29 June 2012

.Seduce Aries.




Come try to seduce me..hahaa.. :D
No need $$$ kan??
Kah3..

but if nak seprais kan aries..
kena gune $$$ jugekk la kan..
ahahaa.. :D




ariesfemalesaid :
renung-renungkan..jgn smpai termenung.. :D
Mr N kaya raya..its ok..prince kata nye..ahakSs..
mane ade prince sengkek kot.. :P






.Hobi Saya.

Saya ada hobi..
Hobi saya makan..
Hobi saya tidur..
Ahahaa..
Ok,tu hobi wajib..
Ni hobi lain..
Hobi mengumpul laa..
Mcm zaman kanak-kanak dulu..
Kumpul setem laa,kumpul penutup botol laa..dan mcm² laa bende dikumpul.. :D
Zaman kecik aku dulu..
Aku suke kumpul guli..


Sebab??
Sebab aku sgt terer gile babeng kalo lawan main guli..ahahaa..
Penuh 1 botol minyak masak aku pnye guli..
Siap ade guli bertuah okehh..
Konon nye laa selalu kasi menang..kah3..siyess bongekkk.. :D
Then,dah akil baligh..
Aku wariskan guli tu sume kt kazen lelaki aku..hik3..
Pusaka aku tu wehhh..!!
Okeh,tu cite kecik-kecik..

Ni..bile da beso sikit..
Hobi jadik mcm pompuan pulak katanye..
Kumpul kasut..kumpul baju..kumpul lipstik..ahahaa..
(Tp itu bukan aku..aku xde bende nk kumpul..:P)
Sejak awal tahun ari tu laa kan..
Aku rase aku da ade hobi yg saaaangat besttt..
Best ke??Best la jugekkk..
Ape hobi aku??
Eheheheee..



Running Man..!!


Yeayyyy..
Aku dah kumpul 100 episode okehhh..(dgn nada takbur..)
Aku mane penah nk kumpul-kumpul ni..
Tapi sbb internet kt opis laju mcm lipas kudung..
Tu aku rajin donlod cite runningman..
Pastu duduk mengekek-ngekek dlm bilik sengsorang kan.. :P

Sape nak cite ni..
Meh dtg bwk pendrive ke,external ke..
Sbb mmg besoooo laa kn size nye..hik3..
Yoooo..gumbiraa sbb da ade hobi skg ni..kah3..
K,adiosss amigosss veramvosss.. :)


notahobi :
guli aku yg paling beso ade lah sama saiz dgn bola pingpong..
tp mane tah ilang guli tu..sadis3.. :P






27 June 2012

.Yeee!.



hahaa..cume nk bilang..
izara reply tweet aku..
okeh babai..!!
g latihan koir cepat..!!
ahahahahaaa..

kalo Mr N reply tweet aku..
perhhhh,mlm ni jugek aku amek tiket jumpe beliaoooo..
haharapannnn.. :D



















25 June 2012

.Kek Coklat.

Sementelaah ahad yg bosan + sengkek..
Maka nye,terhasil kek laa kn..
Nak kuo takde duet..
Dok main bako-bako jelaa kt umah..
Huhuu..:P




aku rase ni konsep kek coklat landak kot..
sebab choc chip tu mcm landak terpacak2..hahaa.. :D


Aku memang xreti bersabar..
Keluar je dari oven,mule laa aku rase nk cungkil cake ni cecepat..
Ahahaa..
Sememeh tepi cake tu terkopek kn..
So,kire nye..kene gak laa bersabo kalo xmo cake terkopek.. :P
Dan aku makan 2 potong je..
Lain-lain angkot g opis..
Si amoi pon same gak..angkot bwk ke opis..
Xlarat nk makan berdua..
So,adios amigosss..





22 June 2012

.Gambus.



tetibe rase nk tuko profession..
jadik pemain gambus lak..
hahaa..

salam Jumaat kalian.. ^___^










19 June 2012

.Lirik Lagu Butterfly - Melly Goeslow ft Andhika Pratama.

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Reff:

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Repeat reff



OST Cerita Dejavu Di Kinabalu..
Rase sedap sgt dengo smlm..
Langsong teros google lirik ye..
Hehee.. :)
Jap g fames ames laa kn lagu ni..ahahaa..






18 June 2012

.Melantak




aku x kecik hati org nak kutuk aku ni kejadah ape..
yg penting aku tau sape aku..
yg penting org yg rapat ngn aku tau sape aku.. :)
cume..
satu benda yg aku akan kecik hati sangat sangat sangat laa kn..
kalo org makan ape-ape benda unsur coklat..
x pelawa aku..
ahahaa..
sentap jiwe aku sambil menahan ayaq liuq..kah3..
okehhh,saje hapdet gambo makanan je time kursus aritu..miahahaa..
kalau lame2 kursus,mau boss aku xdpt beza mana satu aku n baby gajah..
ahahahaa..
so,sile jgn kursus lelame.. ;)
adiossss..







.Selamat Hari Bapa.

Terlambat post entry hari bapa..
Kursus katanye kn..huhuu..

To sume bapa kat dunia..
Selamat hari bapa..
To anak-anak yg masih mempunyai bapa..
Sayangi lah bapa anda sampai akhir nafas mereka..
:)

Ok..
Tu je entry hari bapa..
Xleh taip panjang-panjang..
Kan aku gembeng..
Sadis lak kang entry ni.. :)

 kecik-kecik lg aku da mcm mak bedah..
handbag beso,pakai spek mata beso..
jalan pakai gown..hahaa.. :D

kadang-kadang cume boleh imagine..
aku n ayah aku jenjalan berdua..
g shopping same-same..
g holiday same-same..
mungkin aku paras bahu ayah aku kot kalau skrg ni.. :')
pastu kenal kn boipren aku kt ayah..
suruh ayah interview boipren aku..hahaa..
tapi tu K.A.L.A.U laa kn..
doremon ooo doremon..
bagi pinjam pintu suka hati jap..
nk balek ke 16 tahun lepas..
sobb sobb sobb..







15 June 2012

.Lirik Lagu Caroline Mentor 6.


Melawan Arus Cintamu -Caroline



Sebegini hatiku rasa
Mengapa harus begini
Kau disana aku disini
Ku tak bisa lihat semua

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Arus ini, arus ini

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus cinta

Melawan cintamu
Melawan cintamu






Ekceli da xtau nk hapdet ape..
Kalo da hapdet lirik lagu ni..
Takde idea laa kn gamaknye..miahahaa.. :D








11 June 2012

.Bulu Mata??.

Sepatutnya bulu mata ade dekat luar..
Tapi keanehan aku ni..
Bulu mata aku ade kat dalam bijik mata..
Hahaa..
Aneh kan??
Siyesss..wa xtipu..
Arini dlm rekod..
Tengah dok belek2 ketombetttt kt mata ni haa..
Tetibe aku nampak something yg weird..
Yg xsepatutnye ade dalam bijik mata aku..
Ko tau,ade laa segumpal bulu mata aku kt dalam tu..
Jauhhh nunnn kt bebola mata..



kat dalam kawasan kuning tu laa bulu-bulu mata aku ade..
huhuu..
bukan kat luar ekk,kat belah dalam tu haa..
jenuh aku nk ngorek..
bergelen air mata terkeluar dowhh..auwwwww..

xsempat amek gambo time baru kua kan..
cume sempat snap lepas aku kira bulu mata je..
hahaa..ajegile kott..

 ni aku dah keringkan n letak kt jari..
tekejottt dgn jumlah bulu mata yg gugur masuk dlm mata..
huhuu..

so,utk kepastian..
kasi susun betol2..

nah..8 helai engko bulu mata aku simpan dlm bebola mata..
tu xtermasuk bulu mata yg kecik n halus..
da terbang time aku asingkan tadik..
pehhhh,lupe nk masokkan dlm rekod dunia..hahaa..

siyesss terperanjat ai tau..
ingatkan keluar emas sejongkong ke..
leh masok buletin utama mlm ni..
stakat bulu mata sendiri je..huk3..
eh,serious..ni mmg bulu mata..
bukan bulu jembut gua ehhh!! ahahaa..
 
apekah mata aku terlalu ter-belolok ke sampai sume bulu mata masok dlm??
tapi bile masa bulu tu masuk dlm mata??
wahhh,da aneh ni..
leh masok misteri nusantara lak..:D
patot laa xde bulu mata aku gugur..
ingatkn xde org yg rindu..
rupenye gugur masuk dlm mata..ahakSs.. :P

and maybe lagi satu sebab..
mata itu jarang-jarang keluarkan air mata kot..
tu sume sampah sarap dalam mata xkua bsama air mata..
ermmm..
airmatasayasangatbernilai
so,xleh membazir utk benda yg tak perlu..
;-)


sekian sahaje laporan kejadian aneh diri sendiri..
bulu mata di dalam bebola mata..
adiosss..!! :)






.Toinkk Toinkk Toinkk.


Kalau dipikir-pikir kan balek laa kn..
Rupe nye berdiam diri lebih baik..
Bukan ape..
Dari kite melawan fitnah n caci maki kat kite..
Kite senyap..
Kite xrugi ape..
DIA kn ade..
Bayo cash punye kt dunia..
^___^

Seriously aku org yg cepat kecik ati..
Cepat kecik ati,tapi cepat betolkn ati yg kecik tu smule..
Even kucing aku lalu depan aku x nengok muke aku pon leh kecik ati..
Hahaa.. *tipu
Tapi lepas terlalu banyak peristiwa berlaku depan mata..
Baru aku faham..
DIA balas kejahatan org dgn cara-Nya yg tersendiri..
Dan DIA juga balas kesabaran aku dgn cara-Nya yg paling terbaik..
Yg kadang2 kite sendiri xperasan.. :)


Eh eh..
Dah laa tazkirah pagi senin ni..
Hahaa..
Adiossss.. ;)


notamiang :
miss my mr N so muchieeee..miahahaa.. :D
and bengong xpnh reply twit aku..grrrr.. -__-"






08 June 2012

.Mimpi Ngeri & Petanda.

Aku ade baca satu blog ni..
Kak odah bagi link..
Blogger ni cite pasal dia mimpi pelik..
Mimpi menakutkan laa kire nye..
Then,2 bulan pastu dia meninggal..
Seolah-olah dapat alamat kot..

Blogger tu siap beli buku tajuk :
"BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DI ALAM KUBUR"
"PERSIAPAN MENUJU ALAM BARZAKH"

Pada pendapat aku la kan..
Budak tu da dapat petanda sgt awal..
Tersangat laaa untung..
Die sempat buat preparation nk ke alam barzakh..
Ya Allah..aku insaf sgt dowhhh..
Kak Odah lagi laa..
Nak carik buku tu teros..
Pape pon aku mtk mahap ngn ko dulu ye kak odah.. ;)


So,pasni aku xmo cite pape g pasal mimpi..
Aritu kan ade MIMPI POCONG kan..
T______T
Tetibe nk buat statement..
Bukan aku yg mimpi..
Tp kuceng aku yg mimpi sebenar nye..hahaa.. :D
Kucing aku cite kat aku..:P
(pada hal wa da takot da ni..)

Tapi arwah mimpi ngeri dia jadik petanda..
Tapi cite pocong aku ekceli cite lawak je kan?
Bukan mimpi ngeri kan??
Kan kan kan?? :D
Sbb Nida gelak2..ahahaa..
K,adiossss..



psssttt : 
jgn tanye aku apekah link blog arwah tu ok..
hanya menghormati dia..
yg pasti budak tu baik,bertudung,comel,pandai main piano..
Al-fatihah arwah adik Yasmin..





07 June 2012

.Jiran Aku Kawen.

Ok..
Di hari kejadian yg sama kejadian EMA KAWEN, jiran aku pon kawen gak..
So,pasti laa aku kene balek kampong kan..huhuu..
Tapi aku xbuatkan pon coklat jiran aku mcm aku buatkan coklat utk ema..
Kalo aku xdtg baru coklat muncul.. :P

So,dari hari Jumaat sampai laa Ahad kenduri nye..
Bese laa,org Johor kan..
Kene rewang bagai laa..
Tapi aku xde laa rewang naa..
Setakat buat bunge pahar je..ahahaa.. *pemalas


Ekceli time sanding pengantin pakai ala² turban katanye..
Tapi xbrape nk menjadik n xlawo naa kata photographer..
Photograper ni kawan ktorang, selang 2 buah rumah je..
So,tanggalkan turban tu..
Ganti dgn net / veil tu..
Ko tahu,mane aku cekau kain purple tu??
Aku rembat kt pintu gerbang je..
Ahahaa..
Aku kan cergas pantas pintas dlm carik brg² terpakai ni..
So,dlm gambo sgt laa cantekkk..
Pd hal kain lilit kt tiang pintu gerbang je kot.. :P
Gasak laa kan..asalkan cun dlm gambo..

Gi amek gambo lepas sanding petang tu..
Aku kn x suke pakai baju kurung kan..
Sepantas kilat tuko jeans..
Panas wehhh..

Tu jelaa cite kawen ni kan..
Balek ari senin tumpang kete Cicak Jawaz..
Huhuu..
Tengkiuuu..

pssstt : kawan aku ni photograper artis² je uolsss..she's very profesional time photoshoot..aku sukee..t kawen nk gak die amekkn gambo..erkk..bile aku nk kawen?hahaa..

Adiossss..




.Coklat Biru & Pink Utk Ema.

Dikesempatan ni..
Nak ucap CONGRATSSS kat ema & suami..
Da kawennnn lagi sorang kawan class aku..
Huhuu..
Dan jugak nak cakap..
Mintak mahapppp bebanyakkkk..
Sbb aku xdapat datang majlis ko..
Time tu ramai naa yg bersuami & beristeri..
Kat tepi umah aku pon org kawen gak..huhuu..
So,dgn itu..
Hanya coklat aku jelaa yg sampai kat umah ko ekk ema..hehee..
Tahniah sekali lagi..


Ini laa hasil nye..
Aku xpenah buat coklat warna biru..
So,kira boleh laa..
Hahaa..
Sampai laa coklat ni kat Ganu..
Tumpang kete si Suhaila..hik3..
Tengss dokkkk..

cilok gambo pengantin kt fesbuk..hik3..

i loikkkeee gambo ni..
kalo buat spider kiss mmg sejibikkk mcm khuntoria couple, lg i loikeeee.. :D
nanti laa i buat spider kiss ngn incik suami i ok..
(entah kurun ke bape laa incik suami aku muncul kan..:P)








06 June 2012

.Jangan Plastik Sangat.

Kepada yg berkenaan..
(Kalo berkenaan baca..)
Dont be too plastic laa wehhh..
Jgn nk berpura baik tegur aku nak beramah mesra..
Ko lupe ape ko dah buat kat aku??
Lupe??
Nak aku remind kn balek??
Jgn aku remind kan gune tangan..

Once org da buat taikkkk ngn aku..
Jgn ko ingat dgn kesat taik palat ko tu..
Aku leh lembut hati..
Aku leh maafkan..
Sampai akhirat aku takkan maafkan ko ok..
Aku dah penat buat baik dgn ko, ko, ko, ko..
Skg tiba masa aku buat tak berapa baik laa kn..

Aku teros dalam silent mode..
Bile aku turn off silent mode aku..
Heheheheheee.. :)
(kasi bunyik mcm org jahat ketawa..)
Tapi biasa nye aku akan silent mode sokmo..
Sbb org akan sakit bile aku in silent mode..
So,nadia in silent mode skg..
Jgn ganggu..hahaa..

Adiossss..
Amigosss..
Goss gosss gos..