28 May 2012

.Cinta Peach & Citron.

Dari air cedok Epal & Laici
Kita semakin upgrade..
Dah pakai gelas,bukan air cedok lagi.. :)

Peach Tea ♥ Citron Tea








.Pre-Trip : Korea.

Huhh..
Sunggoh terujaaa nk hapdet cite Trip ke Korea ni..
Auwwww..seronok².. ^___^
 
Begini kisah sebenarnye..
Bak kata hosmet aku..
Disebabkan $$$$ gaji bulan ni berlebihan melampau² & terlampau banyaknye..
So,kitorang pon decide g Korea..(also known as Kuriya)
Kitorang pegi Kuriya ni sbb skg kan musim bunga..
Alahaiii..feeling² gituu la kan..
Sebab pegi on the spot..
Tu yg pegi kejap je..
Flight pepagi bute..
Kejong aku mandi pepagi wehhh,terencat sikit laa akal..
Ahahaa.. :D
Tunggu si princess elsie siap kemain lame..
Sempat aku membute dulu..
Terlepas flight padan muke.. :P

 dalam pesawat katanye.. ;)

sampai aje kat Kuriya..
teros kami berposing sakan..
jakun kemain lagi engkoo..hahaa..
memang g sane nk amek gambo je..
so,bergambo laa kite kan.. :P


 아침고요수목원
(Garden of Morning Calm)
 bunga ala² sakura..kaler putih tgh bertaburan..
freshhh gituuu.. :)


Subhanallah..
Indah sgt kan bunge sakura pink ni..
Kalo boleh pasang khemah..
Teros je tido kt sini kan.. :)

 Cuaca boleh tahan panas..
Sejibikkk mcm kt Malaysia gak..
Maklom laa,bukan musim salji..
Kan skg ni musim bunga kat Korea..
Bulan Mei gitu kan.. :)
Nasib aku xpakai baju sejuk tebal² tu kan..
Kalo x,berkuah keti nanti..hahaa.. 

 klik! klik!


dan akhir sekali..
model tembok la pulak..
kemain org Kuriya pelik nengok ktorang bgambo ngn bunga gugur tu..
asyik hon bagai je..
yelaa,ktorang kan org luar negara katanye..
kulit tanned gitu..
tu jadik perhatian..kah3.. #perasan kejap..


Ok laa korang..
Kata pon Pre-Trip kan..
Xleh letak gambo bebanyak..
Kang bosan lak..
Miahahahaaa.. :D
Adioss amigoss veramvusss..daa..






23 May 2012

.Secret Code.

%$^$@##&^O&)})U*&R%#@~:",..>"Z
{}[])_()(*(^T^%##*&^%<>:{.,)
$%^*(_)_)*&$%#!~?/::>"{}]+=-
)!#$%(^@#&*)&:><,.:["//)
><(((°>۩〰۩〰〰☼〰〰◥▄☰▄◤〰〰〰〰+
⊹⊱⋛⋋ ⋌⋚⊰⊹ <|:{>

_)_)*&$%#!~?/::>
$%#!~?/::>"{}]+=-
)!#$%(^@#&*)&:><,.:["//)
><(((°>۩〰۩〰〰
%$^$@##&^O&)})U*&R%#@~:",..>"Z
{}[])_()%#!~?/::>"{}]+=-)!#$%(^@#&*)&:>
◥▄☰▄◤〰〰〰〰+
}[])_()(*(^T^%##*&^%<>:{.,)
$%^*(_)_)*&$%#!~?/::>"{}]+=-
)!#$%(^@#&*)&:><,.:["//)
><(
%(^@#&*)&:><,.:["//) ><(((°>۩〰۩〰〰

T^%##*&^%<>:{.,)$%^*(_)_



sekian..
sile laa translate code ni..
sape betol,aku belanje.. :D
ini bkn mencarut ye..
tp kdg2 x sume bende leh luah kt blog..hahaa..
kang salah tafsir pulokkk..






22 May 2012

.Macaroons Aku.

Before ni aku ade cite pasal macaroons kan..
Kat entry ini..
Teros laa rasa nk try..hahaa..
Tapi tak berape nak menjadik..
Entah ape yg kurang nye..
Leceh buat bende alah ni..
Patot laa org jual mahal kemain kan.. :P

 rupe macs tu mcm dah ade..
rase pon xbape nk manis naa..ok2 jelaa..
cume too crunchy..
dalam nye pon crunchy gak,patot nye lembut dlm tu..hahaa..
yg lagi hampasgasss..
yg kaler pink sume totally ouuutttt!!
sbb tlalu cair naa kot..kah3..
entah laaa..
dan lagi satu..sepatot nye laa kn..
kena tunggu bende ni sejuk baru cabut dari kertas..
aku kn xreti sabo..
kuo je dari oven,teros aku cabot..
ahahaa..
dan itulah hasilnye..kelaooottt!!
nanti aku try buat balek ekk.. :P
teros xde semangat sbb first time buat xjadik..
hik3..


ape pon..
amek gambo macs kene bagi menggiurkan..
ahahaa.. :D
yg sedapnye coklat tu..nyam3..

resepi macaroons??
ahakSs..
nanti dah betol2 jadik baru ku taruk resepi nye ekk.. ;)
adiosss..amigosss..daa..







21 May 2012

.Ema's Bachelorrette Picnic.

Bersempena ema menghitung hari untuk meninggalkan zaman bujang..
So,piknik meraikan zaman ke-bujang-an beliao..hehee..
Pape pon congratsss..


 Picnic dekat putrajaya aje..
Dekat,cepat,jimat..
Hehee.. :D

 Menu kita pada hari itu :

Nasi Lomak
Sambal Udang
Ayam Goreng
Chicken Ball Goreng
Teloq Goreng
Timun
Ikan Bilis & Kacang Goreng

Desert :
Pavlova
Apam Polka Dot
Cheesecake
 Mule-mule ema..
Pastu ieqa..
Then??
Dalie?Sue?Aku?
Hahaa..
Dalie kot..
Yelaa..die ade bunny..!! kah3..

 Malam lak..
Tokey kite belanje makan kt Awae Bangi..
Weee..
Semuge murah rejeki yee cik Sue..

 Lepas isi lemak banyak dalam badan..
Malam kite sukan lak ekk..
Kasi pecah lemak..
Hohoo.. :D
Pape pon..
Enjoyyyy!!
Bile masing2 da kawen nanti..
Ade ke time nak jumpe cenggini kan..
Sobb sobb..
^____^






15 May 2012

.Pocong!!.



Aiyoyooo..
Ahad malam Isnin aritu,pocong kejor aku wehh..
Penat lari..
Betul..wa x tipu wehh..
Ini cite betol²..
Huhuu..
Ekceli x kejor pon..
Cume ikot / mengekor je aku kemane²..
Cume aku je berlari bagai nak rak.. :D hahaa..


Gini kisah nye..
Ade org meninggal kt kampong aku..
Pastu time nak kebumi kan jenazah..
Diorang kumpul kat masjid..
Time tu org-org lelaki sembahyang kt masjid..
Jenazah letak kat luar..
Ade ke patot suruh aku jaga sementara diorang sembayang??
Aduduiii..
So,aku jaga jelaa..kejap je pon kan..
Tetibe pulak time tu aku rasa nak buat latihan matematik..
(ahh sudah aku jadik budak skolah laa pulak kan..)
So,tetibe lagi aku pon ambik buku matematik..
Omakkkk aiii..
Jenazah tu bangon jadik pocong ikot aku amek buku wehh..!!
Siolll betol laa..
Pastu aku cecepat katup pintu..gedeganggg!!
Then,aku buat keje matematik aku dgn khusyuk smpai siap..

Dah lame sikit tu,aku kuar laa bilik..
Selangkah je sampai kat masjid..hahaa..
Sampai je sane sume heboh kata jenazah dah hilang..
Jadik pocong..
Aittt..siang-siang bute pon ade hantu ekk??
Aduyaiiii..takoooootttt..
So,pak imam kata kalo nk suruh pocong tu balik..
Sume kene duduk dekat beranda masjid..
Sume kene makan dalam dulang..
Macam makan nasik ambeng tu..
(tetibe lak kn dlm mimpi pon aku leh masuk cerita makan..hahaa..dasar gajah..)
Pak imam kata,kalau pocong tu balik..
Buat² tak tahu je..
Teruskan makan macam biase..
Nahhhh..gile x gile??memang gile..!!
Terketar² aku makan..
Pastu toleh sebelah kanan..!!
Jeng jeng jeng..!!
Bile masa pulak ade bukit kat tepi masjid?
Tadi datang takde lak bukit tinggi..hahaa..
Ok..kat bukit tu nampak si pocong..
Adoiyaiii..sambil makan,terketar² gile tangan aku..
Then pocong tu turun bukit..
Ko tau tak cara pocong tu turun bukit cemane??
Alaa,macam ulat berjalan..
Macam ulat bulu jalan atas daun tu..

camni la pocong tu turun bukit..
hahaa..

pastu ktorang teroskan makan..
tgh makan tu tetibe pocong tu da sampai kat tepi aku..
terketar² sambil nanges² woo makan nasik..
huwaaa huwaaa huwaaa..
tgh dok huwaa tu tetibe ade 3 artis..
tp nampak sorang je..si fizz fairuz n 2 artis lelaki lain..
siap pakai baju songket mcm nk kawen..
tgh makan kat dulang sebelah..
ahh sudah..apekah??
pastu pocong da sampai..
pak imam announce..
pocong tu nak cincin pusaka dia..
nak serahkan utk waris..
pastu cincin x jumpe..pocong jadik mayat smule,then dikebumi..

sebab takut laa kan..
aku berlari mcm ppuan gile dari Johor smpai ke Putrajaya..
ahahaa..
sampai je Putrajaya tetibe aku tengah tunggu bas la pulak..
time tunggu bus,tetibe ade org naik moto jerit..
"happy besday!!"

teros aku terbangun dari tido..
tah pape tah..huhuu..
naseb baik roh aku cepat lari masuk badan..
kalo kene tangkap ngn pocong,xbangon tido laa aku.. :P


see..
sebab nengok iklan cite Amukan Pocong kt tv3..
wa da mimpi mcm²..
kalo nengok,mau pengsan aku kene kejo pocong..hahaa..

 

nota scary muvie :
adekah aku nk dapat saka?hahaa..
kalau saka utk santet org,boleh laa..
asal aku xsuke je org tu,aku santet kn je..hik3..
tapi aku mmg penah jumpe pocong sebenar time skolah ngn huda dulu.. T___T





14 May 2012

.Coklat Hantaran Merah Jambu.



weeee..
coklat hantaran kaler pink..
saya suka saya suka saya suka..
tapi ni hantaran utk jiran..
ok laa kan..
tetibe aku suke kaler pink pulak..
:D
coklat 2 tingkat macam ni..
aku rasa dalam 100 bijik coklat gak wehh..
sume dok tanye bape hengget nak jual??
aduyaiii..
nanti aku kasi harge ok..ahahaa..
 caucincau..

Coklat-Coklat Lain KLIK SINI









11 May 2012

.Boss Ohh Boss :) .

Org kata laa kan..
Kalo dapat boss pempuan ni banyak cekadak,garang..
Sume yg xbaik laa kan..
Tapi kan..
Hehee..
Seriously aku antara org yg untung dapat boss cenggini..
^___^
Baik sesangat..
Tapi xde laa mcm dekat drama tu kan..
Asal Setiausaha je ade skandal ngn boss..
Menciii aii tauuu..suke kata S/U skandal ngn boss..
Tu setiausaha lain laaa..hik³..
Boss i pompuan ok..

Dia sgt caring..
Aku lewat makan pon die suh makan awal..
Yelaa..
Ari tu kan sebab fb kene blocked..
Timing makan lari sikit..
Tu boss aku risau nengok aku tercongok depan pc..
Biase PA die ni da muntahkedarah dgn jaya nye..
Maklom laa..boss sgt memahami PA yg berperot gajah ni.. :D
Ahahaa..

Kalo g memane pon xpnh lupe ole² kt aku..
Dan aku lak da terbiasa mengharap ole² dari die..
Kah³..jahat gileeee.. :P
Kalo aku nk balek awal pon boss bagi..
Biase time nk balek kampong..
Well..driver i kadang² tengah hari free..
So,aku blah tengah hari laa kn..
Kalo bab makanan..
Memang heaven laa bagi kat aku yg serupa tong ni kan..
Beli anggur sepeket..
Bahagi dua..aku nye dah khatam awal laa dari boss..
Hehee..tong katanye.. :)
Untong laa dpt PA tong mcm aku..
Kasi ape pon sume aku sapu..hahaa..

Pastu kan pastu kan pastu lagi kan..
Boss aku bagi mekap..
Ahahaa..
Die kata xsesuai ngn kaler die..
Ngan aku matching katanye..
Xgune lagi..
So,aku dgn berbesoooo hati..
Terima jelaa..hahaa..
(pd hal hepi kan kan kan..) :D


ini lah boss saye.. ^___^


Aku xde laa kaya pon..
Biasa pakai gincu MAC gak..
Tapi MAC sepuloh hengget jual kt depan opis tu haa..kah³..
Kalo boss yg aku bagi ni..
Aku kompom patbelasratus kali laa die beli ori..
Sbb boss aku stakat bli LV..die kaut je kot..
(terjojol mata PA die..) ahahaa..
Aku mane kaya mcm kawan aku tu..
Gincu die je da RM80 hengget..(hahahaaa..jgn mare haaa..)
Kalo aku biase beli kt avon je uolss..3 batang 10 hengget..kah³.. *sadisss..

Aku rase laa kn..
Nape boss aku bagi mekap..
Sebab time dinner setiausaha tu..
My amoi si Elsie (bukan nama sebenar)..
Mekap kan aku vogue gitu..
Ala² boss mcm xkenal mana PA die..
Ahahaa..
Maklom laa..selalu g opis muke mcm pencacai je kot.. :P
Tetiba jadik jelitawan malam tu..
(Malam tu jelaa nmpk nye kan..) hehee..

Pape ponn..tengkiu boss..
Agak² xmo pape lagi..
Bak meh pass je kt PA..
Kompem terima dgn hidung kembang gumbira..
Untung laa kan dapat boss perempuan ni..
Hehee..
Boss lelaki dulu sokmo belanje makan..
Boss ppuan lak bagi mekap..
Syukran syukrannn..
Pssttt boss..bwk laa sy melancong lakk..
Boring dok opis sengsorang..ahahaa..

 DVD n coklat.. :)

Boss aku suke bg aku DVD..
Suh aku nengok time die g meeting..
Pastu die kata amek je DVD tu..die da nengok..
Hehee..
See,mane nk dpt boss cenggini..
Tengkiuu boss..
Sebab tu aku xsuke org nk BODEK boss aku..
Sebab boss aku baik..haishhh..
Sekurang²nye dapat boss pempuan elak fitnah..
Xdelaa kata skandal kan kalo buat baik kat PA.. :)

K laa..adios amigosss..
Dont play² with her PA haa..
PA die garang tauu..hahaa.. :D






09 May 2012

.Takde Tajuk Laa.



Gwae-chanh-a ne-ga eobs-neun na-do gwaen-chanh-a
Ga-ggeum-sshik saeng-gak-na-neun nal-do gwaen-chanh-a
Sa-shil-eun a-jik-do shil-gam-i an-na na-bwa

I-reoh-ge o-neul-cheo-reom bi-o-neun nal-en
U-ri ham-gge jeul-gyeo deul-eott-deon i no-rae
Han-cham-eul meong-ha-ni geu-reoh-ge ut-go iss-eo

Baby baby geu-dae-neun caramel macchiato
Yeo-jeon-hi nae ib-ga-en geu-dae hyang-i dal-kom-hae
Baby baby tonight
Baby baby geu-dae-neun caffe latte hyang bo-da
Po-geun-haett-deon geu-neu-ggim gi-eok-ha-go itt-na-yo
Baby baby tonight

Oh baby, bit-ba-raen ha-neul-saek keo-peul-ti
Jo-geum-sshik gi-eok-na-ji anh-neun ne saeng-il
Yeo-jeon-hi nae mam-eun i-reoh-ge dda-ddeut-han-de

Nae-ge-neun neo-mu-do dda-ddeut-ha-go hyang-gi-ro-un neo
Deo-neun a-reum-dab-ji mot-han geot i-jen geu-jeo chu-eok-in geot
Baby baby geu-dae-neun caramel macchiato
Yeo-jeon-hi nae ib-ga-en geu-dae hyang-i dal-kom-hae
Baby baby tonight
Baby baby geu-dae-neun caffe latte hyang bo-da
Po-geun-haett-deon geu-neu-ggim gi-eok-ha-go itt-na-yo
Baby baby tonight


lagu lama ni..
huhuu..
:)
ahh sudah kuo lirik lagu ni kan..
hahaa..




.Birthday Nadia & Elsie.


Hehee..
My besday on 23.03..
Ni belated besday cake..
Kek carrot cheese..
Gile beso gedabak..
2 org je makan.. :D



Besday LC lak..
28.04..
Pon belated besday cake gak..
Hehee..
Ni Cheesecake + biskut..
Unik kan rupe cake aku buat ni..
AhakSs..
So far boleh ditelan laa kan..
Da abes pon.. :D


Taun ni kami memasing celebrate besday dgn fmly memasing..
Tu yg belated kan.. :)
soooooo..
Kami dah 24 tahun..!! hahahahaaa..
Alhamdulillah..
Taun depan 25..
Pastu 26,27,28,29,30..hik3.. :D







.Angkat Angkat Angkat.

Uhuuuu..
Tetibe teringat lakk zaman skolah..
Time muda mudi dulu wehh..

Kengkorang ade x adik angkat ke,abg angkat ke,akak angkat ke..
Hahaa..
Kompem ahh dulu ade kan..
Siap bagi biodata letak bedak powder wangi2 tu kan.. :D
Eh ehhh..
Aku x terjoin laa kot dlm org2 yg ber-angkat2 ni..hehee..
Sebab??
Sebab,kalau nk ade adik angkat..
Aku da ade adik 2 org..so,nak angkat ape lg..
Dua2 adik aku pon xterjaga degil nye..hahaa..
Abang angkat??Akak angkat??
Ohh tidak laa kan nama nye..
Aku kan anak sulung..
Takde makne nye nk ade abang n akak..
Attention utk aku je kan..hik3..
Tak pasal2 kang aku yg terangkat..upsss.. :P

Ibu aku ade anak angkat lelaki sorang..
Aku punye laaa x ngam kot..
Asyik2 sumeeeee nk di bagi contoh anak angkat die tu bagos laa..baik laa..
Euwwww..
Aku xsuke laa org nk banding2kn aku..
Aku is aku laa kan..
For what aku nak jadik org lain..
Tak pasal2 aku benci org yg xbuat salah ngn aku..hahaa..
Lain laa kalo aku benci org yg buat salah ngn aku kot.. :D

Tapi..
Aku telah consider ade sorang kot akak angkat..
Kah3..cehh..kata takde makne nye akak angkat ni kan..
Alaaa..
Die kawan,tapi da mcm akak angkat laa gakk..
Cer KLIK LINK NIE..
Lame kot aku kenal ngn akak ni.. :)
So,akak angkat laa kan?hahaa..

Kena hati2 ye uolsss..
Kalo ber-angkat lain jantina ni..
Even ber-angkat2..
Tapi still bukan mahram mcm pegang adik-beradik sendiri..
Huhuu..
Bukan sebab ko dah declare jadik adik-beradik angkat..
Engko boleh masuk bilik same2 n bertepuk tampar sesuka hati..hehee..
Lain laa kalo korang adik-beradik susuan..tarak halll..:)

Haa..ade satu kisah laa ni kan..
Ade sorang org gile di tempat **&^$#$^  (bukan nama sebenar)..
Die pura2 gile laa konon nye kan..
Die kata die xde buat pape salah tido dgn abg angkat die..
Aucchhhh..die kata lelaki itu roh abang die..erkkk??
Da macam cite wukong da ni..hahaa..siap ade roh menjelma bagai jadik maknusiye..
Pada hal nk coverline giteww kan sbb ko da tuttttt dgn die..
Apekahhh??
Akhir zaman sudahhhh..

So,kalo nk ber-angkat2 ni..
Pastikan diri tak terus terangkat mahupun diangkat..
Nadia Sing Walla Walla melaporkan dari tempat kejadian..
Time kasehh..huhuu..
Sepandai-pandai tupai melompat..
Pandai lagi atlit lompat jauh.. :D

abang angkat uolsss..!!
hak3.. :D


nota terangkat uolss :
abg,adik,akak angkat sudah ade..
nak cipta pakwe angkat laa pulak..
hahaa.. :P
sorang pakwe topap,sorang pakwe supir,sorang pakwe supply mknn,sorang pakwe sejati..
kah3.. #devillaugh






07 May 2012

.Dubu Dubu Korean Food.

Dari Malaysia , kite teruskan perjalanan ke Japan..
Dan akhirnya kita sampai ke Korea..
Sume ni berlaku on Sabtu n Ahad je.. :D

Huhuu..
Ni laa satu-satu nya kedai / restoran makanan Korea yang halal..
Dubu Dubu Seoul Food @ MidValley..
Selame ni kitorang carik..
Sume xhalal..
Sebab ade oinkk oinkk oinkk.. :D

Ekceli da janji dgn belated besday girl tu..
Nk g makan Johnny's..
Tapi kan.......

tetibe supir kami anto kat paso seni..
so,da mcm dekat klcc..
g klcc laa carik Johnny's..

setibanya kt klcc..
carik pnye carik..
laaa..rupe nye xde Johnny's eaa..
apesal ktorang xtau?
ahahaa..
almaklom laa..semalam baru sampai Kolumpo..
tu ade jakun sikit..kah3..
ok..
sile patah balek ke MidValley..
well..
ktorang mmg suke merayau2 tanpe tujuan..
ahakSs.. :D

Dan setibanya di MidValley..
kesekian kali nye..
takde jugak si kedai Johnny's ni..
memang xde eaa??
or ktorang yg xjumpe?
hahaa..
lalu,dengan pantas nye..
teross la pegi nun kat kedai makan korea..
auwwww..
we olss kan Kpop katanye..kah3..
feeling2 kat Korea gitewww katanye..

aku pon xtau..
kenape kalau bab makan aje..
memang terpancar cahaya kegumbiraan..
^____^
asal makan je eppy..
asal eppy je makan..
hahaa..

dan ni laa die makanan yg ktorang order..
tamak nye akuuuuu..
hihii..


yg Bibimbap elsie pnye..
yg lain adelah kepunyaan beta si tong deramm..
hahaa..
pehhhh..siyessss aku suke laa spicy toppokki..
sambil menaip ni pon menjejeh air liur dowhhh..
sluurrrpppp..
(sambil kesat ngn tisu..)
ahahaa..
sejam lebih ktorang kat sane dok perabes makanan tu..
dan membusung keluar dgn gumbira.. :D

aku rase sume yg kt dlm kedai tu mmg peminat kpop mcm elsie (bukan nama sebenar)..
ahakSs..
aku peminat makanan aje..
ehehee..
so,lepas ni anak aku da x ngences la kan..
da dapat ape aku nk makan.. :)
ouhhh..
kalau saye berpeluang dating dgn kekasih..
nk makan kat sini laa..
xmo ngn sape2 laa..
Mr N pon ckup laa..
ahakSs..
tp die faveret samgyupsal..
sini xde lak.. :P
hihii..

kesimpulan yg telah tersimpul..
wa sgt puas hati, puas perot, puas $$ laa kn..
ahahaa..



nota dubur :
terase annoying bile awek kt tepi ktorang tu poyo gile kot nk ckp n mention kuat2 yg die da dtg kedai ni beratos kali..bukan ko pegi Korea pon..aku yg pegi Korea tetiap minggu xkesah pon..kah3..gedik naa aku rse..pelisss la dont be sooooo poyo..relax2 sudah..hahaa..

<gamsahabnida>

psssttt.. Sopoong Times Square pon ade korean food gak.. :)





.Jepon + Melayu Wedding.

Malam nye pulak lepas kenduri kawen rumah Tatin & Fendi..
Berdesupp lak pegi kenduri opismet..
Anak die kawen..
Anak die lelaki..Kawen ngn awek jepon..
Huhuu..
So,konsep kawen pastinye laa Japanese Style kan..
:D
Dekorasi je Japanese..
Tapi makan,muzik sume Melayu laa.. :)




Huhuu..
Family pengantin ppuan tersangat laa dpt tempias glamerr..
Maklom laa..org obersea katanye kan..
Aku pon tehegeh2 gak laa nk bergambo..
Ahahaa..
(Jakun laa jugekkk)

Ouhhh..
Kalo aku kawen ngn org Korea laa kan..
Whoaaaa..
Nak tema bunge ape ekkk..
Kah3..*tetibe
Tapi kan Elsie (bukan nama sebenar) kata..
Org korea kan..tetttttt..*&^#$%#$@#%%&^R&
Ahahaa.. :D
Pape pon..congrats pengantin..
Berat tu tanggungjawab jaga mualaf..
Jage leklok..
Semoga kekal smpai syurga..amiinn..








.Wedding Tatin ♥ Fendi.

Sabtu, 4 Mei hari tu..
Pegi wedding mereka kat Kuala Pilah..
Tapi before g sane..
Singgah umah sedara Maya lak..
Hehee..
Xamek gambo pon kan..
:D

Then,ni jelaa gambo kat majlis sane..
Pape pon..
Congrats ye pengantin..hik3.. :)



Hukhukhuk..
Baju sama kaler pengantin lak aii..
Cume beza nye..
Aku tarak pengantin lelaki..
Ahahahaaaa.. :D

Tatin..
Aku tapau gule-gule ko tau aritu..
Gule-gule smarties..
Ahahaa.. :P
Aloloooo si Wafiy..
Gerammm pp n peha die..
Sama bulat ngn anak si Seha..hehee..

Dan malam pon aku ade g wedding lg..
T aku buat entry lain..
Yg pasti..
Mmg masa plg tepat menggemokkan diri..
-__-"
Sat g kalo jumpe aku mcm tong dram..
Buat2 xnampak jelaa ekk.. :P

Congrats skali lagi ye pengantin..
Semoga berkekalan hingga syurga cinta..
Amiinn..





04 May 2012

.Kisah Padang Pasir.

Tersebut kisah di sebuah padang pasir..
Padang pasir dihuni oleh ramai manusia..
Terdapat jua haiwan lain seperti ayam,kucing,anjeng,semut,lipas,kerengga dan sebagainya..

Tapi malangnya disebuah padang pasir..
Topik yg sering dibangkitkan adelah kahwin..
Wat the tuuttttt laa kan..
Kawin kawin kawin..
Takde bende lain ke nak cite??

Begini alkisah sebenarnye..
Time penduduk kampung bersemayam di petang hari..
Terkeluar laa topik ni..
Yelaa..masing2 ade anak dara..
Ade yg anak gadis..
So,isu kawin ni mesti dibangkitkan..


A : "bila anak ko nak kawen..dengar kata ramai kawan2 die dah kawen.."
B : "belum sampai jodohnye lagi..lagi pon muda lagi.."
A : "haihhh..jodoh ni bukan nak ditunggu2..kena cari cepat2...bla bla bla.."
B : "alaa..anak si polan pon tak kawen lagi kan..da nak umur 30 pon.."
A : terdiammm..

Kesimpulan yg dapat disimpulkan..
Susahnya jadik perempuan..
So,kalau aku dah tua nanti..
Harap2 laa kan mulut aku xde nak kerek sgt mcm tu..
Kalau sesekali bertanya kabar takpe laa..
Ni kalau dah hari2 tanye..
Apekah??
Ade kang aku kawen je..tapi bukan nikah..!! hahaa.. #saiton..
Dan antara sebab tu laa aku lagi senang terperam kat rumah..
Dari pegi kenduri ke,ape ke..yg ramai2 org tu..
Berdesing siakkk telinge wa dok dengo soalan sama je..
Kalau ade 43 org makcik..
Kompem2 laa 43 soalan sama aku dengo..
Ape kalau tak kawen ni tak layak nak duduk kat muka bumi ke??
Aku kene pindah Marikh??
Kang da kawen tnye bile nk beranak..adoiyaiii..
Tensennnn la kan jadik dewasa..
Dulu time skolah rendah..
Takde sape pon tanye aku bile nak kawen..
Ahahaa..
Kasi laa aku senang lenang dulu kan.. :D
Perkara-perkara di padang pasir ni laa boleh buat masalah kemurungan di Msia makin meningkat tahu..hahaa..
Kalau nak heboh pon tunggu laa wa umur 42..skg wa baru 24 bhaiii..
Sadisss tau tak..

Cube laa tanye soklan cenggini..
Yg boleh bukak minda aku ni.. :

"bila aku nak pegi haji?" 
"bile aku nak pegi Korea?" 
"bile aku nak pegi Jamaica?" 
"ape matlamat aku utk capai Wawasan 2020?"
"bagaimana cara aku nak neutral kan tahap kemasinan Laut Mati?"
"bagaimana medula oblongata berfungsi?"

Sedap sikit nak jawab nye..ahahaa..
Ini tidak..
Soklan samaaaaa je..hahaa..
Kan aku kata..
Aku nak suami yg macam sifat ayah aku.. :)




Ouhk..
Tammat sudah cerita padang pasir..
Len kali aku buat cerita padang rumput lak ekk..
Adioss amigoss gos goss gossss.. :D







02 May 2012

.Preve Merah.

Uhukk uhuukkk..
Disamping memaksa air masak masuk tekak..
Nak cite pasal kereta baru aku uolsss..
Alaa..kereta murah je..
Dapat laa rembat PREVE kaler merah..
Hik3..
Merah nampak membara uolss..
Walaupun nama aku ade pink,tapi merah tetap membara..ahahaa..

Sedap uolsss naik kete ni..
Ala-ala orang kaya nak pegi berlumba..
Hehee..
Bonet die boleh aku dgn LC (bukan nama sebenar) tido dlm tu.. :D
Sesuai sgt dgn aku yg jenis org byk angkut barang2 kemane pon halatuju aku.. :P

posing dgn kereta baru uolss..
ala-ala gadis litar..
cume versi tudung.. :)

eh eh..
sila abaikan perkataan "TEST DRIVE CAR" ye..
tu sticker trend zaman skg kalo beli kete baru..ahahaa..
 


Ok..
Tu je aku nak riak sikit..
Beli kereta katanye..
Hahaharapannnn..
Sape nak hadiahkan aku sebijik..
Aku appreciate sgt..
Relaku jadik tukang kebun rumah penderma kereta tu sampai aku pencen..
Miahahaa.. :D
Adioss amigossss..
Daa..