berusia 27 tahun itu gagal menjelaskan bayaran empat hari hingga menimbul tanda tanya kepada pengurusan hotel.

Ketika ditemui Harian Metro semalam, warga emas itu kelihatan lemah dan tidak bermaya serta berkali-kali memaklumkan dia ingin ke rumah kebajikan kerana tidak mahu menyusahkan staf hotel yang membantunya.






Sedih aku bace.. -_-"
Tergamak ekk anak sial die buat camtu kt ibu die..
Takde ape pon alasan laa nak bela ibu kandung sndiri..
Kalau aku dpt anak die..
Mmg rase nk hempuk je kan..
(Except anak die gengster laa..xpasal2 aku yg k.o. kne blasah..huhuu..)
Ibu die lumpuh kot..
Bukan sihat boleh jalan sane sini pon..

Makcik..
Kasi sumpah anak sial makcik tu jadik kapal terbang ke,jadik kereta ke..
Jgn jadik batu,buat semak je kot..
Sian makcik ni..semoga dilindungi-Nya selalu..aminn..
Tahniah kakitangan hotel yg tlg makcik ni..Dia je yg dpt balas nye..
(Tetibe ku tertacing ekk..:P)

Semuge anak aku x buat aku mcam ni laa nanti..
Kalo die buat jugak,dari kecik aku dah picit2 die..
Huk huk huk..
Kawen pon tidak lagi..apetah ade anak..ye tak?kah3..
Takpelah,kan kami ade JANJI dulu..ahahaa..gile..!


demi kasih kat ibu aku..
ku hadiah kan kek gule hangus bertatahkan love love love ibu..
hik3..
jgn mtk cucu sudah..pitam aku.. :D






05 March 2012

.Jika AKU...

JIKA HARI INI AKU TERLALU GEMBIRA,
SEDARKANLAH AKU DENGAN AMARAN-AMARAN ALLAH.

JIKA AKU BERSEDIH TANPA KATA,
PUJUKLAH AKU DENGAN TARBIYYAH PENCIPTA.

JIKA AKU LEMAH TIDAK BERDAYA,
INGATKANLAH AKU DENGAN KEHEBATAN SYURGA.

JIKA ANTARA KITA ADA TEMBOK YANG MEMISAH,
AJAKLAH AKU MELERAIKANYA SEGERA.

JIKA PERNAH HATIMU TERLUKA,
LUAHKANLAH AGAR AKU BOLEH BERUBAH.

JIKA AKU KATAKAN PERJUANGAN ITU PAHIT,
KAU KATALAH SYURGA ITU MANIS.

DAN JIKA ESOK AKU LENA TANPA TERJAGA,
IRINGILAH LENAKU DENGAN KALUNGAN DOA






01 March 2012

.Hello April !!.

hahaa..
hate March..!!
engko akan buat aku jadik makin tua.. -_-"
ape-ape pon..
welcome March.. 
huwaaaaaaaaaaaaa... :'(