24 October 2012

.Auntie Uncle Jepang.


Last week time nak balek g Kenduri Kawen Yan,
Ade sepasang pelancong ni dok tanye cemane nk g ERL..
Aku pon kebetulan nk g ERL..
So,g laa same2..
Kemain ko..pelancong Jepon..
Tapi makcik pakcik laa..
Huhuu..

Auntie :   あなたは日本語理解していますか?
Aku    :   I dont understand Japanese..(Agaknye die tanye aku paham bahase Jepon ke?)

Dah aku bilang tak reti cakap Jepon..
Langsong teros-teros die cakap Jepon ngn aku..
Yg aku pulak macam ala-ala paham2 kan ajelaa ape die cakap..
Siap dok keluarkan buku melancong die..
Dok tunjuk2 kt aku..huhuu..
Sampai tggu ERL g KL tu,sume org dok pandang aku..
Malu siyallll..!!
Ingat aku tour guide dorang kot..

Dan untuk menampakkan aku ni peramah laa kan..
Bawak imej rakyat Mesia katanye..
So,dgn yakin beserta komfiden tahap 1..
Aku berbual laa..

Aku    :   I loooooveeee watching Japan anime..
Auntie :   私は見る..日本アニメがたくさん
Aku    :   Ya ya ya..i love watching DORAEMON,NARUTO.. :D
              And SINCHAN,DRAGON BALL too..

Ahahahahaa..bantai gelak laa ktorang..
Aku gelak sbb aku tau tu je nk ckp ngn diorang..
Yg diorang lak gelak sbb ape?aku pon xtau..kah3..
Sokmo kecek Jepon owhhh..mane aku paham..
Dah penat aku speaking omputeh ala2 kuar habok gitu..
Bukan diorang paham pon..
Aku pon tibai je ckp bahase melayu..
Haa..diorang angguk2..
Kire paham laa kot..ahahaa..
Ayam Itik speaking..
Muahahahaa..
Eh,tp byk jugek yg ktorang bualkan..hahaa..
Kalo org Korea,mmg tau laa aku nk ckp ape sikit2..
Setakat "saranghae" tu no prob..kah3..
Yg aku paling terrer ayat Jepon ni..

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna

kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)


AN AN AN

tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai

anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna

tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)


AN AN AN

tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na

iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna

ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na
(ufufufu... doko demo DOA!)

AN AN AN

tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN

tottemo daisuki
DORAEMON

auntie n uncle yg super sporting..

So,selamat aku naik kan diorang ERL g KL..
Aku pon cau cin cau ke BTS..
Balek ke desa katanye kan..
:)



Dan setibanye daku di kampong halaman..
Perkara yg dlm kategori wajib..
Adelah,makan ABC..!! ;)

Nyam Nyam Nyammmm..
Ade rojak ketam..
Tp xamek gambo lak..
Da selamat dimakan.. :)


nota selipar Jepun :
tetibe rase mcm nk pegi Jepun lak..
kt Osaka makcik pakcik ni duduk..huhuu..
ok..yok pinjam pintu Doraemon..
baru boleh pegi Jepun.. :D

**anonymous,kalo nak kene PENAMPO JEPON..meh jumpe aku..!!







.Rahsia Ini.





♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Rahsia ini
Telah lama aku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪










23 October 2012

. ='( .





eh,sape potong bawang depan aku ni?
pedihhhh mata beta..
mueheheheee..sobbb3..






22 October 2012

.Wedding Yan & Suami.

Congratssss Roziana..!!
Semoga perkahwinan berkekalan hingga akhirat hayat..
Aminnn..

 hehee..
gambo pengantin lelaki takdok..
sbb pengantin lelaki masok je,aku balek.. ;)
lagi pon aku teros balek putra..
pape pon..tahniah yan..!!
kawan sekolah..
kawan poli..
sume adooo..
hehee.. :D
aku spesel sikit..
sebab kawan sekolah + kawan poli si pengantin..
wohohooo..

dan
akhir sekali..
jeng jeng jeng jooonnggg..

sebab lambat dan lambat lagi jadik pengantin..
maka,saye pon nk feeling depan rumah je..
ahahahaaa..
tengkiu laa baju..
dikau buatku nampak lagi selim..hak3..
nanti aku beli ko lagi okehh..!!




anonymous,ko jgn menyemak komen kat page gua okehhh!!
sukati gua laa nk letak ape kt blog gua..
bapak lu xbayar gaji gua kan..!! :)








18 October 2012

.Lauren.






Geramnyyyyeeeeee dekat Lauren ni..
Half Canadian Half Korean..
Ni laa hasilnye..huhuu..
But im Msian..
Cemane nk dpt baby cenggini?
Kah3..
Opkos-opkos laa my baby nanti jawe-rian..wakakakaa..
*gangg!! hantok kepale

 

nota lauren : 
someone said,my hair buruk..
yeahh,dia too beautiful owhhh..what to do..
dont u know that Allah yg cipta semua hal hambaNya?
makne nye anda da kutuk ciptaan Allah..
aiyoooo..pegi mintak ampun cepat..huhuu..
its ok..janji CANTEK pd pandangan Dia Yg Satu..
and my future laki?wakakakakaa..
*gangg!! (hantok lutut dekat dinding)








15 October 2012

.Poli Gami / Poli Teknik.


Wow..!!
Hot topik pagi ni kan?
Hahaa.. :D
Sape tak dengar lagik..
Sile laa click bawah ni..


Klik GAMBAR di atas atau pun LINK INI


Komen aku ?
Huhuu..
First of all..
Aku mau bilang..
Ayat aku dlm entry ni mungkin agak 'power' panas nye..
Tak bleh bace,kasi click petak kanan kaler merah atas tu yee.. :P

Pendapat aku laa kan..
Kesian si ppuan tu..
Macam TERDESAK sangat gamaknye aku dengo nk kawen..
Macam org takde maruah pon ade gak..
Dah tu,kalau payah naa nk dapat sign dari first wife..
Apesal x pegi Siam je?
Kawen kat sane?
Ramai je org zmn skg ni kawen kat Siam..
Da menikah kat sane..daftar n bayar denda je kt Msia..
Kacang goreng kan..?? :D

Eh,mane aku tau prosedur kawen siam..?
Mestilah aku tau..
Aku kan google search bab ni..wakakakaa..tettttt..!!

Kenape perlu suami orang?
Kenape tidak si bujang or si duda..
Kan bujang n duda takde hak mane-mane ppuan?
Maybe die x jadik n x alami ape rase jadik 1st wife tu..
Kalau die rase,kompem xmo wujud hari tu kan..
Tapi ntah laa..
Maybe gak ppuan ni jenis kepale pikir ape tah..
Boleh lak cakap,"kalau suami ada scandal maknenye suami tu tak syang dah, baik bercerai jek"
Kawen cerai tu macam something yg mudah kot bagi ppuan tu..
Alaaa,macam beli ikan kt pasar..
Nak, amek..taknak, tinggal.. :P

Lumrah laa manusia..
Tak pernah PUAS..
Alaaa,macam makan coklat gak..
Yg coklat perasa ori..
Yg coklat perasa stoberi..
Yg coklat ade kacang..
Yg coklat dark coklat..
Macam-macam RASA & PERISA..
Juga berbagai RUPA..
Coklat dah cair..
Carik coklat yg KERAS , RUPA BENTUK ELOK..baru sedap kan..
Tulaaa kekdahnye..alahai maknusiye..

Tak yah pegi jejauh..
Keliling bebola mata aku je..


¼ drpd rumahtangga keliling bebola mata aku..
Alami benda yg same..
Yeee..SAME..!!
So,ape nk pelik..
Trend masa kini katanye..huhuu..


KES 1

     Lelaki bilang die bujang..then bertunang dgn Ppuan A..lagi 3 minggu nk langsung kan majlis..baru die cakap yg die dah menikah..so,xboleh menikah kt Msia..so,terpaksa menikah kt Siam demi elak malu n majlis dah nak dekat..dan si isteri lelaki tu pon xtau laki die dah kawen dgn Ppuan A sampai laa skg ni..dah ramai pon keturunan tercipta..so,salah sape?

KES 2

     Si lelaki buat perangai before kawen dalam sebulan gak be4 majlis..so,kawen laa sebab sume preparation n kad dah edar..jadik laa laki bini..so,si bini ingatkan..kalau dgn mengandongkan anak laki tu..si laki tu prangai nye akan berubah..tapi hampehhh..umo kandungan 6 bulan..da kene cerai..nahhhh..so,salah sape?

KES 3

     Suami org bersayang-sayang..bercintan-cintun dekat talipon..kalis punye kalis..finally kantoi gak..tu ok lagi laa..kantoi bercintan dekat henpon..can u imagine terkantoi ber-tutttt dekat hotel ke kan..lagi laa parah kot..okeh okeh fine..kene pikir baik..kantoi kat hotel tu bukan ber-tuttt..tapi mungkin lelaki & perempuan itewww hanye laa buat lawatan rasmi je kat hotel bagi mencegah kebocoran siling bangunan..wakakakakakaa.. :D


Cukup lah 3 kes je..
Aku bukan keje mahkamah,byk simpan kes kawen cerai ni..
Yg ade cume cerita-cerita depan bebola mata je..
Wakakakakaa.. :D

Kat opis lak.. (bukan opis aku yee..!!)
Setakat skandal-skandal ni..
Dah jadik perkara normal..
Bini org dgn laki org..
Laki org dgn bini org..
Laki org dgn ppuan bujang..
Huhuu..macam-macam lagi laa kekdah nye..
Asalkan berskandal.. :P


Eh,dah laa..
Banyak cite ni kang..
Ade lak terbocor rahasia-rahasia besauuu.. 
Hehehee..
And FYI..
Contoh-contoh diatas bukan laa mention name sape-sape..
Dan jugak kisah nye adelah benar belaka..
Bukan wa buat cite je bhai.. :)

Once lelaki boleh buat camtu kat isteri die..
Satu ari nanti anda dpt memiliki lelaki itu..
Tak mustahil die boleh buat perkara yg sama dekat anda..
Kan? 


nota poli :
dok pening pikiaq poli-gami ni..
tetibe terindu lak poli-teknik dulu..huhuu..
poli-teknik adalah warisan kitaaaa...... :D
ouhhhh nasik lemak kukus depan poli-teknik..slurppppp..

**Nie kang ade lagi ANONYMOUS BODOH yg komen tah pape kat sini..buat semak je kot.. :P







.Anonymous BODOH!.

Heheheee..
Pada aku laa..
Org yg komen gune ID Anonymous ni pengecut..
Tarak peliaq or pepeaq..hahaa.. :D
Dah tu,dok komen yg xde kene mengena dgn entry..
Contoh cenggini laa yee..



Ni die komen dalam Entry INI..
Rase nye aku xde pon nk kutuk jadah ape pon dlm entry tu..
Dan takde pulak unsur-unsur politik kot dlm entry tu..
Tak tau laa anony bodoh ni komen ape?huhuu..

Anony tanye,ko bagus sngt ke?
My answer :  
AKU TAK BAGUS,TAPI KALAU KAU DAH KONFIUS YG AKU NI BAGUS KE TAK,SAMPAI BAGI SOALAN CAMTU..
SO...AKU ISYTIHAR LAA AKU KATEGORI BAGUS..!!
WAKAKAKAKAA..!!


To anony bodoh yg aku rase aku kenal ko..
If ade MASALAH,PROBLEM,TAK PUAS HATI..
Meh jumpe depan2 meh..
Tak syiok dok komen2 jadik anony pengecut..
Kite main gusti-gusti ke,lagi besttt..
Im ready..!! :)

And lagi satu ye anony bodoh..
For what aku nak dengki gov dapat ke tak dapat..
(tak tau laa jadah ape yg dapat nye..x clear komen si bodoh ni kan..)
Coz aku lahir-lahir je mmg org GOV..
Ahahahaa.. :D
Sah ko ni taip komen kt entry aku tu gune peliaq tunduk or muncung pepeaq kan kan kan?
Sian ko..da cacat macam alien lak..hahaa.. :D
Ni laa akibat org zmn skg yg terlebeh makan hasil haram..
Pale otak pon jadik haram jadah..


Sebab tu laa jari tengah wujud..
Wujud disebabkan org-org macam ANDA..!! 
;-)


nota to anony bongok : 
kalau kau berani,kasi laa user id ko..
ape barang komen gune anonymous..
huhuu..
takdak peliaq or pepeaq ke? :P

ke....ko belom sunat lagi??ahahahaa..





11 October 2012

.3ksp0 p3mb4ngunan.

hehee..
dapat tangkap ape aku nye tajok?
bukan ape,malas kang org dok gugel pasal 3kspo ni.. :P
sebab 3kspo ni laa,aku keje ari sabtu..
tapi,xdpt cuti ganti..
cume kene claim OT je..
tarak hasil lebih ahh claim OT..
so,biarkan saje laa..

ayuhhh nengok gambo..
takde ape sgt nk cite pasal 3kspo ni..
hahaa..

 artis on jumaat tu, Black n ManBai..
huhuu..
suke nengok lukisan Dr M n wife..
nanti aku da tua cenggitu,nak gak laa lukisan muke camtu..kah3.. :D
*pitam*

 ni lerr tapak 3kspo nye tu..
3kspo ni utk menghargai kemerdekaan tanah air kite gitewww..
namun..
ape kan daya..
aku rasa tempat nye x strategik.. :P
entah laa,aku cuma kuli je..
SYMP kan.. :)

 ni laa antara perhiasan 3kspo tu..
byk-byk benda..
aku suke patong nurse tu..
sebab mcm patong barbie pakai baju nurse..
hehee.. :D

 pastu ade permainan tradisional gak..
whoaa,4 round main congkak..
jgn ade hantu congkak ikot balek da laa..
huhuu..
plg best nengok budak-budak skolah cina pon pandai main congkak..
hebat.. :D
1 Msia katanye kan..

balek tu..
ya ampunnnn..
jem macam ape..
siyesss aku xleh blah dgn jem..
maybe time balek keje kot..
sejam lebih tercongok kt situ je..
phewww..
aku xtau laa camne warga kota boleh tahan ngn jem hari-hari ekk?
aku baru sekali jem ptg tu je da rase fedup..
bkn aku yg drive pon..
duduk tido je da pnt..hahaa..


notanota :
saye benci jem!!
dan saye lagi benci org buat kapla saye jem!!
tapi saye suke makan roti ngn jem stoberi.. :D






09 October 2012

.Pengaruh TV.




" Kamu dapat anak ayah dengan cara yang baik..
Kalau satu hari nanti kamu tak suka lagi anak ayah,
Jangan dipukul-pukul anak ayah..
Nasihati dia dengan baik..
Dan kalau satu hari nanti kalau
Kamu betul-betul dah tak suka kan anak ayah sangat-sangat..
Pulangkan dia kpd ayah dengan cara yang baik.. "
~ Julia TV3 ~



Semalam saye tersentuh pulak dgn ayat bapak si Julia ni haa..
Huhuu..
Agaknye,kalo aku ade bapak lg laa kan..
'Kalau' ajelaa..
Lepas kawen,ayah aku pesan gini tak kat laki aku?
Wakakakakaa..
Sile berangan sebentar..
Bapak da takde..
Apetah lagi laki..kwang3..

Oittt..!!
Sape potong bawang depan aku ni??
Pedih da mata..hahahaa..







08 October 2012

.Jjangmyun Race.


Sume salah RM + WGM + FO ..
Aku kan mudah terpengaruh..
So,ayuhhhh kite pegi Korea jap..hahaa.. :D
Macam biase..
Amek flight pagi..
Pulang petang..
Jimat masa kan katanye..kah3..

Kan aritu kata nk makan Jjangmyun,
So..lincah kadok ari sabtu pegi carik kt sane..

green tea nye,mmg terbaekkk..
tak lalu aku nak telan..
letak gule sikit agaknye baru sedap kot..
hahaa.. :D
 

 ready..go!!

Mane satu jjangmyun?
Yg kanan atas sekali tu..
Yg mi kaler putih + sos kaler itam..
Huhuu..
Apekah rasa nye??
Alaa..macam mi laksa tu..
Then kuah tu ko imagine je mcm kuah mi hailam..
Cume tak pedas and more pekat..
Gitu je pon rasa nye..
Sikit muak laa..
Sebab tak pedas kan..

LC macam biase laa..
Sokmo makan Bibimbap..
Bibimbap tu nasik + sayur-sayuran je..
Opkoss aku kureng suke..
Sbb ramai naa sayur..huhuu..
Faveret aku still Ddeokbokki..
Hehee.. :D








04 October 2012

.Derma Kilat Utk Saye.

Agak-agaknye ade x org nk derma or buat tajaan kt aku?
Individu kaya raya & kompeni mewah dialu-alukan yee..
(Derma maksud nye memberi 'tanpa' minta balasan ye sume..)
Hahaa..
Aku nk pegi tempat-tempat ni laa wehh..
Senang cite negara 4 musim laa..
Muahahahaaa.. :D


Cam best je kot dok berdating time bunge sakura kembang²..
Sambil suap-menyuap makan Nasik Lemak Sambal Udang..
Time autumn lak dok bwk pokok sambil mcm Pisang Goreng cicah Sambal Kicap..
Waktu winter lak makan Biskut Hupseng sambil cicah Air Kopi..ahahaa.. :D
Summer xmo laa..panas katanye..kih²..Mesia pon da cukup hot.. :P

So,sape nak derma kilat..
Sile PM saye ye dgn segera..
Tak mintak banyak derma nye..
Agak² aku boleh cuti tanpa gaji kt Mesia..
And kos hidop kat sane SETAHUN JE..
Ahahaa.. :D
(Nak rase sume musim katanye kan..tu kene dok sane setahun tu.. :P)
Tak kisah laa negara mane..
Asalkan ade macam gambo² kt atas tu ekk..
Okeh??


nota derma kilat : 
ekceli aku ngah try ilangkan bosan..
sebab weekend kene keje..
yahooo..!! bestttt!! -__-"








02 October 2012

.Team D on Saturday.

Satu perkara yg aku x gemar..
Keje di hari weekend..
Why??
Sebab,aku rase sume keje boleh settle on weekdays..
IF tak bertangguh la kan..
Org2 yg dekat ngn saye tau..
Saye tak suke keje tangguh2 ni..grrrr..
X pasal2 kene keje kan ari cuti..
Pasrah.redho.SYMP!!
Dtg dgn muke tempe basi pagi tu..hik3.. :P

 bukti.!!
hahaa.. :D
rosak program aku ari sabtu..
baru nak agih-agihkan kasih syg dekat Mister-Mister Love..
kan da kene postpone..grrr.. :P
P.I.C grup D..
sume ahli den takde dtg..
seb bek ade yg tlg..
kalo x,meradang aku buat sorang2..wakakakaa..
btw..
thanksss la kan..
ni FIRST TIME aku kene keje hari Sabtu,
sepanjang 4 tahun lebih aku berkhidmat..
wuwuwuuuu..
(walhal org lain selalu je OT..ADE AKU KESAHHH?ini cite aku,bkn korang..ahakSs..)
byebyebye


nota hampeh :
kalo hari2 pegi keje leh pakai jeans n tshirt kn bagos..
selesa nk buat keje kan..huhuu.. :P







.Lasagna Again.


again and again and again..
lasagna lasagna and lasagna..
makan selagi mampu..
nanti kompem aku da xlalu langsong..
dulu kemain aku kemaruk COKLAT kan..
now,xheran da..hahaa.. :D
tapi kembang pungkok boss bilang sedappp..
lasagna malay version,sbb pedas..muahahahaa..
ni laa Boss Saye :P

caucincaucaucaucincau..bey2.. :)







01 October 2012

.Entry Menyumpah.

*Entry unsur 24SX..!!
Mengandungi unsur-unsur kecelakaan melampau..
Tak mampu baca..Click petak merah sebelah kanan atas tu..TQ..*


Serious wa tak paham..
Bonus sebulan setengah kemain kemaruk masing2 nk dapat..!!
Tapi buat keje macam haramjadah..
Bukan payah naa pon..
Aku tepon tanye kehadiran je siottt..!!
Rase aku nak listkan je mane2 pejabat gomen sengal yg xreti angkat call ni..
Grrrrrrrrrrrrr..!!!!!
Dan sume yg aku call pejabat Ketua Pengarah,Pengerusi dll..
Sume pegawai atasan pnye opis laa aku call..
Sampai rase nak hempuk je tepon ni..
GERAMMMMMM!!!!!!
Kalau rase nak makan gaji bute sumbat perot korang..
Baik jgn keje..
G mati je bagos.
Bongokkk betol..
Kalau gua x kene push ngn org atas..
Gua xde rase nk hempok org2 yg aku call xdpt2 ni..
Kalau aku jumpe org2 yg aku call xdpt2 ni..
Mmg terase nk berpusing agaknye kepale diorang ni..
Jgn nk bagi alasan bukan2 yg xlogik la deyyyy..
Byk kali aku call,x angkat2 kot..what the fuuuuu..

Cau cin cau..
Wa malas da nk call n buat keje bodoh ni..
Jom tgk WGM!! :D