11 January 2013

.Nasi Ambeng.



This is Nasi Ambeng..
Apa itu nasi ambeng?
Apa resepi nasi ambeng?
Sila google sendiri okeh..huhuu..

Rindu makan nasi ambeng ni..
Sementelaah nak Maulidur Rasul ni..
Selalu teringat nasi ambeng.. :P
Kat sekolah dulu,asal time maulud nabi je..
Mesti makan nasi ambeng kat masjid..kih3..
Dari aku skolah kt G.P..
Sampai laa skolah kt A.T..
Nasi ambeng pastinye adooo.. :D

Aku paling suke berebut ayam..wakakakaa..
Ayam aku pastinye paling gemok,sehat dan sedap.. 
Hehee..
Kuah mesti lebih..
Nanti tak berebut-rebut nasi yg kene kuah je.. :P
Pehhhh..dgn serunding lagi..ikan masin lagi..
Siakkkk..wa sedang kecur..
Nasib aku x bunting skg ni..hik3.. -___-"

Ade je yg xpandai makan cara nasi ambeng ni..
Makan ramai-ramai..
Ahahaa..
Terpulang laa kt memasing kan..
But im Johorean..
Mesti pandai makan nasi ambeng dlm dulang.. :)
Kalo anda Johorean,xpandai mkn nasi ambeng dlm dulang..
Boleh blah laa..tak geng..!! ki3.. :P


Sopan nye anak gadis ni makan nasik ambeng kan..
Bertimpuh bagai..wakakakaa..
Kalo ade bakal mak mertua lalu..
Kompom terpikat..
Cume yg bertimpuh tu ade garang sikit..Ngaummm!!kah3.. :D

Sejak keje ni..
Makan nasik dlm polistren saje..
Tu pon ngadap pc.. #sadisss
Huhuu..
Ok,adiosss amigoss.. :)










17 comments:

Hustler said...

Sejak keje ni..
Makan nasik dlm polistren saje..
Tu pon ngadap pc.. #sadisss

Apasal aku sengeh sorang2 baca ayat nih???

cendawanpink said...

mawi : bahahaaa..agak pilu kan ayat.. :D
naseb laa pa xleh berenggang dgn talipon..kah3..kang talipon lmbt agkt,kene komplen pulok.. :P

ctpujie said...

nanad 1st time mkn nasik ambeng neh mase kat poli..bdk2 johorean lah yg bwk zana, ujie, isz, sape lg erk..besttt..hehe..gambar ade tp mse tuh gambar sume tgh seksi mekci hahaha..

cendawanpink said...

pujie : hahaa..time tu da siap bungkus eaa nasi ambeng nye utk stiap org?? :D
mkn dlm dulang besar penah pujie?lg best..rebut2..ahahaa..

ctpujie said...

dah ciap bungkus besar tuh..pastuh mkn ramai2..mane nak caik dulang kat poli tuh kikiki..kndri kawen ko nanti wat lah makan dlm dulang nanad mesti aku teruja gilerrr! huhuhu =D

Hustler said...

Hahahaha.... gi toilet pon org dah persoal mana pergi.. wahahaha......

Pujie : Makan dalam dulang adalah perkata paling ohsemmmmmm....... dah macam tradisi. hahaha.... dulu2 masa sekolah, time2 maulud, tak nasi ambeng, nasi minyak, tapi makan mesti dalam dulang.. pergh!! terbaik!

cendawanpink said...

pujie : rasenye aku mcm ade join kot mkn2 tu..hahaa.. :D

ooo aku kawen ekk..tp bile nye aku nk kawen?tu mslh nye..ahahaa..

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..tau takpe..
xkisah laa nasik ape pon kan..
kompem dlm dulang..hik3.. :D
dulang besi yg berat tu kn..gambo bunge2.huhuu..

Hustler said...

Hahahahaha... kannnnnn~~~ then bunga2 dia ciap ada rama2, kaler2 merah, ngeee :) Memory giler!!!

cendawanpink said...

kt umah aku byk lagi dulang gitu..sekali jatuh..smpai rumah jiran bleh dengo..kah3.. :D

ctpujie said...

yeke nanad?? ko ade skali ea..lupe hikhikhik..jap2 aku tgok kt ade pic kt dlm pc neh aku trnfer..happening giler kan..rindu mase dolu2..ermmm

Hustler said...

Tang tuh taleh nak nafikan... wakakaka.... sekali jatuh, kelentang!! bunyiknyer... wahahaha

ctpujie said...

nanaddd!! haah mase tuh ko pon ade skali..kat bilik isz ngan ujie mase tuh..hihihi..mcm nk upload jer tp aku cekci..haha..cane lah aku ngan suar pendek leh lepas g blok asrama dorang neh??? gilerrrr! haha

cendawanpink said...

pujie : ahahahaa..kannn..aku ade pakai baju merah + seluar kotak2 mcm bangla kan..kah3.. :D
rinduuuuuu time blajo..sob sob sob..

cendawanpink said...

mawi : ahahaa..mmg bingit kalo jatuh..lagi2 time rewang..malu.. :D

fiqkbe said...

iskh sedap nyer... dh lma x mkn nasik ni ;D

cendawanpink said...

fiqkbe : huhuu..sedapkan..sy yg xpeknen pon asyik ngidam je..wuwuuu.. :P