28 August 2012

.Love My Mera.


I loveeee my caMERA so much!!
Kamera ape??
Huhuu..



Yg pasti,my mera bukan la dari jenis kt gambo atas tu..
(Tak mampu sebenar nye..muahahahaa..)
My mera hanye laa sebeso lcd camera kt atas tu je..
Tapi..
Kenape aku suke naa mera aku ni??
Sbb,bile amek gambo..
Akan menampakkan aku KURUS!!
Yesss,aku tak tipu..
Huhuu..
Thats why i loikkkkeee my mera..
Ku tatang bagai baby baru lahir..
Tapi pernah JATUH SEKALI..
Dan saye tersentap!!
Sbb bukan saye yg jatuh kan..
Org lain yg jatuhkan..sobb sobbb..
Naik pucat bijik mata aku nengok my mera jatoh terpelanteng dgn jayanye ke lantai mozek kaler pink..
Wuwuuuu..
Naseb baik tak jahanam..
Kalo jahanam,mmg aku nk sejibik sejibun mera camtu okehh..
Sebab tu aku kedekot kalo org nk pinjam mera aku..wahahahaa.. :D
(kalah camera slr yg gempak2 aku pnye kedekkk..)

Still tak caye aku kata mera aku boleh bikin aku nampak KURUS??
Jom,cekedaotttt!!

Kenyataan nye.. -___-"
Tak sekecil itu di alam nyata..
Kenape ekkk??
Ade org kata,rahsia paling mujarab utk kurus ni senang je..
Makan hati ulam jantung..
Kompem kurus!! ahahaa..
Jom kite try..kot2 boleh laa kurus 100 gram ke kan.. :P
Cau cin cauuuu..






..♥..



Betol kata org..
Jgn benci sgt org..nanti satu hari akan terbalik..
Huhuu..
And jgn syg sgt,nanti lelame benci..
Betol betol betol.. :D


Mr I,
Sukeeee sgt kt dia dulu,now tarak feel even sekelumit protozoa..huhuu..

Mr N,
Sepi tanpa berita.. -___-"
Since kejadian itu..
But i'll be there for u..
Huhuu..

Mr JK,
Ehemm..im watching u now..
Dlm pemantauan ekk..
Jejaka pemalu jadik pilihan saye skg??hehee..wait n see.. ;)

Mr J,
Kenape anda romentik??
Ai loikeee..wahahahaa.. :D

Mr Hemsem & Cool,
Really miss both of u..(tamak!!dua2 pon nak miss..hohoo..)
Soon kite bertemu ok.. *wink wink



Eh,cukup laa jejaka2 di ♥ saye ni..
Ade kang buat spekulasi tak tentu pasal..
Bilang saye Kaki Jantan..
Tp lagi baik kot dari dibilang kaki pondan..ahakSs..
Well,am i retis rite?? :P






15 August 2012

.Sweet Confessions.


Omo omo omooooo..
Ai loikeeee shy shy man..(berbanding lelaki xtau malu..)
Ahahaa..
Cara die lamar tu..
Auwwww..ku sukee sukee dan sukee.. :D

Berbanding lamar depan org ramai..
Melutut bagi bunga..
Malu ooooo..!!
Tapi style yg ni aku suke..
Bagi gak bunga kot..
Ahahaa..
Cume the way dia lamar tu..
Sweeettt kot..(bagi aku laa kn..:P)

Kalo aku dilamar gitu..
Kompem aku terimaaaa nikah nyeee..upss!!
Kah3..
Yg penting aku suke..
Ape aku kesah?? :P

Xtau aku cite psl ape??
Sile rujuk Running Man Episode 106!!
Cau cin cauuuuu.. :)




 dan
akhirnye..
ni laa lelaki yg confess tu..
ahahaa.. :D

sape?
sile nengok sendiri episode tu ekk..
saje kabur kan muke beliao..
sbb lc x tgk lagi..
nanti asyik dok tanye aku je sape laki tu..
ahahaa.. :D




nota sweet sweet :
kenape laa sume lelaki romentik dlm drama & filem je?
dan juge dlm running man?hahaa.. :D
3 kali aku ulang nengok episode ni..ahahaa..






13 August 2012

.Sopoong Times Square.


Apekah sopoong?
Sopoong bukan kawan aku ekk..
Sopoong tu restoren sahaje..
Nun kat times square..huhuu.. :P
Mcm bese..korean food lagik macam kat MidValley hari tu..
Jenjalan sane..
Then tapau jelaa..
Malas balek lewat2 naa..
Lepak kang..huhuu..

So,berbuka ala2 di Korea katanye..
Sambil ngadap tv tgk cite doremon..
Boleh??
Makanan Korea,tgk cite Jepon..huk3.. :D

[ Spicy Toppokki - Kimbap - Kimchi ]
Ahahaa..
Korea sgt laa kan..kui3.. :P


Sementara tnggu azan tu..
Siap2 aku amekkan gambo..
Bukan karna ku jakun..
Tapi sukati aku laa..
Blog aku kan..!! :D
Ahahaa..

Pas raye nanti..
Next tekak mission is makan Jajangmyeon / Jjajangmyun..
Apekah itu?
Tungguuuu.. :)



nota sopoong :
tokey ni korean..bini die korean..
anak laki die pon korean gak..
wakakakakaa..miaooowwwww!! ;)






10 August 2012

.Hanya Dengan Dua Tangan.

Ketika Allah menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"
... ...
Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki...

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...

Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal....., Dia terkadang lupa betapa berharganya dia"

-hamba ALLAH-

nota wanita : 
mungkin sy tak berharga dekat org lain..
tp mungkin sy terlalu berharga utk seseorang yg lain.. :)
'kerana wanita begitu berharga' <--- bunyi mcm iklan sikit..:P





09 August 2012

.Biskut 1st Cendawanpink.


Minggu lepas..
Time aku buat Mini Pavlova, kan aku kata dari lepas sahur main masak² kan..
Buat biskut ni laa..
Mcm biase,telepon ma'am kat kampong tanye camne nk buat..hehee..
Ma'am da bg cara,teros aku buat.. :P





Then,lepas biskut ni siap..
Dapat laa satu balang beso tinggi tu kan..huhuu..
Rehat jap..
Petang lak buat biskut choc chip ala² famous amos tu..
Gambo??
Ahahaa..
Nanti aku amek gambo..
Sebab biskut nye da separuh balang aku tibai..
Tiap kali bukak pose je,melantak biskot raye..
Tiap kali melantak biskot raye je,mesti time bukak pose.. :P

Ibu aku tanye..
Kenape dua² biskut coklat??
Senang je jwpn aku..
Sebab aku suke coklat je..
Buat biskut coklat laa..ahahaa.. :D
Aku akan jadik terlalu-begitu-rajin dgn makanan yg aku suke makan..
Kalo aku tak suke makan,takde makne nye aku nk blajo buat kan.. :P

Ohhh,tapi bau time bako tu mmg menggoda seyyy..
Laju je tangan aku nk baham biskut tu..
Pastu teringat lak aku pose..cisss!!
Nape laa xmkn teros then baru teringat aku pose..hahaa.. 
Pasni,kene gak buat balik biskut choc chip tu..
Kasi refill balik balang kosong..
Huhuu..
No wonder laa org len pose berat turun berkilo²..
Aku tak turun²..
Ini laa punca nye..hahaa..

Adiossss amigosss!! :) 
Tulus ikhlas dari cik cendawanpink






.Kaki Jantan vs Kaki Betina.

AMARAN
Ini entry aku tacing..
Takleh bace tacing2,jgn bace..!!



Kdg2 aku try melupekan..
Melupekan ape org penah pedajal (buat taik) kt aku..
Melupekan ape org penah fitnah aku..
Tapi aku mungkin boleh memaafkan n melupekan..
Andai nye..
Salah sorang dari aku & si polan..
Terputus nafas kt muka bumi ni..
(Mati laa maksod nye..hahaa..)

Memaafkan sifat terpuji..
Fine,boleh je memaafkan..
Tp,melupekan tu..
Takkan pernah laa kot..huhuu..
Dendam?
Rase nye tak laa..
Kalo dendam,mesti aku balas balek perbuatan kn?kn?kn?
Aku cume boleh tunggu n lihat aje..

Maybe boleh dikatakan n diklasifikasikan sebagai SERIK..
Huhuu..
Almaklom laa..
Aku kan KAKI JANTAN kata seseorang di suatu waktu dahulu..
Wakakakaa..
Untong laa kan kaki jantan..
Ramai laki nak..kah3.. :D

left : KAKI JANTAN
right : KAKI BETINA

Ahahahahaa..
Itukah yg dimaksudkan beliao dgn 'kaki jantan'??
Takpe..
Still boleh mintak mahap ngn aku kalo anda ade kata aku gitu..
Selagi ade nafas kt hidong aku ni kan..

Mungkin beliao-beliao bace ini blog..
Mungkin jugak beliao-beliao x bace..
Tp kalo aku yakin n kompiden beliao-beliao itu bace blog aku..
Camne??hihihihiii.. ;)


nota ber-kaki jantan : 
kaki jantan ke,kaki ayam ke,kaki lembu masak sup ke..
ikot laa pandangan 'anda' kn..
janji kaki aku xmacam jantan pnye kaki..ahahaa.. :D
kalo aku kaki betina,lagi pelik kn?? :P
adiosss!!






07 August 2012

.Perangkap Had Laju Putrajaya.

Kengkorang yg dok Putrajaya..
Sekarang ni..
Kene hati² sikit kalo takmo kene saman..
Kalo duit selambak xtau nak buat ape..
Memang suke bayar saman..lantak laa kan.. :D

(klik gambar utk paparan yg lagi besooooo)

kat kawasan bulatan merah tu laa kamera nye..
tp yg menghala dari P11 ke P9 aje..
dari P9 ke P11,x nampak pulak camera nye.. :P

 Lagi Berita Penuh di LINK INI <--- cer klik.. :)



Sape selalu bawak kete..
Tau laa kt area tu kan?
Minggu lepas..
Balek malam lepas membeli belah ngn lc..
Lalu kt area situ..
Kete dpan ktorang tu laju gile laaa kot..
Tetibe ade flash ajegile memancarrrrr..
Tekejot aku..
Ngatkan flash kete polis ke ape ke kan..
Rupenye..
Flash dari camera tu..hahaa.. :D

Drebar kami kata..
Kat situ hadlaju 70/kmh..
Tu pasal drebar kami bawak slow kat situ katanye..
Whoaaa..ter-kagum jap kaa ktorang kan..
Xtau pulak da secanggih itu speed trap kt putrajaya ni..ahahaa..
Drebar kami pon bising laa..
Kata macam tak logik kat highway 3 lorong..
Hadlaju cume 70/kmh aje..huhuu..

So,sile laa kontrol hadlaju anda ye kengkawan..!! :)
Nak kurangkan lagi kelajuan..
Sile naik unta / keldai aje..
Sebab tak selaju 70/kmh..wakakakakakaaa..
Adiosss..Selamat elakkan dari speed trap terbaru ni..





06 August 2012

.Mini Pavlova.

Hari Sabtu aritu adelah hari merambu sedunia..
Hari Ahad lak hari chef nadia pulak..
Dari lepas sahur sampai buka pose aku main masak² je..
And kesudahan..
Gile sakit pinggang aku..

So,terjadik laa mini pav aku..
Hari tu kan buat Pavlova Besar dlm keadaan xsabo..
Then mende alah tu retak pecah kn?
Now,2nd time buat..
Da sabo sikit..
Dan aku buat yg mini pnye..
So,die x sikit pon bekecai..muahahahaa..bahagia.. :D


yg ini size mini..
so,beso tapak tangan aje..
then aku tenggek kan jadik 2 lapisan..
hehee.. :D

yg pavlova beso dlu aku buat..
beso pinggan makan..
segedabak gitu kan..:P


Tapi yg ni aku try resepi lain sikit..
Kunun² nk try bio pav tu pnye tekstur rasa mcm cake..
Sekali dah jadik tu..
Amek ko..
Teros jadik mcm gule kapas..!! hahaa.. :D
Ini sume angkara hosmet aku laa..
Aku pon try..
Tp rasa not bad kot..
Sedap je..cair di mulut gak.. :P
Da letak buah sume tu..ok laa..
Lebih kurang rasa yg dulu..

Dan lagi satu yg aneh..
Whipping cream nye tu kan..
Cer nengok gambo dulu..

atas : pic 1st pav
bawah : pic mini pav


perasan tak cream nye tu kaler lain?
hahaa.. :D
yg atas tu nmpk macam cream kn?
yg bawah mcm aku tepek cheese pulak..
pada hal brand yg same wehh aku beli..
sebab..
cara aku putar time tu berbeza kot..
then aku letak kan gula last..
tu psl die jadik cenggitu..
tp rse nye..
lg sedap yg pic bawah tu..
and cream tu xmeleleh..hahaa..
okehhh..tu je nk bicara pagi ni..

nota pav :
masak bende merepek² kemain lagi..
makanan utk bbuka pose takde..
seb bek lc masak utk buke..hahaa..
bubur die mmg terbaekkkk laa..
kalah mekdi..tak caye??
sile suruh die buatkn utk korang..ehehee.. :D





02 August 2012

.Ibu Saye & Saye Jua.



Ibu   : Buka ape tadi?
Aku  : Fuhhh,tadi buka sedap..makan ikan sambal & batang keladi masak asam..
Ibu  : Rajin nye tanam keladi..tanam kat bawah blok ke?hahahahaaa..
Aku  : Takde laa bu..mane tanam kt bawah blok..tanam kat pasu je ni haa..tanam 2 batang pokok keladi aje..
Ibu  : Hahahahahaaa


Ibu aku mmg sgt paham perangai 'rajin' aku ni kan.. :D
Ahahaa..
Well..hari² rajin sgt masak..
Nak buat cemane..kui³..
Ibu aku penah bilang dulu..
Mmg gamaknye laki aku nanti kebulorrr laa kalo kwen ngn aku..
Siann engko ye incik-masa-depan..
Harap² dpt incik-masa-depan yg suke puasa sunat setiap hari..wakakakaa..
Dan yg suke buke pose kt masjid aje.. :P

Tapi,ibu aku da gtau awal² okeh tahap ke'rajin'an aku..
Tak macam sesetengah org..
Cite anak nk hebakkkkk aje..
Tiba masa,apeee pon tarak..huhuu.. #lingkup!!

Aku tau,ibu aku sgt percaya kn aku..
Sgt tau,aku dicampak kat mane je pon boleh survive..
Sbb penah ckp..

   Aku : Ibu,Nurul nak melancong pegi Zimbabwe laa..
   Ibu : Kat mane tu?Pegi dgn sape?
   Aku : Alaa,dekat negara n3gr0 sane tu..pegi ngn Elsie..
   Ibu  : Pegi laa,tapi jgn berdua je..pegi ramai² dgn kawan lain..

Ahahaaa..
Hebat kot aku rse dibagi kepercayaan sebegitu besoo..
Zimbabwe engkooo..
So far,aku pnye kesukaan..aku pnye pilihan..
Sgt² tidak dibantah setakat ni..
And aku diberi kebebasan mnentukan ape yg aku nk buat..
Even aku kua dating dgn Bazli Dejavu Di Kinabalu pon..
Aku gtau ngn ibu..
Mudah,ringkas,padat aje nasihat nye..

   "Kuar jalan tu,jgn pegi tempat yg gelap².."

Aku ok jelaa..dlm ati pkir gak..
Jadah ape aku nk pegi tempat gelap²..pegi kelab ke?ahahaa..
Ooo,agaknye kalo g tempat gelap² ni nanti teraba-raba mencari jalan bercahaya..kah3.. :D
(Pada hal xpenah dating malam² kot..sadisssss!!) sbb Bazli Dejavu Di Kinabalu sgt bizi..
Tak penah laa pulak ibu aku bg nasihat dgn kata² kesat..
Sbb dia ibu sayeee..
Dia tau,sayee akan hanye terima nasihat yg lembut,baru masuk dlm hati..
Kalo nasihat yg mcm gampang..
Memang 2x kegampangan laa aku buat..huk³..
Well,aku kan suke memberontak..wahahahahahaa.. #sila takotttt#

Urrmmmm,jauh di lubok hati ku ini..
Ku sedang terpikir kan..
Betapa indah nye saat hujan² petos gini..
Dapat Minom Kopi Cicah Biskut!!
Ahahahahahahaaa..adiosss!!






01 August 2012

.Family Outing.

Uhukk uhuukkk..
Sebab ke-boring-an yg melampau di bln pose ni..
Nak dok ngumpat sikittt..
Heheheee..
Bukan ngumpat..
Tapi nk story mory ajee..
Dun worry,aku xngumpat sesape..
Aku nak ngumpat beberapa org aje.. :P
Sume yg aku nk ngumpat ni..
Dalam reality show - Family Outing..
Ahahaa..
Takde nk ngumpat maknusiye keliling saye okehhh..

Korang yg mane suke korea bagai ni..
Tau laa kot family outing ni cite ape..
Kalo tak tau.. Sile pegi kt incik google..nanti jumpe incik wiki pulokk.. :D
Before ni aku mmg xsuke langsong cite korea..
Sebab?? Sebab biase nye hero n heroin mampos ending cite..tu malas tu kan..:P
So,aku lagi suke variety show / reality show..
Selain cite Family Outing ni,aku layan gak RUNNING MAN..
Sumpah kalo cite camni lawak gile babon..
Berdekah² je bhai kalo nengok..
Ko tgh sedih patah hati pon,kalo nengok..
Kompem heppy..
Kompem!! :D 

dari kiri :
Jongshin
Yee Jin
Chun Hee
Soo Ro
Jaesuk
Hyori
Daesung


Memang best gile wehhh..
Tapi season 1 jelaa yg aku suke..
FO season 2 aku xgemar langsong..
Tak best kot org² nye..huhuu..
Even cite ni da berkurun lame..
Tapi xjemu wehh ulang² nengok nye..

Cite ni best..
Sebab,die ade masak² gitu tau..
So,agak² laa kalo korang nk melancong gi Korea nanti..
Boleh tau ape makanan yg takkan rasa was² nk makan..
Bukan sume yg diorang masak letak vavi..huhuu..
Kan dulu aku ade cite kan pasal KIMCHI & POTATO PANCAKE..
Tu resepi cedok dari situ laa..ahahaa..
Pasal,cara diorang makan..
Gile nmpk cam sedapppp..

So,sesape nk cite ni..
Sile berjumpa cik Mei Ping..
Bwk hardisk skali utk sedut cite ni okehh..huhuu..
Jmpe aku pon boleh,kt opis laa kan.. :D
Okehhhh,cau cin cauuu yoooo..